.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv .. |
Nedávno jsme zapili vyřazení 122mm raketometů vz. 70 a teď to vypadá, že budem muset jít zapíjet také vrácení dopravních letounů CASA. Na světě je veselo. Leč ve vaultu vládne smutek a nervozita: "Vytřídit ty špatné, to bylo lehké, ale jak mám teď seřadit ty dobré?!" lká Viky a hrabe v hromadách potištěných papírů, které pokrývají hory neumytého nádobí i rozebrané intenzimetry a na nichž již rostou masité plodnice bedel a čirůvek. Milí čtenáři, buďte rádi, že jste této hrůzné procedury ušetřeni a že přicházíte k hotovému. Nuže tedy, dnes vám podám (vedle šípkového burčáku, který si podám sám) dvě loga od lmslavera a jednu krátkou povídku od Miroslava Janečka.
Příspěvek #12 [PSD]
Aranelka:NEChekotay:
Bodkin: NE
Dawen: NE
Chekotay: Ne.
Tína: Ne.
Viky: NE
Ratman: NE
Souhrn: Ne.
Bodkin: Do třetice všeho - NE
Dawen: NE.
Smejki: Semínko nápadu tam je, ale já bych rád kolorovatelnou věc, která navíc bude použitelná ve větším rozlišení než 50x50 (čti: na co vektor, když je takhle hnusně hrubý?) [Chekotayův překlad: patrně "Ne". I když Bůh ví.]
Tína: Mně se 12, 13 a 14 zobrazuje plus mínus stejně, a pokud to není závada na mém prohlížeči, znamená to, že mě autor touhle kopypastou vytočil a ze vzteku mu už dám asi na všechno NE. A pokud je to závada, budu se muset podívat na školním compu, takže až za čas...
Souhrn: Ne.
Bodkin: Ano.
Dawen: NE
Tína: Spíše ne.
Ano: 1
Ne: 6
Autor: Viky | Odesláno: 21:45, 28.10.2010 | ID: 32910e | Nahlásit Vaultmasterům |
I pro tuto povídku platí, že pokud by měl autor zájem o kritiku jazykové stránky povídky (tedy vyznačení a případné rozebrání mnou nalezených chyb), nechť se mi ozve na fóru (do příslušného topiku nebo skrze soukromé zprávy). | |||
Autor: Miro | Odesláno: 21:48, 28.10.2010 | ID: 7f2a70 | Nahlásit Vaultmasterům |
Netřeba, protože jí už udělal toudi, ale já omylem poslal blbou verzi. Děkuji za nabídku. :) | |||
Autor: Viky | Odesláno: 21:51, 28.10.2010 | ID: 32910e | Nahlásit Vaultmasterům |
A nechtěl bys ji raději ještě od rodilého mluvčího? ;) Blbá verze, jo to se mi stalo s bakalářkou, taky jsem do systému poslala předposlední pracovní verzi. :D | |||
Autor: dawen | Odesláno: 21:55, 28.10.2010 | ID: 7f7760 | Nahlásit Vaultmasterům |
Této povídce jsem chtěl dát ano, ale její "schizofrennost" to nakonec zhatila, skvělé úseky se střídají s těmi o poznání horšími a výsledek je strašně roztrhán. Myslím si, že tato povídka by si zasloužila více času, ale to bylo vidět a více povídkách. Takže napřesrok začněte psát dřív Otče :) | |||
Autor: JaW | Odesláno: 21:59, 28.10.2010 | ID: 60a4c0 | Nahlásit Vaultmasterům |
Jen dodám, že pokud budete linkovat odjinud než z brahmíny, za pár měsíců už nemusí linky fungovat. | |||
Autor: Viky | Odesláno: 22:01, 28.10.2010 | ID: 32910e | Nahlásit Vaultmasterům |
JaW: Z ISu budou fungovat ještě minimálně 2 roky poté, co chekotay ukončí studium (a kdo ví, kdy to bude), možná ještě déle. | |||
Autor: Miro | Odesláno: 22:04, 28.10.2010 | ID: 7f2a70 | Nahlásit Vaultmasterům |
A zrovna tahle oproti té druhé ležela až až. (celé asi dva týdny versus dvě hodiny :D) Viky, myslíš, že si to ta povídka zaslouží? ::scratch Já myslím, že je chyba v celém konceptu=příliš smutné, taky takové nemám rád a nudí mě. Povídka na příští rok už je rozepsána v Joycovsko-Kingovském(William) stylu. :D | |||
Autor: Viky | Odesláno: 22:29, 28.10.2010 | ID: 32910e | Nahlásit Vaultmasterům |
Příliš smutná není, jen schizofrenní a tak trochu blbá. Už první akce je z mého pohledu nesmyslá, proč by stalkeři číhalina eee, ty první, pozabíjeli všechny kromě jednoho a pak od něj očekávali nějakou smysluplnou pomoc? A tak podobně, chtělo by to asi se důkladněji zamyslet nad motivy a pohnutkami postav, k čemuž delší odležení pomůže - delší, třebas měsíc, abys získal nadhled (to říká chekotay, já píšu akorát odborné texty, tak nemohu říct). | |||
Autor: соф | Odesláno: 22:38, 28.10.2010 | ID: 60a39a | Nahlásit Vaultmasterům |
Poviedka: + lingvistické hrátky, niektoré slovné zvraty + snaha o zasadenie príbehu do Falloutu + krutá realita - bordel v menách - nedostatok literárnej empatie - s tým súvisejúce pošmyknutia ku klišé, nelogickosti a naivite Inak nie zlé, dobrá poviedka. Chcelo by to akurát lepšiu úpravu textu - členenie a font. I keď font je možno problém u mňa. | |||
Autor: Hellbilly | Odesláno: 22:46, 28.10.2010 | ID: 32b55e | Nahlásit Vaultmasterům |
Dobrá poviedka. Čo ma trochu rušilo bol strašne učesaný a patetický spôsob vyjadrovania postáv (napr. začiatok, alebo otcov epický príhovor pred smrťou), taký literátsky spôsob vyjadrovania mi k postapo postavám nesedí. | |||
Autor: Knecht | Odesláno: 22:56, 28.10.2010 | ID: 42210e | Nahlásit Vaultmasterům |
Povídku se chystám právě přečíst; jinak to logo č. 14 se mi osobně líbí. Jestliže tohle vyhazujete, to tam teda ještě musí být fakt pěkné věci. | |||
Autor: Paja | Odesláno: 15:21, 29.10.2010 | ID: 5161be | Nahlásit Vaultmasterům |
První a poslední odstavec je bomba! To mezi tím má super úrověň, ale není to ono no. ;) | |||
Autor: meehail | Odesláno: 20:22, 29.10.2010 | ID: 705bcc | Nahlásit Vaultmasterům |
no, úroveň poviedok naozaj išla tento rok hore Vlastne zatiaľ boli všetky čitateľné, okrem tej prvej. Osobne mi text prišiel miestami neprirodzený, sám sa prezrádzal, že je vlastne iba text a dostával sa tak pred príbeh. |