Vault šílené brahmíny - největší stránka o sérii Fallout v češtině i slovenčine | Fallout 1, Fallout 2, Fallout Tactics, Fallout 3, Fallout New Vegas, FOnline, Fallout 4
.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. kontakt .. poslat novinku .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..

Fallout: New Vegas

novinky
recenze
hráčské recenze
návod
spolubojovníci
screenshoty
videa
zbraně
download
wiki
fórum

FOnline

novinky
faq
fórum
FOnline: 2238
status
server-boy 2238
manuál
mapy
instalace
screenshoty
gang VŠB
wiki-boy 2000
download
The Life After
status
manuál

Fallout

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
vault-boyové
holodisky
konce
texty ze hry
vychytávky
archiv zvuků
screenshoty
demo
wiki
fórum
download

Fallout 2

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
předměty
zbraně
brnění
automobil
holodisky
karmické tituly
konce
texty ze hry
kulturní odkazy
zajímavé sejvy
vychytávky
screenshoty
archiv zvuků
mapper
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout Tactics

novinky
recenze
návod
charakter
mise
náhodné lokace
zbraně
brnění
vozidla
holodisky
drogy
screenshoty
multiplayer
hrajeme po netu
tipy a triky
editing
obličeje
modifikace
wiki
fórum
download

Společné

bible
časová osa
bestiář
pitevna
traity
perky
technologie
zbraně vs. realita
bugy
tajemná tajemství
technické problémy
licence

Fallout projekty

Fallout Online (V13)
Fallout 4
Fallout 3: Van Buren

Příbuzné hry

Arcanum
AshWorld
Fallout: BOS
Fallout 3
Fallout: PNP
Fallout: Warfare
Fallout Tycoon
Lionheart
STALKER
Borderlands

Hry naživo

Fallout LARP
Fallout RP
download

Soutěže

O brahmíní vemeno
screenshot měsíce
žebříček charakterů
žebříček kr. zásahů
masový hrob
rychlonožka

Zábava

povídky
poezie
knihy
komiksy
filmy
hudba
kvízy
humor

Různé

články
rozhovory
jak přežít
wallpapery
bannery
průzkum
srazy a setkání
IRC channel
odkazy

Vault šílené brahminy - největší stránka o sérii Fallout v češtině a slovenčine.

ARCHIV AKTUALIZACÍ VAULTU


2019: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2017: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2016: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2015: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2014: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2013: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2012: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2011: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2010: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2009: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2008: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2007: 9 10 11 12

Statické archívy před RS:
 2007: 1 2 3 4 5 6 7 8                     
 2006: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 2005: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 2004: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 2003: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 2002: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 2001:5 6 7 8 9 10 11 12

Tagy: vše    Madbrahmin    Kultura    Zajímavosti    Fallout 3    Povídky    Návod    Komiks    LARPy    Soutěže    Rozhovory    Příbuzné hry    Modding    Developers    Fallout 1    Artwork    Ostatní hry    Fallout Tactics    Články    Videa    Fallout MMO    Van Buren    Fallout 2    Komunita    Interplay    Hudba    Studená válka    Fallout Online    Fallout: New Vegas    x    Anketa    Recenze    Film    Fallout 4    Vaultmasteři    FoT patch    Fo3 patch    Fo2 patch    FOnline    Fo1 patch    Bethesda    Fo2 RP    Černobyl    Mutants Rising    Screenshoty    FOnline Engine    BGE    FoNV patch    DLC    Civilní ochrana    Fukušima    Arcanum    Fallout of Nevada    Krai Mira    Olympus 2207    Resurrection    Wasteland    Concept art    Wasteland 2    Obrázky    Platformy    Brahmíní vemeno    Urbex    Junktown    Festival    Wasteland 3    Fallout    Fallout 76    The Outer Worlds


27.10.2010 . . .

Recenze Falloutu New Vegas na Bonuswebu


Autor: JaW |  Komentuj novinku (19) |  Tagy: Recenze Fallout: New Vegas

S velkým zpožděním konečně vyšla i recenze na Bonuswebu od Davida Sillmena. V prvním odstavci se dozvíte, že Velká Válka začala v roce 2027 a že Fallout je, podle autora, satira amerických padesátých let. Dál už se mi to zdá trochu lepší (možná proto, že jsem FoNV ještě nezačal hrát), ale i tak se mi zdá recenze strašně krátká a velmi chudá na informace.

"Ve Fallout: New Vegas tak tradičně nečekejte napínavý příběh, natožpak zvraty. Od začátku do konce vás bude držet koncept plnění jednoho úkolu za druhým. Příběhová nit, která se úkoly na hlavní dějové lince snaží vnitřně propojovat, se na některých místech nehezky rozpadá, což podporují i časté odbočky na vedlejší koleje.

Ani hardcore mód, který má učinit hru realističtější, není to pravé ořechové. Tedy za předpokladu, že se neobejdete bez mačkání tlačítka na pití nebo parťáků, kteří se zase jednou nechali svou hloupostí zabít. Chybí tu jiná zkušenost ze hry a zůstává pouze frustrace."


Celou recenzi čtěte zde.




22.10.2010 . . .

Smejkiho recenze FNV


Autor: Smejki |  Zdroj: Smejki pro VŠB | Komentuj novinku (62) |  Tagy: Fallout: New Vegas Recenze

Velice se omlouvám všem, kteří čekali mou recenzi už ráno. Net, mrcha, se mi rozhodl po třech měsících sesypat zhruba půl hodiny předtím, než jsem chtěl začít na server brahmíny ládovat potřebná data. Dále by bylo vhodné vás poučit o tom, že pokud se pak chcete připojit ze zcela jiného PC ve zcela jiné lokalitě, je velmi vhodné si sebou vzít i přihlašovací údaje.

Musím říci, že jsem během hry prošel velmi různorodými stavy. Začalo to nedůvěrou, pokračovalo mírně negativním rozčarováním, jen aby se to nakonec utrhlo ze řetězu a na dobrých 14 dní zcela nahradilo můj sexuální život :-)
Ne, teď vážně, vy asi víte, jak na hru nahlížím už z mých náznaků v posledních dnech, ale pokud chcete skutečně detailně vědět, co za tím stojí, vřele vás uvítám v prostoru svých kompletních dojmů z Falloutu po obsidiansku. Určitě jsem v recenzi zapomněl zmínit spoustu věcí, které jsem jistojistě chtěl rozebrat. Hra je ale tak velká, že se těžko sumíruje, co všechno má majoritní vliv na celkovou kvalitu hry. Doufám, že informační hodnota překoná většinu toho, co vychází všude po světě.




21.10.2010 . . .

Recenze Falloutu New Vegas na Tiscali Games


Autor: JaW |  Komentuj novinku (15) |  Tagy: Recenze Fallout: New Vegas

A máme tu další recenzi, tentokráte od Dana Vávry.

"Fallout! Legenda, jejíž první dva díly se nesmazatelně zapsaly do herní historie a srdcí mnoha fanoušků jako jedna z nejlepších herních sérií, jaká kdy byla stvořena. Fallout! Série, která šla ke dnu spolu s krachujícím vydavatelem. Fallout! Hra, která byla před dvěma lety znovuzrozena v dílnách jednoho z nejprestižnějších vývojářů RPG a trhala prodejní rekordy. Ovšem bez účasti kohokoliv z původních tvůrců. Fallout: New Vegas! Ztracený syn, který se navrátil zpět do náruče otce. Nebo alespoň jeho synů. Možná tak trochu adoptovaných..."


Celou recenzi si můžete přečíst zde.


Jak Bodkin k New Vegas přišel - první recenze FoNV po dohrání


Autor: Bodkin |  Zdroj: Bodkin nejs(v)ětější | Komentuj novinku (30) |  Tagy: Recenze Fallout: New Vegas

Před pár týdny, byl to den jako každý jiný, myslím že středa, mě potkala zajímavá událost. Smejki s JaWem pobafávali kubánské doutníky z řezaných barumek válených na rostlých stehnech spanilých supermutantů, Viky bičovala Chekotaye, protože jí opět špatně olízal boty, Toudi rozechvíval zetlelý vzduch svistotem čepelí po brousku, Knecht pro zábavu vyrážel pancéřové dveře a Behemot smrděl po celém Vaultu, když ho na ošetřovně kurýrovali z popálenin třetího stupně.

Já tou dobou vzlykal na poschodí věnovanému botám, kde přikovaný Say-bot opravoval bagančata celé bandě a neopravitelné křusky házel také bezpečně uvězněnému Henry Thornovi, kterého si vykrmujeme na Vánoce.

Když konečně Tínu odtáhli od rozhlasu a její výsměch ohledně nevědomosti o probíhajícím překladu FNV konečně umlknul, sebral jsem svou hrdost a přilepovací varlata a šel se opít. Náhoda tomu chtěla, že jsem zaslechl klíčová slova 'FNV' a 'betatest' a pak klečel, plakal, sliboval a prosil tak dlouho, dokud mi neřekli: „Tak jo, ale oblíkni se!“

Po té, co jsem dostal heslo na kontaktní osobu ('Melon!') a prošel náročným vstupním pohovorem ('Máš dost času, že jo?'), jsem konečně natáhl FNV a pustil se do něj. Po pár hodinách jsem si uvědomil, že to nehraju česky, což bych jako betatester češtiny asi měl, tak jsem nenápadně vyzvídal jak ji zapnout a konečně začal znova.

Betatest skončil, v neděli odpoledne se mi povedlo FNV dohrát a tak nějak jsem si začal sumírovat, co že si to o něm myslím. A vznikl z tohoto níže uvedený text. Není to recenze, nikdy jsem na ně nebyl, pravidla pro jejich psaní tvořil někdo jiný kdysi dávno, což je pro mne příliš omezující a fašistické. Je to tedy spíše taková snůška názorů a blábolů. I tak je to slušný kus textu, který jsem mohl použít u konkurence. Z Tiscali by dozajista vyhodili Vávru, jen abych šel psát pro ně. Hrej.cz bych pozvedl úroveň na Úroveň a bonusweb by mi nadosmrti posílal děvky a kuřivo.

Ale já jsem přeci jen lokální patriot a text vydám tady na brahmíně. Možná je to také tím, že zatímco píšu tuto aktuálku, Ratman mi stojí za zády a hlaveň kulovnice, pevně zapřená o mé temeno, zůstává nelidsky pevná.

Čtěte!




19.10.2010 . . .

Druhá česká recenze FNV


Autor: Smejki |  Zdroj: EG.cz | Komentuj novinku (8) |  Tagy: Fallout: New Vegas Recenze

Druhou českou recenzi (druhou jen v řádu hodin) nové inkarnace Falloutu hostí český Eurogamer. Přestože recenze nejde výrazně do hloubky, většinu klíčových prvků autor zmínil a rozhodně nevymyslel žádnou volovinu. Falloutu z města hříchu udělil známku devíti Haroldů z deseti. Je Agarwel Idiriz kvalitní a kompetentní recenzent? Pro mě je jedním z mála, takže jsem velice rád, že FNV recenzoval právě on.

Fallout: New Vegas sice nepřináší téměř nic nového a oproti Fallout 3 se liší asi tak jako se Doom 2 liší od Dooma 1. Navzdory trochu datadiskové příchuti jsem původně váhal nad udělením desítky, protože hra je celkově ještě lepší než Fallout 3. Po dlouhé době jde o titul s výjimečnou rozlohou, propracovaným světem a svobodou, která se jen tak nevidí. Jakmile se do tohoto světa jednou vžijete, těžko se od něj vstává do reality. A herní doba se nepočítá v hodinách, ale spíše v týdnech zábavy. Podobných her vychází tak zoufale málo, že není co řešit. New Vegas musím jednoznačně doporučit každému, kdo si může dovolit měsíc chybět v práci, vrazit děti k babičce a ženu poslat k moři na nucenou dovolenou.

Kdo to zpracuje na Bonuswebu? Sillmen? Chvalíček? Škoch? :D Uzavíráme sázky, dámy a pánové, ruleta běží.

PS: S verdiktem ne zcela souhlasím.


První česká recenze na Hrej.cz


Autor: JaW |  Zdroj: Zob na šoustboardu | Komentuj novinku (20) |  Tagy: Recenze Fallout: New Vegas

Ona to není ani tak recenze, jako mikrorecenze od Viléma Koubka.

cituji...

Úvodem si rovnou povězme, že pokud se řadíte mezi ty hráče, co se u třetího Falloutu těžce nudili a z nějakých pochybných důvodů očekáváte spásu ze strany New Vegas, rovnou sescrollujte k hodnocení, přečtěte si verdikt a spusťte svoje trololo začínající slovy: Já vám to říkal! Vývojáři z Obsidian Entertainment, v poslední době známí hlavě velmi diskutabilním Alpha Protocolem, totiž zkusili navázat na dílo Bethesdy a v porovnání s ním se dá říct, že zklamali. Namísto aby vytvořili komplexní RPG, které je zábavné víceméně na každém kroku, se totiž zaměřili na jeho největší elementy a tajně doufali, že jimi skryjí zbývající generický obsah. Což se jim zcela logicky nepovedlo."

a závěrečné hodnocení...

„Nový Fallout nedosahuje kvalit svého předchůdce, a to hlavně proto, že se ve spoustě úkolů zbytečně drží při zemi. Naštěstí má Vegas zajímavé frakce, systém reputace a pohled skrz mířidla, díky němuž je hraní dostatečně zajímavé na to, aby ho ochránilo před nižším hodnocením.“

Recenze je taková neslaná nemastná, zmateně napsaná. Jisté ale je, že FoNV recenzenta vůbec nenadchnul. Ehm. Co tu máme dalšího? Smejki? 8-)




18.10.2010 . . .

Dan Vávra recenzuje FNV


Autor:  |  Zdroj: Vávrův Twitter | Komentuj novinku (28) |  Tagy: Recenze Fallout: New Vegas

Dan Vávra vyvěsil na svém Twitteru: ''Hated the story and quests of Fallout 3. Love the story and quests of New Vegas''

A také posílal zprávu tvůrcům: @ChrisAvellone  @jesawyer Great work guys! Playing review copy of NW and seems that we finally have great F2 sequel. Thanks for that.

(Chris mu odpovídá: "@DanielVavra Glad you're enjoying it! Thank Josh, he did the heavy lifting.")

(Josh mu odpovídá: "@DanielVavra awesome! thanks for the kind words. glad to hear you're enjoying it.")

Pro ty, kteří neumí englicky, je tu první pomoc od Dr.Googla.






STARŠÍ VZHLEDY VAULTU

Vzhled Vaultu k 29.8.2007, ještě na Bonuswebu
Vzhled Vaultu k 4.10.2003
Vzhled Vaultu k 30.4.2002
Vzhled Vaultu k 31.1.2002
Poslední dny kompromisní grafiky 23.9.2001
Návrh příštího vzhledu od Ratmana 19.8.2001 (vítězný, zaveden 26.9)
Návrh příštího vzhledu od Jiri_auf_Wiedersehena (tehdy stávající vzhled) 19.8.2001
Návrh zaslaný Ratmanem těsně před spojením Ratman´s Tactics s Valtem šílené brahmíny
Jeden z nejstarších dochovaných vzhledů Vaultu, který ještě vedl osamělý Jiri_auf_Wiedersehen




Miniaplikace


Staň se pomocníkem při tvorbě, nakrm Šílenou brahmínu!:)




Fallout Bible


Vývojářské memoáry

Fallout 3: Van Buren


Rychlé odkazy
České stránky
Templáři VŠB
ABCgames



Zahraniční stránky
No Mutants Allowed
Duck and Cover
Planet Fallout
Fo3 ofic.stránky
Bethblog
The Vault
Trzynasty Schron
Falloup Online

Modifikace
Vault-Tec Labs
Killap.net
Last Hope
Fallout:Resurrection
Fallout:BGE
Mutants Rising
Fallout:Yurop

Pro autorizaci
pište na e-mail


Sponzoři VŠB

TOPlist