Vault šílené brahmíny - největší stránka o sérii Fallout v češtině i slovenčine | Fallout 1, Fallout 2, Fallout Tactics, Fallout 3, Fallout New Vegas, FOnline, Fallout 4
.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. kontakt .. poslat novinku .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..

Fallout: New Vegas

novinky
recenze
hráčské recenze
návod
spolubojovníci
screenshoty
videa
zbraně
download
wiki
fórum

FOnline

novinky
faq
fórum
FOnline: 2238
status
server-boy 2238
manuál
mapy
instalace
screenshoty
gang VŠB
wiki-boy 2000
download
The Life After
status
manuál

Fallout

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
vault-boyové
holodisky
konce
texty ze hry
vychytávky
archiv zvuků
screenshoty
demo
wiki
fórum
download

Fallout 2

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
předměty
zbraně
brnění
automobil
holodisky
karmické tituly
konce
texty ze hry
kulturní odkazy
zajímavé sejvy
vychytávky
screenshoty
archiv zvuků
mapper
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout Tactics

novinky
recenze
návod
charakter
mise
náhodné lokace
zbraně
brnění
vozidla
holodisky
drogy
screenshoty
multiplayer
hrajeme po netu
tipy a triky
editing
obličeje
modifikace
wiki
fórum
download

Společné

bible
časová osa
bestiář
pitevna
traity
perky
technologie
zbraně vs. realita
bugy
tajemná tajemství
technické problémy
licence

Fallout projekty

Fallout Online (V13)
Fallout 4
Fallout 3: Van Buren

Příbuzné hry

Arcanum
AshWorld
Fallout: BOS
Fallout 3
Fallout: PNP
Fallout: Warfare
Fallout Tycoon
Lionheart
STALKER
Borderlands

Hry naživo

Fallout LARP
Fallout RP
download

Soutěže

O brahmíní vemeno
screenshot měsíce
žebříček charakterů
žebříček kr. zásahů
masový hrob
rychlonožka

Zábava

povídky
poezie
knihy
komiksy
filmy
hudba
kvízy
humor

Různé

články
rozhovory
jak přežít
wallpapery
bannery
průzkum
srazy a setkání
IRC channel
odkazy

Vault šílené brahminy - největší stránka o sérii Fallout v češtině a slovenčine.

ARCHIV AKTUALIZACÍ VAULTU


2019: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2017: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2016: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2015: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2014: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2013: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2012: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2011: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2010: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2009: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2008: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2007: 9 10 11 12

Statické archívy před RS:
 2007: 1 2 3 4 5 6 7 8                     
 2006: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 2005: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 2004: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 2003: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 2002: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 2001:5 6 7 8 9 10 11 12

Tagy: vše    Madbrahmin    Kultura    Zajímavosti    Fallout 3    Povídky    Návod    Komiks    LARPy    Soutěže    Rozhovory    Příbuzné hry    Modding    Developers    Fallout 1    Artwork    Ostatní hry    Fallout Tactics    Články    Videa    Fallout MMO    Van Buren    Fallout 2    Komunita    Interplay    Hudba    Studená válka    Fallout Online    Fallout: New Vegas    x    Anketa    Recenze    Film    Fallout 4    Vaultmasteři    FoT patch    Fo3 patch    Fo2 patch    FOnline    Fo1 patch    Bethesda    Fo2 RP    Černobyl    Mutants Rising    Screenshoty    FOnline Engine    BGE    FoNV patch    DLC    Civilní ochrana    Fukušima    Arcanum    Fallout of Nevada    Krai Mira    Olympus 2207    Resurrection    Wasteland    Concept art    Wasteland 2    Obrázky    Platformy    Brahmíní vemeno    Urbex    Junktown    Festival    Wasteland 3    Fallout    Fallout 76    The Outer Worlds


18.11.2008 . . .

Dan Vávra - Zpackaný Fallout 3


Autor: JaW |  Zdroj: tajemný průzkumník pro VŠB | Komentuj novinku (222) |  Tagy: Recenze Fallout 3

Dan Vávra, hlavní designér jedné z nejlepších her ve svém žánru, hry Mafia a připravované Mafia II, se v posledním čísle LEVELu velmi erudovaně pouští do historie série a hlavně hodnocení posledního "Fallouta". Popisuje jak ho hra několik dní docela bavila a nakonec, tak jako většina hráčů, přišlo celkové vystřízlivění a zklamání z toho, jak Fallout od Bethesdy dopadl.

Tento měsíc se stala důležitá věc, po deseti letech vyšlo pokračování legendami předeného kultovního veledíla a jedné z mých nejoblíbenějších her - Falloutu. Jen připomenu pár faktů. První Fallout byl dle slov jeho tvůrce Tima Caina brán vydavatelem tak trochu jako béčko, ve které managment moc nevěřil. Vznikla tak opravdu fascinující hra, do níž se moc nemíchali žádní chytráci z marketingu a produkce, a přitom byla ve velmi dobrých rukou a podle toho také dopadla - naprosto fantasticky. Fallout je exemlární příklad toho, že , že vskutku geniální a revoluční díla vznikají bez dozoru marketingových a producentských chytráků řídících se průzkumy trhu a prodejností a bohužel i toho, že jakmile se jich tahle pakáž chytne, jde to všechno do kytek.


Tady to máte celé, pěkně čerstvě oskenované. Děkujeme našemu tajemnému průzkumníkovi.


Patnáctá hráčská recenze Falloutu 3


Autor: MYSHIMAN |  Zdroj: MYSHIMAN pro VŠB | Komentuj novinku (84) |  Tagy: Recenze Fallout 3

Zdravím čtenáře a zejména fandy Fallouta.

Svůj názor (recenzi?) na F3 sem psát nechtěl ale učinil jsem tak, protože nemohu souhlasit se spoustou věcí, které se objevují na internetu a s částí, která se objevuje na těchto stránkách.

Recenzi sem několikrát smazal a přepisoval což vcelku odpovídá rozporuplnosti, s níž sem F3 hrál a dohrál.

Především bych chtěl zdůraznit, že F3 škodí zejména dvě věci. A to , že se nejedná o Fallout a její multiplatformita.

Multiplatformita kazí dojem ze hry tím, že konzolový hráči jsou známí svou tupostí a dále, že hry nehrají ale pouze mrhají časem. Chtějí si sednout a hrát a ne se vcítit do role člověka, který se potuluje zničeným světem a bojuje o holé přežití, se všemi problémy s tím spojenými. Vše v této hře dostanete pomalu na zlatém podnose. Za ničím se nemusíte tahat. O nic bojovat. Nesetkáte se s nějakým zásadním problémem, který byste museli složitě řešit. Radiace, otrava, zlomeniny, karma nic z toho pro vás nepředstavuje sebemenší nebezpečí.

Celé to je dělané tak aby to nedej bože neodradilo nějakého tupce kvůli drobnému zákysu od hraní.


celý článek

(Pošlete i Vy vaše dojmy z hraní Falloutu 3)




15.11.2008 . . .

Čtrnáctá hráčská recenze Falloutu 3


Autor: Deinos |  Zdroj: Deinos pro VŠB | Komentuj novinku (22) |  Tagy: Recenze Fallout 3

Na úvod

Rád bych předem zdůraznil toto: Většina věcí která mi na F3 vadí se kupodivu shoduje s recenzí číslo13 ale i tak mám řadu připomínek k problémům a nedodělávkám ve hře jsou.


Grafika,svět , prostředí


Grafika se zdá být vcelku ucházející i když v této době by mohla být lepší ale i tak dobrý.
Potvory vypadají vcelku hnusně (to se očekává) a textury no…řekněme že to není dokonalé.
Co ale domrvyli je pohled 3tí osoby to je humus dát kameru na pravý rameno.Dá se sice použít ale vaše přesnost klesne asi o 30%ˇnež v pohledu 1ní osoby a v budovách je vám pohled třetí osoby na dvě věci.Snad se dočkáme modifikace ,kde bude možné pohled otáčet dle vlastí libosti jako ve Wowku.

celý článek

(Pošlete i Vy vaše dojmy z hraní Falloutu 3)




13.11.2008 . . .

Třináctá hráčská recenze Falloutu 3


Autor: Smejki |  Zdroj: Smejki pro VŠB | Komentuj novinku (64) |  Tagy: Fallout 3 Recenze

A jaké jsou Vaše pocity z Falloutu 3?Pamatuji se, jak jsem před lety podepsal elektronickou ostrou prosbu za pokračování famózních RPG Fallout 1 a 2. S vědomím, že Interplay ztratil veškerou soudnost už před drahnou dobou, jsem ani nedoufal, že by Falloutí licence přešla na někoho jiného. Nicméně Interplay ve světlé chvilce došlo, že značka, která je asi jediná kdysi mohla zachránit před krachem a kterou zároveň v klíčových momentech zavrhla, stále má svou cenu. Dobře si pamatuji ten pocit, kdy jsem se na terminálech Vaultu šílené brahmíny dočetl, že Fallout byl prodán Bethesdě. Ještě jsem měl v kostech opojný pocit po dohrání Morrowindu (a datadisku Bloodmoon) a byl jsem totálně přesvědčen, že Bethesda je ta nejlepší volba, která mohla přijít, svět je konečně spravedlivý a hrozba věčné vlády temné strany síly zažehnána. Právě byl ve vývoji Oblivion a junácký šátek již dlouho ležel v zaprášeném koutě kumbálu, kam čas doplouvá jen sporadicky.

celý článek

(Pošlete i Vy vaše dojmy z hraní Falloutu 3)


Dvanáctá hráčská recenze: Fallout 3, jak ho vidím já


Autor: Kasparo |  Zdroj: Kasparo pro VŠB | Komentuj novinku (17) |  Tagy: Fallout 3 Recenze

Tak se mi dostal do rukou Fallout 3, hra na kterou jsem čekal pěkně dlouho, a myslím že
nejsem sám. V první řádě bych chtěl upozornit, že tato recenze bude vyjadřovat čistě mé pocity, věci, které (ne)vadí především mě, a po přečtení zvážíte sami, zda vám vadí také, nic víc v tom není.

Začínáme...

Nebudu popisovat náplň života ve Vaultu 101, ale jak na mne začátek působil jako celek.
Vault jako takový, je malá uzavřená, možná někdo může říci "nedodělaná", oblast a není tam co dělat, dle mého, to ale vůbec tak moc nevadí, má to být takový úvod a tuto roli splňuje vcelku dobře a po malé potyčce se dostanete konečně ven.

celý článek

(Pošlete i Vy vaše dojmy z hraní Falloutu 3)




11.11.2008 . . .

Jedenáctá hráčská recenze Falloutu 3: Vault dweller's live in wasteland...


Autor: Moonfear |  Zdroj: Moonfear pro VŠB | Komentuj novinku (66) |  Tagy: Fallout 3 Recenze

Drobné info pro začátek, jsem fanda falloutů, no dobře, možná něco víc. Jedničku mám osobní rekord 5,5 hodiny se splněním všech questů co jsem v té době znal (cca 80%). Fallout 2 jsem znal lépe než své boty, do dnes si pamatuju dost věcí (eightball na předpovídání budoucnosti, borise, cassidyho problémy se srdcem, franka, G.E.C.K. :) ), ani se nedá spočítat kolikrát jsem ho dohrál abych viděl každý možný rozhovor a vyzkoušel každý možný quest. F3 mám odehráno sotva 30 hodin (od pátku kdy mi přišla CE se toho ani o moc víc nedalo stihnout). Ale pusťme se do toho.

Smrdí to oblivionem, nehorázně to smrdí oblivionem. A hlavně je to rozpolcená hra, je výborná a je děsná, každý super zážitek ze hraní Vám zkazí kix v následujících pěti minutách za který by jste bethesdu nejraději vypálili.

celý článek

(Pošlete i Vy vaše dojmy z hraní Falloutu 3)




9.11.2008 . . .

Desátá hráčská recenze Falloutu 3


Autor: psycho12213 |  Zdroj: psycho12213 pro VŠB | Komentuj novinku (68) |  Tagy: Recenze Fallout 3

Když poprvé po dlouhé době (asi dva týdny) zavítám na stránky Šílené Bramíny, vidím strašlivé recenze a spekulace o podplacenosti různých hráčských serverů, které hre daly vysoké hodnocení – a začíná mi titulu být líto. Hru jsem právě podruhé šťastně dohrál a mám zcela jiný názor, právě proto chci uvést věci na pravou míru a podpořit názory RedFoxe a Jana Horáka, kteří zatím stojí s hodnocením 9/10 takzvaně „sami proti světu“.

VAULT

První kroky jsou kapitola sama o sobě. Je to neopakovatelný zážitek, který se mi vtiskl do paměti. Vault je překrásně zpracován a vůbec celé jeho osazenstvo se k vám coby dítěti chovají opravdu hezky. Hned mě nadchla možnost šíleně neslušných odpovědí (např. říct staré babičce, která vám upekla s láskou malý závin k narozeninám, že vám měla koupit něco pořádného a že jí na závin ..... ), dále jsem prozkoušel ovládání a poprvé si zastřílel z kuličkové pušky, prošel zábavným testem atd., zkrátka celý Vault je překrásně ztvárněn, stejně jako váš útěk z něj.

celý článek

(Pošlete i Vy vaše dojmy z hraní Falloutu 3)




7.11.2008 . . .

Fallout 3 recenze na BW – Válka. Válka je pořád stejná


Autor: David Sillmen, Petr Kárník |  Zdroj: Bonusweb | Komentuj novinku (2) |  Tagy: Recenze Fallout 3

Fallout byl před deseti lety zkrátka neskutečným zjevením – silný příběh, vynikající herní systém, humor, netradiční pozadí, to vše hráče přibilo k monitoru na desítky hodin a nedovolilo jim vysezené místečko opustit.

Druhý díl, ač spíše neoriginální, všechny kvality potvrdil a zdůraznil. A pak byl konec.

Respektive snaha vytřískat ze značky něco chechtáků spin-offy, ta však byla dopředu odsouzena k záhubě, stejně jako špatně hospodařící Interplay a jeho RPG divize Black Isle. Projekt Van Buren (kódové označení původně plánovaného Falloutu 3) světlo světa nikdy nespatřil.

Byl prostě konec. Přinejmenším do chvíle než si někdo ve studiu Bethesda uvědomil, že by nebylo špatné koupit za babku slavnou licenci a pokusit se ji oživit. Z pokusu vyrostl velkolepý počin, na nějž sice řada hráčů nahlížela s nedůvěrou, ale těžko se představit, že mu nedá šanci. Fallout 3 si ji bezesporu zaslouží.

celý článek


Devátá hráčská recenze: Moje první a poslední dojmy z Fo3


Autor: Martin DeWrajt |  Zdroj: Martin DeWrajt pro VŠB | Komentuj novinku (28) |  Tagy: Recenze Fallout 3

Zdravím všechny příznivce této postapokaliptické RPG série, jenž se v těchto dnech dočkala "brášky" v podobě Falloutu 3. Dost dlouho jsem se na toto pokračování těšil a vývoj sledoval s očekáváním i obavami a po dohrání tohoto"počinu" musím říct, že jako očekávání, tak obavy se vcelku naplnily. V následujících odstavcích bych rád shrnul své dojmy z této hry, krátce po tom, co jsem ji dohrál. Nuže do toho.

Co se grafické stránky týče, není třeba dlouho váhat a za grafické zpracování Fallouta můžu tvůrce hry bez obav poplácat po rameni. Grafika je povedená a na pustinu se opravdu pěkně kouká, ale ruku v ruce s grafikou musím zmínit samotné prostředí-herní svět. Ten je zpočátku působivý, avšak po pár hodinách hraní mi přišel "šedý" , dosti stereotypní. Po "projití" pár lokací/dungeonů už sem nabyl dojmu, že vím jak vypadají i všechny ostatní. To se mi po dohrání potvrdilo. Nenarazil jsem prakticky na žádnou lokaci, jenž by vybočovala z graficky pěkně zpracované "šedi".Nic jako New Reno se svou neonovou magistrálou, jen stále stejná změť sutin domů, poničených dálnic a ohořelých stromů.Metro,které na mě působilo jako šablona rozmístěna po celém DC toto vše korunovala. Obecně je dost cítit inspirace Oblivionem,což je však u tvůrců TES pochopitelné.

celý článek

(Pošlete i Vy vaše dojmy z hraní Falloutu 3)




3.11.2008 . . .

Osmá hráčská recenze: Moje skoro recenze na Fallout 3


Autor: ViSiThor |  Zdroj: ViSiThor pro VŠB | Komentuj novinku (128) |  Tagy: Fallout 3 Recenze

Předně, toto není žádná recenze, ale první dojmy. První a pravděpodobně i poslední. Dojmy subjektivní, jelikož věřím, že kritik by měl psát subjektivně proto, aby si každý čtenář mohl najít „svého“ kritika, jenž má stejné chuťové buňky a může se podle jeho doporučení řídit (což je smyslem kritiky).
  • ATMOSFÉRA
Atmosféra, ach ano. Uvěřitelnost a působivost světa tvořená, vizuální prezentací, hudebním doprovodem a mechanismy držící vás u hry. Do této části hry jsem vkládal asi největší naděje, jelikož většina těchto věcí byla stvořena génii svého žánru, pány a dámami z Black Isle. Přechod z pohledu božského do pohledu lidského je asi to co je na Fallout 3 to nejmarkantnější a jistě nejvíce ovlivňující celou hru. Jak se to tedy tvůrcům tohoto pokračování vydařilo? Podle mě… moc ne. Například pocit při prozkoumávání dávno, ne až tak úplně, opuštěného Vaultu dostává se stropem a masou zeminy a kamene nad hlavou úplně jiných rozměrů, než v isometrickém pohledu. Řekl bych příjemně klaustrofobní.

celý článek

(Pošlete i Vy vaše dojmy z hraní Falloutu 3)


Fallout 3 - mega-recenze české PC verze na Tiscali Games


Autor: Jiří Sládek |  Zdroj: Tiscali Games | Komentuj novinku (24) |  Tagy: Fallout 3 Recenze

"Recenzi takové pecky bych mohl po vzoru oldschoolových článků začít několika rádoby humornými odstavci o tom, co předcházelo samotnému hraní. O žertovných bojích mezi redaktory (což je blbost, jelikož autoři TISCALI Games pracují z domova a většinou se ani osobně neznají), nebo o tom, jak už týden nespím (i to je nesmysl, protože lidé mého věku usínají velmi snadno a v podstatě kdykoliv). Ani takové spisovatelské kreace by ovšem nevystihly, jak moc jsem se na Fallout 3 těšil.

Série Fallout je pro mě tím nejlepším, co se kdy v herní branži urodilo, a mým vysněným titulem je dokonalá onlinovka z falloutovského prostředí. Píši to proto, že mi připadá fér ozřejmit čtenáři svůj vztah k téhle sérii, a také abych předem osvětlil, proč budu v recenzi tak často srovnávat s minulými díly. A teď už se pojďme podívat, jak se tvůrci vynikajícího fantasy The Elder Scrolls IV: Oblivion popasovali s  dobrodružstvím zasazeným do jaderným holokaustem zničených Spojených států. Píše se rok 2277..."

celý článek




1.11.2008 . . .

Sedmá hráčská recenze: Fallout 3? Já, hardcore fanda, říkám bomba!


Autor: Jan Horák |  Zdroj: Jan Horák pro VŠB | Komentuj novinku (50) |  Tagy: Fallout 3 Recenze

Jsem hardcore fanda prvních dvou dílu Fallouta a na tu hru nedám dopustit. Sám jsem se bál co na nás Bethesda přichystá, ale první ingame videa mě docela příjemně naladila. Těšil jsem se až si poběžím pro originál s českým překladem. To jsem učinil v pátek 31. října a okamžitě po přiběhnutí k počítači začal instalovat a pařit. Zvolím si Novou hru, intro probíhá s titulkama, vše super. Objeví se narození a všude hypovanej táta, který vám dá na výběr, zda jste kluk nebo holka. Objeví se výběr. Boy or Girl. „Cože?“ říkám si. Vždyť to má být v češtině. Nebudu ale zmatkovat a vyberu pohlaví. Další výběr skillů je ale opět v angličtině. Vypínám hru. Pohrávám si s nastavením grafiky a v autorun menu objevím ještě další položku s nastavením a tam zaškrtnu czech.esp. Spustím hru a najednou se opět objeví otravná loga Bethesdy, která nejdou žádnou klávesou odťuknout pryč. Alespoň že ta čeština už šlape jak má. Pozor ale na to, na diskuzních fórech nejsem první s problémem s češtinou. No to je fuk. Jdem se věnovat konečně samotné hře.

celý článek

(Pošlete i Vy vaše dojmy z hraní Falloutu 3)






STARŠÍ VZHLEDY VAULTU

Vzhled Vaultu k 29.8.2007, ještě na Bonuswebu
Vzhled Vaultu k 4.10.2003
Vzhled Vaultu k 30.4.2002
Vzhled Vaultu k 31.1.2002
Poslední dny kompromisní grafiky 23.9.2001
Návrh příštího vzhledu od Ratmana 19.8.2001 (vítězný, zaveden 26.9)
Návrh příštího vzhledu od Jiri_auf_Wiedersehena (tehdy stávající vzhled) 19.8.2001
Návrh zaslaný Ratmanem těsně před spojením Ratman´s Tactics s Valtem šílené brahmíny
Jeden z nejstarších dochovaných vzhledů Vaultu, který ještě vedl osamělý Jiri_auf_Wiedersehen




Miniaplikace


Staň se pomocníkem při tvorbě, nakrm Šílenou brahmínu!:)




Fallout Bible


Vývojářské memoáry

Fallout 3: Van Buren


Rychlé odkazy
České stránky
Templáři VŠB
ABCgames



Zahraniční stránky
No Mutants Allowed
Duck and Cover
Planet Fallout
Fo3 ofic.stránky
Bethblog
The Vault
Trzynasty Schron
Falloup Online

Modifikace
Vault-Tec Labs
Killap.net
Last Hope
Fallout:Resurrection
Fallout:BGE
Mutants Rising
Fallout:Yurop

Pro autorizaci
pište na e-mail


Sponzoři VŠB

TOPlist