Vault šílené brahmíny - největší stránka o sérii Fallout v češtině i slovenčine | Fallout 1, Fallout 2, Fallout Tactics, Fallout 3, Fallout New Vegas, FOnline, Fallout 4
.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. kontakt .. poslat novinku .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..

Fallout: New Vegas

novinky
recenze
hráčské recenze
návod
spolubojovníci
screenshoty
videa
zbraně
download
wiki
fórum

FOnline

novinky
faq
fórum
FOnline: 2238
status
server-boy 2238
manuál
mapy
instalace
screenshoty
gang VŠB
wiki-boy 2000
download
The Life After
status
manuál

Fallout

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
vault-boyové
holodisky
konce
texty ze hry
vychytávky
archiv zvuků
screenshoty
demo
wiki
fórum
download

Fallout 2

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
předměty
zbraně
brnění
automobil
holodisky
karmické tituly
konce
texty ze hry
kulturní odkazy
zajímavé sejvy
vychytávky
screenshoty
archiv zvuků
mapper
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout Tactics

novinky
recenze
návod
charakter
mise
náhodné lokace
zbraně
brnění
vozidla
holodisky
drogy
screenshoty
multiplayer
hrajeme po netu
tipy a triky
editing
obličeje
modifikace
wiki
fórum
download

Společné

bible
časová osa
bestiář
pitevna
traity
perky
technologie
zbraně vs. realita
bugy
tajemná tajemství
technické problémy
licence

Fallout projekty

Fallout Online (V13)
Fallout 4
Fallout 3: Van Buren

Příbuzné hry

Arcanum
AshWorld
Fallout: BOS
Fallout 3
Fallout: PNP
Fallout: Warfare
Fallout Tycoon
Lionheart
STALKER
Borderlands

Hry naživo

Fallout LARP
Fallout RP
download

Soutěže

O brahmíní vemeno
screenshot měsíce
žebříček charakterů
žebříček kr. zásahů
masový hrob
rychlonožka

Zábava

povídky
poezie
knihy
komiksy
filmy
hudba
kvízy
humor

Různé

články
rozhovory
jak přežít
wallpapery
bannery
průzkum
srazy a setkání
IRC channel
odkazy

Vault šílené brahminy - největší stránka o sérii Fallout v češtině a slovenčine.

ARCHIV AKTUALIZACÍ VAULTU


2019: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2017: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2016: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2015: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2014: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2013: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2012: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2011: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2010: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2009: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2008: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2007: 9 10 11 12

Statické archívy před RS:
 2007: 1 2 3 4 5 6 7 8                     
 2006: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 2005: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 2004: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 2003: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 2002: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 2001:5 6 7 8 9 10 11 12

Tagy: vše    Madbrahmin    Kultura    Zajímavosti    Fallout 3    Povídky    Návod    Komiks    LARPy    Soutěže    Rozhovory    Příbuzné hry    Modding    Developers    Fallout 1    Artwork    Ostatní hry    Fallout Tactics    Články    Videa    Fallout MMO    Van Buren    Fallout 2    Komunita    Interplay    Hudba    Studená válka    Fallout Online    Fallout: New Vegas    x    Anketa    Recenze    Film    Fallout 4    Vaultmasteři    FoT patch    Fo3 patch    Fo2 patch    FOnline    Fo1 patch    Bethesda    Fo2 RP    Černobyl    Mutants Rising    Screenshoty    FOnline Engine    BGE    FoNV patch    DLC    Civilní ochrana    Fukušima    Arcanum    Fallout of Nevada    Krai Mira    Olympus 2207    Resurrection    Wasteland    Concept art    Wasteland 2    Obrázky    Platformy    Brahmíní vemeno    Urbex    Junktown    Festival    Wasteland 3    Fallout    Fallout 76    The Outer Worlds


31.10.2008 . . .

Šestá hráčská recenze: Fallout 3? Totální hrůza!


Autor: Freeman |  Zdroj: Freeman pro VŠB | Komentuj novinku (197) |  Tagy: Fallout 3 Recenze

Ano jsem zaujatý, ano není to objektivní, přesto mi musíte dát za pravdu. Hru začínáte od dětství a nejdůležitější věci v životě, které zažijete jsou podle Bethesdy test ve škole, pomoc proti šikaně a narozeninová oslava. To je vše co ve Vaultu stihnete. Vault dokonalé místo pro dějiště hry, přesto Bethesda tohoto místa nijak nevyužila a děláte zde věci, které byste mohli dělat kdekoli jinde. Nejvíce zamrzí, že tyto věci jsou vše co ve Vaultu stihnete udělat. Pokud jste se těšili na procházení celého Vaultu, navštěvování lidí v ubikacích či Vault “můstku” se správcem, okukování vchodových vrat, svého pokojíku a plnění úkolů, můžete na to rovnou zapomenout. Vždy jdete krátkou chodbičkou kde na konci splníte úkol a hra vás opět posune jinam. A to do té doby než se nakonec “něco” zvrtne a váš otec uteče. Po vás z nějakého důvodu všichni jdou. Proto musíte utéci do pustiny. “Trochu” mi to připomíná Oblivion kde jste na začátku hry ve vězení, najednou se něco zvrtne, všichni po vás jdou a vy musíte utéct do pustiny. Náš jediný úkol je najít otce, který utekl z Vaultu před vámi.

celý článek

(Pošlete i Vy vaše dojmy z hraní Falloutu 3)


Pátá hráčská recenze: Fallout 3? tohle? To je zlý sen!


Autor: Calis Xarn |  Zdroj: Calis Xarn pro VŠB | Komentuj novinku (31) |  Tagy: Recenze Fallout 3

Je tu pár věcí ke kterým bych se chtěl vyjádřit především:

Hackování: Pěkné i když po čase stereotypní... Není moc těžké něco
hacknout. Kam zmizela reálnost?

Lockpick: Ach to je nádhera podržím leví click a zmáčknu F :) V
samotném oblivionu byl lockpick lépe řešen... A lockpickuju jenom
jedním šroubovákem! Kam zmizela sada paklíčů z Fallouta? Musím být syn
Chucka Norrise!

celý článek

(Pošlete i Vy vaše dojmy z hraní Falloutu 3)




30.10.2008 . . .

Čtvrtá hráčská recenze: Fallout 3? Zatratit či povznést?


Autor: RedfoxCZ |  Zdroj: RedfoxCZ pro VŠB | Komentuj novinku (67) |  Tagy: Fallout 3 Recenze

Jak jste si všichni jistě všimli, název článku napovídá vše. Fallout 3 je již pár dní mezi námi a já se stal jedním z těch, kteří měli tu čest zahrát si ho mezi prvními. Hodlám se tedy pokusit rozebrat jej podrobněji než ostatní a pokusit se Vám ukázat většinu jeho plusů a mínusů. Také zkusím být neutrální, i když Vám to slíbit nemohu. Podíváme se tedy Falloutu 3 na zoubek a zjistíme, jestli nám stojí za těžce utracené peníze. Ale teď už ke hře samotné a nezačneme ničím jiným než samotnou instalací.

celý článek

(Pošlete i Vy vaše dojmy z hraní Falloutu 3)


Třetí hráčská recenze Falloutu 3


Autor: Ewil |  Zdroj: Ewil pro VŠB | Komentuj novinku (20) |  Tagy: Fallout 3 Recenze

Tak jako již spousta lidí přede mnou, i já započal hrát Fallout 3, pokračovaní nejlepší rpg hry všech dob, co nejdříve to šlo. Jako veliký fanda Oblivionu (skutečně) jsem se na F3 poměrně hodně těšil a doufal, že bude srovnatelných kvalit jako předchozí dva díly (Tactics nepočítám, to je trochu jiná hra). Už na začátek musím říct, že tomu tak bohužel není a byl jsem částečně zklamán. Proč, to si přečtěte dále.

celý článek

(Pošlete i Vy vaše dojmy z hraní Falloutu 3)




29.10.2008 . . .

Druhá hráčská recenze Falloutu 3: Je to Oblivion!


Autor: Kein |  Zdroj: Kein pro VŠB | Komentuj novinku (54) |  Tagy: Recenze Fallout 3

Fallout 3...co od toho vlastně čekat? Jak mnozí, někteří, víte na Fallout 3 se dívám skrz prsty, už od té doby, co byl ohlášen, ovšem v následujících řádkách se budu snažit být objektivní, ale to neznamená, že Falloutu 3 jen tak něco odpustím, kritéria co měly ostatní Fallouty (ne Oblivion !!), by měl nástupce obsahovat také, bohužel tomu tak není a to je třeba brát v potaz, ať se vám to líbí nebo ne...

Začínáme na porodním stole jakožto čerstvě narozený člověk kde si vyberete jméno a pohlaví, postupně rostete a dostáváte do rukou knížečku "You are S.P.E.C.I.A.L" a svůj první "Pipboy". Tuto část zvládli autoři opravdu skvěle, vcítíte se do role obyvatele Vaultu a nasáváte atmosféru, dokud se poklidný život zcela zvrtne a vy se ocitáte vstříc pustině...

celý článek

(Pošlete i Vy vaše dojmy z hraní Falloutu 3)


Recenze na Bonuswebu: Postapokalyptická legenda se vrací!


Autor: JaW |  Zdroj: Bonusweb | Komentuj novinku (0) |  Tagy: Recenze Fallout 3

Představovat sérii Fallout široké veřejnosti je v dnešní době nošením dříví do lesa. Série, jež započala svoji existenci už v roce 1997 je totiž dle mnohých zkušených hráčů i kritiků klenotem RPG žánru, který i dnes těžko hledá konkurenci. Všichni ale víme, jak ošemetné je budit spící legendu a ještě ošemetnější je někdy oživovat její slávu.

celý článek


Fallout 3 recenze na Hratelne.cz


Autor: Tom9k |  Zdroj: Hratelne.cz | Komentuj novinku (0) |  Tagy: Fallout 3 Recenze

Dnes se na jednom z největších herních portálů Hratelně.cz objevila recenze na Fallout 3. Podle nich je Fallout 3 fenomenální RPG, které otevírá novou kapitolu v sérii her Fallout. Jako klady počítají rozsáhlý svět, volnost, atmosféra, animace smrti, audiovizuální stránka, soubojový systém. Záporem u nich je slabší příběh, méně vedlejších úkolů než bychom čekali a bugy. Přesto dostal Fallout 3 ohodnocení 91 %, čímž se řadí po bok mnoha recenzím, které dali Falloutu 3 přes 90% hodnocení. Celý článek čtěte ZDE.

Hráčská recenze Falloutu 3: První ochutnávka


Autor: JaW |  Zdroj: Kharkow pro VŠB | Komentuj novinku (34) |  Tagy: Fallout 3 Recenze

Máme za sebou necelý den od vydání Falloutu 3 a už tu máme první hráčskou recenzi.
Autorem je Kharkow.

"Vzhledem k flamu co zde občas řádí mezi skalními fanoušky a "novou generací" (na základě jeda bába říkala) se Vás pokusím seznámit s prvními krůčky po válkou zničeném světě nového Falloutu.

Dějství první - Přicházíme na svět:

Poměrně profláklé informace o našem životním cyklu ve Vaultu 101 jsou na vlastní kůži lepší než jak to člověk četl na papíru. Hra začíná na šedém porodním sále kde koukáme na pana doktora, ze kterého se nám vyklube otec, který nás ve výborně nadabované interaktivní ingame animaci představuje světu. Naše narození je prokládáno výběrem pohlaví, jména a našeho budoucího dospěláckého vzhledu (kde se Bethesda činila a dává hráči poměrně rozsáhlé možnosti úprav obličeje charakteru), což musím říci je opravdu kvalitně zakomponováno nerušivou formou, dovolující se hráči sžít s postavou od prvního okamžiku."

celý článek

(Pošlete i Vy vaše dojmy z hraní Falloutu 3)




24.10.2008 . . .

Recenze Falloutu 3 v Levelu: 10/10


Autor: JaW |  Zdroj: Level.cz | Komentuj novinku (30) |  Tagy: Fallout 3 Recenze

Recenze v posledním 171. čísle papírového herního časopisu LEVEL, kterou recenzoval Radek Friedrich, prý dostala maximální hodnocení 10/10.

Jediné co se nám zatím podařilo získat je poslední odstavec s hodnocením (děkuji Henrymu):

"Z celkového pohledu není příliš věcí, které by se daly novému Falloutu vytknout. Celé dobrodružství zapadá do atmosféry předchozích dílů a znovu přináší svět, do kterého budete chtít vstoupit více než jedenkrát. Prostředky se možná změnily, ale zábava, stejně jako válka... je porad stejná"

+ Ohromný, otevřený svět, skvělý bojový systém,možnost zvolit si vlastní cestu, atmosféra původních Falloutů.

- Někdy AI protivniků i společníků nereaguje podle představ, mapa by mohla být přehlednejší.


EDIT: Pan Neznámý nám poskytl link (OPRAVA) na jeho ofocenou verzi LEVELu. Kvalita je otřesná, ale lepší než drátem do řiti.Tady je hodnocení. A protože si konečně na foťáku zapnul makro, měla by tato verze vypadat lépe.

EDIT2: Socka nabídl jeho velmi kvalitní skeny plus jeho názor: "Recenze vyznívá dost optimisticky, ale třeba o rozhovorech se zmíní jen hodně okrajově. Jinak nic moc nového ani objevného tam nezazní. Starej fallout to nebude, ale hratelný by to být mohlo. Osobně mu dám šanci."


Scany oné 93 procentní recenze z časopisu SCORE


Autor: ještěr |  Zdroj: Kontrarozvědka | Komentuj novinku (26) |  Tagy: Recenze Fallout 3

Světe div se, dostalo se k nám z levé ruky 6 prima scanů od podnikavého člobrdy, který nechtěl být dvakrát vláčet tiskem, v zatraceně dobré kvalitě. Scany jsou uloženy na serveru ImageShack: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

A v komentářích zkuste diskutovat slušně - nebo vás šoupnem na experimentální patro s FEV káděmi, kde čirou náhodou velí nějaký Dr. Petr Schink.




23.10.2008 . . .

FALLOUT 3 recenze ve Score


Autor: JaW |  Zdroj: Score | Komentuj novinku (52) |  Tagy: Fallout 3 Recenze

V papírovém časopise Score obdržel Fallout 3 fantastických 93%.

KLADY: Jednoznačně důstojný nástupce Falloutu i Oblivionu (pozn.: ????), atmosféra a svět kolem, kompletně namluvené dialogy v čele s Liamem Neesenem, propracovaný systém questů, fantasmagorická vložka s Tranquality Lane, pár ujetých věcí v duchu starých her, bojový systém V.A.T.S., pejsek.

ZÁPORY: Některé události okolí nereflektuje, hopsání postav z kopce, zřídka nejasný navigační systém, V.A.T.S. kamera někdy leckdy tápe, systém výroby věcí mohl být lepší, mdlý vliv radioaktivity.

?: Pro někoho málo, pro jiného moc oblivionovské. Fallout 3 vychází samozřejmě z poslední reinkarnace série The Elder Scrolls a Je to tak dobře (pozn.: ????). Ať máte jakékoliv pochybnosti, strčte si je za klobouk (pozn. :????). Tohle musíte vyzkoušet!

Tak nevím, kdo má, po tomhle více než podivně pojatém hodnocení, chuť přečíst si i recenzi? 8-)

Za sken hodnocení děkuji Michiganovi.

EDIT: Možná jste si všimli, že stejný autor zrecenzoval i Oblivion, který zhodnotil na neuvěřitelných 96%. Jaké byste Oblivionu udělili procento vy, v závislosti na vašem osobním hraní a zkušenosti?




9.10.2008 . . .

Švédský PC Gamer: "Vždyť je to Oblivion s kvérama"


Autor: ještěr |  Zdroj: NMA, PC Gamer SWE | Komentuj novinku (2) |  Tagy: Fallout 3 Recenze

[Tuto novinku berte velmi orientačně, opět nejde o žádný radikální soud, "a teď si po X letech vyžerem naše největší obavy", apod.]

Tímto triviálním prohlášením výčet lepších i horších pocitů samozřejmě nekončí. Jakmile Švéd vyklouzl ven z Vaultu 101, okamžitě mu ve hře "cosi" scházelo (údajně hrál Fallouta 3 prozatím necelých 15 hodin), stěžuje si na jistou přeplácanost ("Bethesda have tried to squeeze in as much as possible on area as small as possible") a příliš prudký nával událostí. S tím souvisí i zajímavý subjektivní problém, že z bodu A do bodu B je to vždycky kousek. Jako hráč Falloutu 1 a 2 je skandinávský psavec poněkud rozčarován a mírně zklamán a totéž sebejistě věští nám tady na VŠB, alespoň pokud ony starý dogmata nevytlačíme někam na pokraj našich prohnilých duší. Rané poučení? "Fallout 3 má některé fantastické momenty, ale brzdí ho závazek vůči prequelům."

První verdikt v zemi Abby, Saabu, Ice Climbers a Nicklase Lidströma a celkově druhý na světě se tak zastavil na metě 81%.

Autor v pěkně příkré recce mimochodem také zmiňuje (ne)populární server No Mutants Allowed, kde také najdete více dojmů z recenze (v angličtině) + obrázkový doprovod + pár zajímavých commentů. Kupodivu operuje v dané větě též slovo "puritáni". :-)

Snad by se ještě slušelo dodat, že Fallout 3 "actually goes gold" a stejně jako Oblivion je s pochopitelných důvodů hypován, kde je to jen trochu možné. A ostravské tramvajky jako nic? :-(

 




7.10.2008 . . .

Francouzský PC Jeux přichvátal s 93% pro Fallout 3


Autor: ještěr |  Zdroj: Tiscali, NMA, PC Jeux mag | Komentuj novinku (85) |  Tagy: Fallout 3 Recenze

Ladies & gentlemen, a je to tu - první hlavy verdikty padají. Ale budou se také první chroničtí kritici předčasně z ostudy upalovat? No nic, pár citací z recky najdete jak v tradičním pelechu veškeré falloutí špíny, No Mutants Allowed, tak hezky česky na Tiscali:

Veteránům předešlých dílů má stačit pár hodin k tomu, aby přišli na chuť i trojce, která zachovává duch celé série a jejíž hlavní změny spočívají spíš v technickém zpracování. Nováčci se zase nemají cítit úplně ztraceni díky nemnoho odkazům na předchůdce. Na druhou stranu, recenzent PC Jeux velmi lituje faktu, že se hra bere příliš vážně a že ztratila porci humoru až ironie, oblíbenou to vlastnost Falloutů. Reference na filmy či někdy zvrácené konverzace s NPC jsou zkrátka pryč. Fallout 3 jinak moc nenapravil z The Elder Scrolls pošramucenou reputaci Bethesdy, co se týká schopnosti vypouštět dokonale vyladěné tituly.

(...)

Úkoly jsou docela rozmanité a některé zkompletujete jen zalhaním o tom, co jste ve skutečnosti provedli. Nejedná se tudíž zdaleka jen o vyhlazení všeho na obrazovce, což PC Jeux dokádá příkladem questu, v němž musíte projít několika zkouškami pro autora knihy o přežití.

(...)

"Odhlédneme-li od absence humoru, třetí díl je excelentním RPG a dobrým Falloutem. Jeho noty jsou sice napsány poměrně odlišně, ale hudba zůstala stejná."

Ptáte se, co tohle vlastně znamená? Ale vůbec nic. Mě osobně nechávají svou (skoro) nulovou výpovědní hodnotou chladným i jakési recenzenční průměry (gamerankings.com), na druhou stranu se docela těším na verdikt serverů EuroGamer, NMA, RPG Vault, popř. dalších "tvrďáků", kde se bude skutečně lámat chleba. Každopádně nám hlavně nešpiňte commenty radikálními názory z té či oné strany (Haha, já vám to říkal, vy negativistický sráči... Ten Frantík je podplacený! Kapříci!11 aj. bláboly). Sečteno podtrženo, ať to tam nevypadá, jako že se banda debilů hádá s bandou ještě větších debilů v nějakém protojazyce ne nepodobném primátům - děkuji. ;-)

EDIT: Takže to, před čím varoval Ještěr, se bohužel vyplnilo. Několik tupých hlav zasvinilo komentáře k této novince natolik, že jsem musel ten svinčík uklidit! Pokud se podobná situace bude opakovat, dveře do Vaultu se pro tyto jedince nadobro zavřou ( na těchto stránkách jim budou zablokovány IP adresy).







STARŠÍ VZHLEDY VAULTU

Vzhled Vaultu k 29.8.2007, ještě na Bonuswebu
Vzhled Vaultu k 4.10.2003
Vzhled Vaultu k 30.4.2002
Vzhled Vaultu k 31.1.2002
Poslední dny kompromisní grafiky 23.9.2001
Návrh příštího vzhledu od Ratmana 19.8.2001 (vítězný, zaveden 26.9)
Návrh příštího vzhledu od Jiri_auf_Wiedersehena (tehdy stávající vzhled) 19.8.2001
Návrh zaslaný Ratmanem těsně před spojením Ratman´s Tactics s Valtem šílené brahmíny
Jeden z nejstarších dochovaných vzhledů Vaultu, který ještě vedl osamělý Jiri_auf_Wiedersehen




Miniaplikace


Staň se pomocníkem při tvorbě, nakrm Šílenou brahmínu!:)




Fallout Bible


Vývojářské memoáry

Fallout 3: Van Buren


Rychlé odkazy
České stránky
Templáři VŠB
ABCgames



Zahraniční stránky
No Mutants Allowed
Duck and Cover
Planet Fallout
Fo3 ofic.stránky
Bethblog
The Vault
Trzynasty Schron
Falloup Online

Modifikace
Vault-Tec Labs
Killap.net
Last Hope
Fallout:Resurrection
Fallout:BGE
Mutants Rising
Fallout:Yurop

Pro autorizaci
pište na e-mail


Sponzoři VŠB

TOPlist