Vault šílené brahmíny - největší stránka o sérii Fallout v češtině i slovenčine | Fallout 1, Fallout 2, Fallout Tactics, Fallout 3, Fallout New Vegas, FOnline, Fallout 4
... vstup do vaultu ... orientace ... vaultmasteři ... kontakt ... poslat novinku ... fórum ... archiv ..

Fallout

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
vault-boyové
holodisky
konce
texty ze hry
vychytávky
archiv zvuků
screenshoty
demo
wiki
fórum
download

Fallout 2

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
předměty
zbraně
brnění
automobil
holodisky
karmické tituly
konce
texty ze hry
kulturní odkazy
zajímavé sejvy
vychytávky
screenshoty
archiv zvuků
mapper
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout Tactics

novinky
recenze
návod
charakter
mise
náhodné lokace
zbraně
brnění
vozidla
holodisky
drogy
screenshoty
multiplayer
hrajeme po netu
tipy a triky
editing
obličeje
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout: New Vegas

novinky
recenze
hráčské recenze
návod
spolubojovníci
screenshoty
videa
zbraně
download
wiki
fórum

FOnline

novinky
faq
fórum
FOnline: 2238
status
server-boy 2238
manuál
mapy
instalace
screenshoty
gang VŠB
wiki-boy 2000
download
The Life After
status
manuál

Společné

bible
časová osa
bestiář
pitevna
traity
perky
technologie
zbraně vs. realita
bugy
tajemná tajemství
technické problémy
licence

Fallout projekty

Fallout Online (V13)
Fallout 4
Fallout 3: Van Buren

Příbuzné hry

Arcanum
AshWorld
Fallout: BOS
Fallout 3
Fallout: PNP
Fallout: Warfare
Fallout Tycoon
Lionheart
STALKER
Borderlands

Hry naživo

Fallout LARP
Fallout RP
download

Soutěže

O brahmíní vemeno
screenshot měsíce
žebříček charakterů
žebříček kr. zásahů
masový hrob
rychlonožka

Zábava

povídky
poezie
knihy
komiksy
filmy
hudba
kvízy
humor

Různé

články
rozhovory
jak přežít
wallpapery
bannery
průzkum
srazy a setkání
IRC channel
odkazy

Vault šílené brahminy - největší stránka o sérii Fallout v češtině a slovenčine.



Když má někdo štěstí: První dojem z letmého hraní Falloutu 3


Tak jsme se prošli. Jelikož to je demo, tak jsme se pokusili lhát otci, ale jen s 29ti procentní šancí na úspěch nám to nevyšlo a otec nás tak poslal udělat si G.O.A.T. (to má být nějaký test). Cestou do třídy nás lidi okolo zdravili nebo si hleděli svého - viděli jsme různé vaultovské nadržence (vypadají stejně jako typičtí členové gangu okolo roku 1950) flirtující se ženskýma a ačkoliv jsme chtěli, popovídat si se nám nepovedlo. Místo toho, abychom se chovali jako 19ti letí, zamířili jsme k východu z Vaultu.

Předtím jsme však ještě narazili na handyman-typ robota
(že by takový ten, jaký byl třeba v elektrárně v Gecku?), který nám pochválil vaultovskou kombinézu. Když jsme však odcházeli, začal nadávat. Legrační.

Pamatujete na ty burany, o kterých jsem se zmínil? Pokud Fallout doslova nežerete, nechte mě vás trochu seznámit. Fallout 3 se odehrává přibližně 200 let po termonukleární celosvětové válce v roce 2077. Spojené Státy v této době vypadají jako futuristická verze 50tých let 20. století - typické jsou náborové plakáty z „2. Světové války“ a velká auta s atomovými motory.

Dokonce i z PipBoye - počítač na vašem zápěstí, který vám ukazuje rysy, zdraví, hodnotu ozáření, vybavení atd. - sálá atmosféra padesátých let. A vypadá perektně.

Takže putujeme krajinou. Na Červený Raketě - pumpa pro ty auta s atomovým motorem- párkrát střílíme do auta (jestli si dobře pamatuju, tak se jmenuje Chryslus Highwayman), než konečně vybuchne a zmizí v atomovém hřibu.

Taky tu bylo pár šarvátek s obříma pavoukama.

Systém boje je něco, co hodně lidí zajímalo. V originálním Falloutu se používal tahový sytém, nazývaný VATS
(tak to se trochu pletou, pánové :D). Nyní máte na výběr.

Např. máte klasický zaměřovací terčík. S vaší .22mm puškou v rukou můžete ty pavouky v pohodě sejmout, dokonce i s šancí, že je zasáhnete do různých částí (do nohy, aby se nemohli pohybovat, nebo do tykadla, aby se pavouk pomát a zaútočil na ostatní pavouky). Ale jestli nejste v takovémhle střílení dobří, tak použijte VATS.

Použitím VATS zastavíte hru a seřadíte si akce, jaké chcete provést. Záleží však na tom, kolik máte AP- ty se načítají podle hodnoty vaší Hbytosti. Dokonce můžete útok namířit i na více nepřátel najednou.

To nám později dokázala bitka se Supermutanty. Nejprve dostal několik zásahů do nohy Mutant, který nás ohrožoval mega kladivem, další kulky šli do kebule Mutanta s čínským samopalem, který se kryl na terásce. Poslední AP jsme použili na nabití.

Proč používat VATS, i když jsme dobří ve střílení?

No, Bethesda nechce, aby to byla akční, ale RPG hra. Pořád systém boje dolaďují, ale pokud chcete dosáhnout kritického zásahu nebo zásahu do různých částí těla, používejte VATS.

Navíc, při používání VATS uvidíte boj zfilmovaný! Místo toho, abyste se ve first-person soustředili na zasažení Mutanta, tak uvidíte krátký filmeček, jak váš tah proběhl.

Po přestřelkách byl čas na návštěvu Megatonu. Pojmenovaný je to takto, protože vyrostl okolo nevybuchlé atomové bomby. Je tu dokonce kult, který bombu uctívá.

Než porví vkročíte do města, proskenuje vás hlídací robot, který teprv rozhodne, zda vás pustí dovniř. Promluví si s vámi i šerif a „starosta“, vy na ně můžete být hodní nebo sprostí. Nyní můžete jít prozkoumat město, nebo jako my - jít do baru, poznat záhadného cizince, který chce odpálit tu atomovku, a začít s ním spolupracovat.

My jsme zamířili k bombě, nainstalovali na ní zařízení a konečně se vrátili za cizákem...avšak ten je hodně daleko. Konec konců, asi byste nechtěli být v blízkosti, až to bouchne.

Nejlepší způsob, jak se za ním dostat, je metro. Než se k němu dostanete, dostanete se do pár potyček se Supermutanty a narazíte také na systém, který musíte hacknout. Místo souboje se dvěma Supermutanty jsme tedy hackli jednoho nepoužívaného bezpečnostního robota.

Hackování v podstatě znamená sehnat správný kód. Vy se podíváte do zakódovaného souboru plného slov a pokaždé, když zkusíte nějaké z nich, vám bude řečeno, kolik písmen z tohoto slova se nachází i v kódovém slovu. Ze STREP může být TRACK a z toho zase AWAIT. Takže buď to uděláte, nebo se dál nedostanete.

V našem případě se podařilo robota aktivovat. On však nevěděl, že se bojuje, a tak se Supermutantů zeptal, zda mají jízdenku. Když mu nic neukázali, robot je zabil.

Poté jsemse objevili v Chevy Chase

Ano, hra se odehrává okolo Washingtonu DC - navíc Bethesda a my jsme také odtud; takže jsem poznali logo metra, které je skoro stejné jako ve skutečnosti.

Když jsme vystoupili, opět na nás někdo zaútočil. Hromotluk stál kousek od auta, takže po výbuchu vehiklu jsme rychle skočili do vlastního atomového krytu, aby jsme se ochránili před radiací.

Jak vidíte, zdraví není to jediné, o co se ve hře musíte starat. Je tu také ta radiace. Ta je všude okolo a vy můžete být ozářeni ať už výbuchem aut s atomovými motory nebo požitím kontaminované vody nebo jídla - my jsme pili ze záchodové mísi.

Naštěstí bylo okolo Brartstvo Oceli- obrnění a laserovými zbraněmi vybavení ochránci, jež nám pomohli se probojovat až ke Galaxy News tower...

...kde jsme opět narazili na monstrózního Supermutanta obrněného palicí vyrobenou z hydrantu.

Naše lasery mu moc neublížily a tak jsme použili Fat Boye- kanón vrhací nukleární rakety
(tak rakety nebo granáty?) - stříleli jsme celkem z blízka a minuli jsme.

Dobrá věc na střílení, no, myslím tím s atomovými zbraněmi, je ta, že i když minete, můžete stále zasáhnout. Takže místo toho, abychom mířili na torzo jeho těla jsme zaměřili jeho nohu. Střela proletěla kolem ...

...a vybuchla kousek za ním. Knebi se vztyčil obrovský atomový hřib. A bylo po Mutantovi.

Naproti tomu jsme ve zpomalených záběrech sledovali i masakr, protože to odneslo několik našich. Těla přátel letěla kolem nás rozsekaná na kusy. Sorry kluci.

Poté už to byl jen kousek na vchol budovy, kde jsme konečně potkali našeho záhadného přítele. Zmáčkli jsme červené tlačítko a vymazali tak Megaton z povrchu zemského.


Translated by Deimos, 2007



Staň se pomocníkem při tvorbě, nakrm Šílenou brahmínu!:)




Stránky v EN

No Mutants Allowed
Fallout Wiki
Fallout Database

Modifikace v CZ

Fallout:Resurrection
Fallout et tu
Fallout 2 Restoration Project a neof.patch
Fallout:BGE (dead)
Fallout:Yurop (dead)

Modifikace v EN

Vault-Tec Labs
Fallout 2 Restoration Project a neof.patch
Fallout of Nevada
MIB88: Megamod
Last Hope
Fallout et tu



Sponzoři VŠB

TOPlist





.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. irc channel .. kniha hostí .. fórum .. archiv..