Vault šílené brahmíny - největší stránka o sérii Fallout v češtině i slovenčine | Fallout 1, Fallout 2, Fallout Tactics, Fallout 3, Fallout New Vegas, FOnline, Fallout 4
... vstup do vaultu ... orientace ... vaultmasteři ... kontakt ... poslat novinku ... fórum ... archiv ..

Fallout

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
vault-boyové
holodisky
konce
texty ze hry
vychytávky
archiv zvuků
screenshoty
demo
wiki
fórum
download

Fallout 2

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
předměty
zbraně
brnění
automobil
holodisky
karmické tituly
konce
texty ze hry
kulturní odkazy
zajímavé sejvy
vychytávky
screenshoty
archiv zvuků
mapper
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout Tactics

novinky
recenze
návod
charakter
mise
náhodné lokace
zbraně
brnění
vozidla
holodisky
drogy
screenshoty
multiplayer
hrajeme po netu
tipy a triky
editing
obličeje
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout: New Vegas

novinky
recenze
hráčské recenze
návod
spolubojovníci
screenshoty
videa
zbraně
download
wiki
fórum

FOnline

novinky
faq
fórum
FOnline: 2238
status
server-boy 2238
manuál
mapy
instalace
screenshoty
gang VŠB
wiki-boy 2000
download
The Life After
status
manuál

Společné

bible
časová osa
bestiář
pitevna
traity
perky
technologie
zbraně vs. realita
bugy
tajemná tajemství
technické problémy
licence

Fallout projekty

Fallout Online (V13)
Fallout 4
Fallout 3: Van Buren

Příbuzné hry

Arcanum
AshWorld
Fallout: BOS
Fallout 3
Fallout: PNP
Fallout: Warfare
Fallout Tycoon
Lionheart
STALKER
Borderlands

Hry naživo

Fallout LARP
Fallout RP
download

Soutěže

O brahmíní vemeno
screenshot měsíce
žebříček charakterů
žebříček kr. zásahů
masový hrob
rychlonožka

Zábava

povídky
poezie
knihy
komiksy
filmy
hudba
kvízy
humor

Různé

články
rozhovory
jak přežít
wallpapery
bannery
průzkum
srazy a setkání
IRC channel
odkazy

Vault šílené brahminy - největší stránka o sérii Fallout v češtině a slovenčine.



Co je s Fallout 3 špatně aneb jaké rady dát Bethesdě pro Fallout 4?

Autor: Freeman



1. Vyhodit / změnit pozici Todda Howarda – Předně je nutné říci, že nerozumí Falloutu a jeho universu. Neví co přesně z Falloutu dělá ten pravý Fallout a když na to chce přijít, dopadne to ještě hůř. Totálně nechápu Toddovo myšlení – jeden čas byli na Fallout 3 všichni naštvaní kuli přílišné akci a přirovnávali ho k FPS. A co na to Todd? Na tiskové konferenci / předváděčce v té době ukazoval hru tímto způsobem: “Zde bychom mohli nepřátele obejít bez výstřelu, hacknout počítač a chytře se jim vyhnout, ale já vám ukážu cestu kudy se prostřílíme.” Pokud některým videem F3 zaujal hráče / fanoušky, Todd dalším svým vystoupením okamžitě vše pohřbil.

2. Změna cestování pustinou – Bethesda trvá na svém third/first person pohledu, to by ovšem nevadilo kdyby hra byla udělaná jinak. Navrhl bych tohle: města by byla provedena stejně jako je tomu ve Fallout 3, ale cesty pustinou (tedy cesty mezi městy či důležitými lokacemi) by byly provedeny stejně jako v F1 a F2. Vždyť nudné cesty pouští jsou ta nejhorší věc, které Fallout 3 shazuje. Navíc by Bethesda získala moře času na to pravé co dělá Fallout Falloutem – mohla by místo vypiplávání každého kamínku v poušti kolem kterého proběhnete jednou za hru pracovat na příběhu, na rozhovorech a jiných důležitých věcech. Měla by víc času vytvořit větší a živější města vyvedená do dokonalosti. Navíc by měl hráč dojem, že urazil daleko větší vzdálenosti mezi městy a přišla by mu hra reálnější. Já bych měl radši velká města s tunami postav, skvělé mise a rozhovory na úkor nynějšího nudného cestování pouští..

3. Rady fanoušků F1 a F2 – Jistě nemůžou dát na vše od všech, ale vybrat ty největší fandy např. z NMA apod. a držet se aspoň těch nejdůležitějších věcí, které podle nich dělají F1 a F2 tím čím jsou, by mohli.

4. Držení se předlohy – Pokud někdo koupí licenci a nechce ji čistě z finančních důvodů (což Bethesda tvrdí), měli by se více držet předlohy. Bethesda takhle díky Toddovi vybere jen pár věcí a ty prostě používá kde se dá a na zbytek kašle. To, že vybrané věci přehání a není to na Falloutech to hlavní, to je jí už jedno. Hlavní je, že můžou v Bethesdě říci: “Tohle bylo v F1 a F2 a my jsme to udělali podle nich.” Uvedu příklad krvavou brutalitu. F1 a F2 jsou celkem krváky, ale nikdo z fandů by asi neřekl, že to je na nich to hlavní a že hrál staré Fallouty kuli tomu. Ale Bethesda kuli tomu udělá z hry krvavou střílečku a co je nejhorší, prezentuje možnost ustřelení končetin apod. v téměř všech videích ukazujících hru. Já kdybych předělával Fallout určitě bych nevyzdvihoval takovou kravinu v každym videu. Je to hezké, ale hlavní věc to ve Falloutech opravdu není.

5. Tohle není FPS! – Ano je to tak, F1 a F2 nebyly FPS. A to nejen díky jejich isometrickému pohledu, ale také kuli tomu, že střelba opravdu nebylo to hlavní. Ne! MOHLO/NEMUSELO to být to hlavní. Naprosto bez problémů jste mohli dohrát F2 bez jediného výstřelu a to s tím, že jste nebyli o nic ochuzeni a náramně jste se u toho mohli pobavit. Neříkám, že něco takového musí být v F4, ale vrchol alternativní cesty v F3, kdy nahackujete počítač/autostřílnu je opravdu jednoduchost úrovně Doom 3, nikoli Fallout.

6. Už dost s Oblivionem – Bethesda nepatří mezi studia která bych měl nejradši, ale musím uznat, že umí udělat i dobré hry. Například Morrowind mám rád. Nevím proč, ale nyní se nějak usadily ve stylu Oblivion a nechtějí se ho pro nic za nic pustit. Nechápejte mě zle, Oblivion svět měl své kouzlo, ale Oblivion systém prázdných měst, nudných “pustin” mezi městy a hloupé dungeony mě nebavily. A pro Fallout 3 bohužel zůstal jen onen Oblivion systém hry. Pro F4 bych radil opravdu se držet od Oblivionu dál a začít OPRAVDU od nuly a nemuselo by to dopadnout špatně.

Tak tohle jsou některé body, které mě teď napadly. Je možné, že v budoucnu doplním další. Bethesda jistě má na to udělat z F4 dobrou hru, ale F3 prostě podělaly z mnoha důvodů. Neříkám, že jsou špatní a že na to nemají, ale měly by se z F3 poučit.



Článek původně vyšel na webu Honza BlOG

KOMENTUJTE


Staň se pomocníkem při tvorbě, nakrm Šílenou brahmínu!:)




Stránky v EN

No Mutants Allowed
Fallout Wiki
Fallout Database

Modifikace v CZ

Fallout:Resurrection
Fallout et tu
Fallout 2 Restoration Project a neof.patch
Fallout:BGE (dead)
Fallout:Yurop (dead)

Modifikace v EN

Vault-Tec Labs
Fallout 2 Restoration Project a neof.patch
Fallout of Nevada
MIB88: Megamod
Last Hope
Fallout et tu



Sponzoři VŠB

TOPlist





.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. irc channel .. kniha hostí .. fórum .. archiv..