Vault šílené brahmíny - největší stránka o sérii Fallout v češtině i slovenčine | Fallout 1, Fallout 2, Fallout Tactics, Fallout 3, Fallout New Vegas, FOnline, Fallout 4
... vstup do vaultu ... orientace ... vaultmasteři ... kontakt ... poslat novinku ... fórum ... archiv ..

Fallout

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
vault-boyové
holodisky
konce
texty ze hry
vychytávky
archiv zvuků
screenshoty
demo
wiki
fórum
download

Fallout 2

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
předměty
zbraně
brnění
automobil
holodisky
karmické tituly
konce
texty ze hry
kulturní odkazy
zajímavé sejvy
vychytávky
screenshoty
archiv zvuků
mapper
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout Tactics

novinky
recenze
návod
charakter
mise
náhodné lokace
zbraně
brnění
vozidla
holodisky
drogy
screenshoty
multiplayer
hrajeme po netu
tipy a triky
editing
obličeje
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout: New Vegas

novinky
recenze
hráčské recenze
návod
spolubojovníci
screenshoty
videa
zbraně
download
wiki
fórum

FOnline

novinky
faq
fórum
FOnline: 2238
status
server-boy 2238
manuál
mapy
instalace
screenshoty
gang VŠB
wiki-boy 2000
download
The Life After
status
manuál

Společné

bible
časová osa
bestiář
pitevna
traity
perky
technologie
zbraně vs. realita
bugy
tajemná tajemství
technické problémy
licence

Fallout projekty

Fallout Online (V13)
Fallout 4
Fallout 3: Van Buren

Příbuzné hry

Arcanum
AshWorld
Fallout: BOS
Fallout 3
Fallout: PNP
Fallout: Warfare
Fallout Tycoon
Lionheart
STALKER
Borderlands

Hry naživo

Fallout LARP
Fallout RP
download

Soutěže

O brahmíní vemeno
screenshot měsíce
žebříček charakterů
žebříček kr. zásahů
masový hrob
rychlonožka

Zábava

povídky
poezie
knihy
komiksy
filmy
hudba
kvízy
humor

Různé

články
rozhovory
jak přežít
wallpapery
bannery
průzkum
srazy a setkání
IRC channel
odkazy

Vault šílené brahminy - největší stránka o sérii Fallout v češtině a slovenčine.




Eugene-Město Otrokářů (Nezařazená lokace F3 - fikce)



Typ-Otrokářsko-anarchistická komunita středně velkých zvířátek( nebo-li lidé), náznaky zákonů.

Základní informace-Toto místo se nachází na severovýchodě mapy, několik dní cesty od Klamathu či Arroyocity. Je to doupě neřesti, zla a jakékoliv špatnosti. Dělí se na pět čtvrtí( Zapomenutá čtvrt, Centrum, Ulice pasáku, Xazova čtvrt a sídlo Rudých otrokářů) a ovládá ji ho otrokáři, obchodníci a místní gangy.

Historie- Válka se tohoto místa příliš nedotkla, jelikož však není v okolí jediný Vault( nejbližší se nachází až ve Vaulcity), mnoho lidí jej z předválečné hysterie opustilo nebo vyrobilo vlastní kryty, které selhaly v intervalu pěti let a jejich ustrašení vlastníci raději zemřeli, než aby vyrazili na povrch. Městu vládl i nadále starosta, avšak rabování zabránit nedokázal. To spolu s anarchií vládlo Eugenu a přešlo až po vyčerpání veškerých zdrojů. Poté starosta konečně zjednal pořádek, sice ještě v chaosu, přesto již nastal relativní klid. Občané začali spolupracovat, zvolila se rada nyní už z guvernérem( to je pouze titul, rozhodoval ten samý muž co předtím)a Eugene léčil rány.

Tak to trvalo přibližně dvacet let( vše zaznamenali na disk), no a z Eugenu se stala politická velmoc Oregonu. Tehdy však guvernéra zavraždili jeho vlastní radní( tehdy už si říkal Pán guvernér I a tak je i zapsán na starých discích) a chaos opět zavládl ulicemi. O této době se neví zhola nic( někdy společnost postavená na feudalismu a jindy na anarchii) a ta skončila až roku 2163.

Tehdy se zde moci chopil supermutant Maysm a tvrdou rukou vádnul Eugenu( začal si říkat Pán guvernér II, opět zaznamenával disky). Stal se vůdcem své rasy na severu ovládající přes stovku svých přívrženců. Ani tento řád však dlouho nevydržel a soupeřící mutanti nakonec vyhynuli v občanských válkách.

Období bezvládí přetrvalo přes sedmdesát let, než zde začali panovat otrokáři. Ti předtím žili a lovili ve městě Den. Jejich vůdce( jistý Metzger) však byl zabit a oni ztratili půdu po nohama. Roku 2246 se poslední zbytky shromáždili v poušti na jih od Klamathu a vyrazili na cestu později nazývanou Exodus. Vedl je muž jménem Aidan a ten je po měsíčním pochodu přivedl do Eugenu. To, zachváceno další válkou, bylo lehce udoláno soudržnými otrokáři a oni se stali třetími pány města.

Aidan se usadil na severu, kde si nově nabytými otrokáři nechal vybudovat palác, a začal svému cechu říkat Rudí otrokáři. Ti tolerovali gangy, obchodníky, dealery i pasáky, jen když platili poplatky a nechávali otrokáře byt a tak to trvalo sedm let. Tehdy se žena jménem Alyssa, otrokářka, vydala na průzkum jižního Eugenu, který byl opuštěný a zdejší lidé se tam báli vstoupit a nalezla tam prý boha. Její skupinka se zde usadil, odevzdávala bohu, jemuž říkali Xaz, velké a krvavé oběti a pomalu se začala odlučovat od Aidana a Rudých otrokářů.

To se této mocné frakci příliš nelíbilo a rok od nalezení Xaze vyhlásili Alyssině skupině válku. Ta však střet ustála a vynutila si příměří. Taj vznikli Xazovi uctívači, frakce dodržující řád( díky tomu odolala daleko silnějším soupeřům) a vlastnící přísnou hierarchii. Souboj těchto dvou skupin trvá dodnes( je o něm třetí a poslední holodisk).

Popis-Obyvatelé jsou převážně domácí( žijí zde od konce Velké války), nebo pocházejí z míst na jih od Eugenu( na severu není známa žádná komunita), z Klamathu ( odpůrci Arroyské okupace) a Denu( otrokáři, obchodníci či celé gangy). Někteří pochází i odjinud.

Město je rozloženo celkem na pět čtvrtí( již zmíněné)a je udržované v relativním pořádku( vliv Xazovích uctívačů). Lidé se zde rozdělují do čtyř kategorií a to-Normální lidé, Rudí otrokáři, sympatizanti Xaza a ziskuchtivá individua pracující v malých organizacích či o samotě. Čtvrtě vypadají takto-

Zapomenutá čtvrt: Je to bojiště otrokářů a často se zde střetávají v krvavých bitkách. Je to naprosto vypleněné,zdevastované místo a nežije zde vůbec nikdo až na zloděje skryté ve sklepě jedné budovy na východě lokace. Schovává se zde ještě jeden uprchlík( o tom později). Jinak zde není vůbec nic.

-Centrum: Lokace stojící ve středu města( jak překvapivé), ve které žijí a pracují téměř všichni obchodníci, gangy a barmani. Leží zde tři obchody( lékárna, Obchod se zbraněmi a Obchod z kůží), tři bary( Harryho bordel, Dyer-bar, Bar u Otrokáře) a žijí zde tři gangy( Spalovači, Daňoví výběrčí a Vexovi služebníci). Navíc tady je věznice a Opravna aut a jiných pohyblivých strojů. Ulice a domy jsou v dobrém stavu až na okolí Vexova gangu…..budovy jsou středně velké(1+1), nic zajímavého.

-Ulice pasáků: Sídlí zde skoro všechny prostitutky a všechny je vede chlap jménem Lobo( žere komiksy ) a jeho pomocník Tim. Jsou zde dva obchody( Antikvariát a Malé zbraně). Nejšpinavější lokace plná trosek a haraburdí…..takový bordel pod nebem.

-Xazova čtvrt: Jsou zde tři budovy v perfektním stavu( v gotickém stylu), dvě malé( místnosti pro otroky) a jedna obrovská( hlavní budova). Vládne z Baatorský pořádek pod Alyssiným/Xazovým dozorem. Je zde i podzemí

-Sídlo Rudých otrokářů-Podobné rozmístění jako v Xazově čtvrti, ale tentokrát v orientálním stylu( Aidan si najal umělce až z NCR ). Vládne zde Aidanův syn Aedan( otec umřel před několika lety ).

Příroda se zde nevyskytuje ve velké míře( nějaké kytky, křoviny a konec).

Vláda-Vládnou zde otrokáři, kteří však většinou toto břemeno nechávají na šerifce Rise( dohoda z roku 2273), která je zároveň vlastníkem Dyer-baru. Z důvodu rovnováhy však tajně podporují i Loba a Vexe, místní idividua.

Populace-Již zmíněna, nic příliš zvlášního.

Ozbrojené síly-Každý obyvatel u sebe má zbraň( od nože po revolver). Gangy mají zbroje a různé zbraně(od perlíku po gattling). Otrokáři, obchodníci či ochranka jsou poté ozbrojeni čímkoliv( většina z jejich arzenálu se dá v Eugenu sehnat).

Významná místa- Sídlo obou otrokářských skupin, Rinin bar a Vexovo sídlo).

Významní obyvatelé-Aedan: vůdce Rudých otrokářů

-Alyssa: nejvyšší služebnice Xaza

-Lobo:nejvyšší pasák

-Vax:vládce místní mafie

-Rina:strážkyně zákonů

-Tim:Lobův pomocník

-Xaz: místní bůh

Současná situace-Schyluje se k další válce mezi otrokáři, situace je napjatá. Navíc zdejší síly zákona touží po nastolení feudálního pořádku a proto naráží na mafiány, kteří spolu s gangy dealerů a pasáků nehodlají ustoupit novým pořádkům.

První kontakt hrdiny s obyvateli Eugenu-Hráč zde vstoupí klasicky, kliknutím na město ve světové mapě. Objeví se v Ulicí pasáků a od Tima dostane základní info o Eugenu. Dále je to již na něm.

Hlavní zápletka-Hráč se zde dostává za dvou různých podmínek( kladných či záporných ).

-kladna: Hráč vyvraždil skupinu Xazových otrokářů v Postallu(polodivošská komunita na jih od Eugenu) a má za úkol zjistit několik informací o zdejších lidech a životě( hlavně o Xazových uctívačích). Poté mu tamější lovci pomohou s útokem na okupované Arroyocity.

záporná- Hrdina pomohl otrokářům utéct a chytrým úskokem přesvědčil divochy o opaku. Má se zde setkat s mužem jménem Vinnie, který Postallské otrokáře vedl a pomoci mu v chystaném útoku na Postall. Vše má usmlouvat tak, aby mu nakonec otrokáři pomohli s útokem na Arroyocity ovládané nepřátelským vojskem.

-neutrál: Ten si může vybrat.

Hlavní linie-( podobně jako zápletka )

-kladná

Získání informací- Jak zadal vůdce Postallského kmene, je nutné zjistit něco o Eugenu. Vyhledáte centrum Xazů a zde po splnění několika úkolu získáte přístup k potřebným informacím.

-záporná

Útok na Postall-Nejdříve se musíte dostat k Vinnemu. To uděláte stejným způsobem jako kladný charkter, akorát že po splnění úkolů a nabytí důvěry místo získávání informací zamíříte ke svému příteli. Ten vám dá několik dalších prácí, na jejichž konci bude stát vyplenění Postallu. Poté stačí jeden malý rozhovor s jakoukoliv důležitou postavou a můžete zaútočit na Arroyocity.

Hlavní úkoly-(malá změna)

-společné

Získání důvěry-Zamiřte ke Xazům a po několika rozhovorech vás otrokáři nasměrují k muži jménem Arlo. Ten vám zadá několik úkolů:

Donést Arlovi sýrové krekry- Malý úkol pro začátek.

-kladná:Krekry se dají koupit v jakémkoliv obchodě(tedy žádný problém).

-záporná:Krekry kupte a můžete je dochutit projímadlem( v lékárně), alespoň bude sranda.

Krekry Arlovi dejte a vyčkejte jeden den( Arlo má pro vás další práci).

Dohodnout kontrakt mezi cechem zlodějů a Xazovými stoupenci-Trochu zajímavější úkol.

-kladná: Vyrazte do Zapomenuté čtvrti a vlezte do jediného sklepa v lokaci. Zde ujednejte dohodu( žádný problém i pro méně chytré hráče, možností jak řešit situaci je mnoho).

-záporná: To samé, jen na konci trochu zalžete a získejte tak pár peněz pro vás.

Nyní o tom všem povyprávějte Arlovi a vyčkejte den na další úkol.

Zabít Loba a dosadit na jeho místo Tima-Poslední prácička pro získání důvěry.

-kladná: Vydejte se za Timem a o všem mu řekněte( dá vám pár svých mužů). Poté Loba zabijte( stejně je to bastard).

-záporná: Napráskejte to všechno Lobovi a on uteče z města( setkáte se prý v Renu). Poté řekněte Timovi o svém poslání( dá vám nějaké peníze).

Zamiřte k Arlovi a stal jste se věrohodný.

-záporné hlavní questy: Zabijte, Narkha, náčelníkova syna v Postallu-Není co řešit, prostě ho zabte.

Útok na Postall- Opět je jen jedno řešení.

Nyní můžete jít s otrokáři na Arroyocity, hlavni úkoly končí.

Nepovinné úkoly- Najít pro Loba nočního násilníka-Někdo v noci znásilňuje prostitutky v pasácké ulici a Lobo ho chce vidět mrtvého.

-kladné: Promluvte se všemi prostitutkami se jménem a ty vás navedou na muže jménem Frank. Po kratším rozhovoru ho zabijte a informujte o tom Loba. Odměnu odmítněte( chtěl jste přece pomoci).

-záporná: To samé, ale odměnu si vezměte.

Obchodnické účty- Mezi Zedem a Karlem( vlastní obchody v Pasácké čtvrti) probíhá hádka, vy ji máte vyřešit.

-kladna: Jděte za Karlem( ten dobrý ) a rozhodněte se mu pomoct. V noci se vloupejte do Zedova sklepa a po nalezení několika mrtvol( Zed se nepohodl se ženou a v opilosti ji zabil i s dětmi) promluvte s Karlem, ten vás pošle za Rinou a Karl vám dá odměnu.

-záporná: Nabídněte pomoc Zedovi a Karla v noci zabije. Poté hurá pro odměnu.

Koupit prostitutce Jet-Žena jménem Sara potřebuje nutně Jet. Nabídněte ji pomoc.

-kladná:Kupte ji Jet, dejte jí ho a dejte malé kázání o škodlivosti drog.

-záporná: Kupte jed a prázdnou nádobu Jetu( u Zeda), dejte to dohromady a již se jen dívejte, jak Sara umírá v bolestech.

-kladna: Vyberte poplatek od žebráku pro gang Spalovačů v centru.

Tento úkol vám dá Rina aby předešla masakru( Spalovači jsou nedotknutelní). Poplatek vyberte( či získejte ze své kapsy) a dejte ho Marcovi, vůdci gangu .

:Najděte uprchlého vězně: Dalsí úkol od Riny. Najděte ho a zabijte/přineste ho pro ni( je to ten chlápek v Zapomenuté čtvrti).

Vyzvedněte si odměnu a to je pro ni zatím vše( na poslední úkol si budete muset počkat).

-záporná: Zabijte pro Vaxe chátru v centru-Rina chce zachránit pár žebráků v centru, Vax však chce jinak.

Doneste uprchlého vězně k Vaxovi-. To samé co pro Rinu, jen se nebude zabíjet a vězně donesete Vaxovi.

Zničte věznici-Vaxovi se nelibí komplex zvaný věznice, otevřete tedy cely, čímž pustíte vězně a poté jí vyhodíte do vzduchu( Rinini muži ve vězení se budou pochopitelně bránit)

Na Vaxův poslední úkol si budete muset ještě počkat, takže si jen skočte pro peníze.

To je pro první návštěvu Eugenu vše.

Hlavní linie 2- Není a nejsou již žádné hlavní úkoly.

Nepovinné úkoly( musíte mít úroveň na čísle 15)

-kladná: Zabijte Vaxe( Rina to s ním už chce skoncovat)

-záporná:Zabijte Rinu(Vaz to s ní chce skoncovat)

Úkoly pro Xazovi stoupence-Vydejte se k Peterovi a ten s vámi konečně bude mluvit.

Zabijte Arla- Arlo dělá problémy, takže budete muset odstranit vašeho bývalého zaměstnavatele.

-kladná: Arla vyzpovídejte a následně nechte potají utéct.

-záporná: Zabijte ho.

Promluvte s Peterem a on vás pošle za Alyss do hlavní místnosti.

Zjistit informace o Rudých otrokářích- Alyssa chystá útok a potřebuje nějaké strategické poznámky o svém nepříteli. Poví vám i heslo a vy se můžete vydat rovnou na místo určení.

Získejte potřebné poznámky od Fausta poté ho zlikvidujte( dělal by problémy).

Zaútočit na Rudé otrokáře- To je snad jasné.

Nyní jste získal přístup k bohu Xazovi a zjistíte, že je to jen počítač Zax který jakýmsi virem( který na něj seslal jakýsi vědec před svou smrtí. Získáte od něj několik holodisků( historie Eugenu) a naví vám zlepší některé statistiky( Věda. Doktor).

Oprava Xaze/Zaxe- Je načase počítač opravit( nebo vylepšit jeho šílenství).

-kladná Pokud máte vysokou vědu, opravte Zaxe sám, jinak zamiřte do Vaultcity a od doktora Tuckra získejte po rozmluvě holodisk. Po opravě se vám zvedne karma a město se začne dávat do pořádku

-záporná: Pomocí skillu Věda ještě zhoršete Zaxův stav, nebo k němu přiložte dynamit. Začnou se dít hrozné věci.

To je vše k Eugenu, Nezařazené lokaci ve F3.

Staň se pomocníkem při tvorbě, nakrm Šílenou brahmínu!:)




Stránky v EN

No Mutants Allowed
Fallout Wiki
Fallout Database

Modifikace v CZ

Fallout:Resurrection
Fallout et tu
Fallout 2 Restoration Project a neof.patch
Fallout:BGE (dead)
Fallout:Yurop (dead)

Modifikace v EN

Vault-Tec Labs
Fallout 2 Restoration Project a neof.patch
Fallout of Nevada
MIB88: Megamod
Last Hope
Fallout et tu



Sponzoři VŠB

TOPlist





.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. irc channel .. kniha hostí .. fórum .. archiv..