.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv .. |
Dneska vám nadělím povídku jen jednu, abyste si po včerejšku odpočali a připravili se na víkendovou smršť. Chlapík jménem Lmslaver se probil Pustinami plnými nástrah, anomálií, mutantů a Němců aby nám donesl svoi povídku s výživným názvem Až se v pekle uvolní jedno místo. I přes to, že obsahuje obrázek, dostala 51 bodů (pro srovnání, povídka na 3. místě má 37 bodů), neboť povídka opravdu zaujala.
Příspěvek #10 [PDF] (ODT)
Aranelka:ANORatman: Je docela škoda, že nám přišlo takové množství akčních povídek, jinak by tato jistě vynikla. Zadání bylo bezpochyby splněno, úroveň je nadprůměrná, jediné co mi ale vadí je možná poněkud složitější orientace v reáliích světa. Možná kdyby autor trošku více vtáhl čtenáře do dějin a situace, nemusel bych nad některými pasážemi déle bloumat a poddal bych se lépe. Ale i tak velmi solidní povídka.
Bodkin: Spíše ano.
Dawen: ANO, tohle se mi opravdu líbilo.
Chekotay: ano
Tína: Ano, také se mi to líbilo. Škoda jen, že tam je tolik hrubek.
Viky: ANO
Ratman: ANO
Ano.
Autor: Knecht | Odesláno: 09:48, 12.11.2010 | ID: 60caa6 | Nahlásit Vaultmasterům |
To nebylo špatný! Souhlas s tím, že ten svět nebyl úplně dobře popsaný, ale zase si tak autor šetří překvapení. No a semtam nějaká ta chyba... | |||
Autor: Viky | Odesláno: 16:34, 12.11.2010 | ID: 33c73a | Nahlásit Vaultmasterům |
Teď už půjdou jenom samé dobré. ;) | |||
Autor: соф | Odesláno: 18:23, 12.11.2010 | ID: 60a39a | Nahlásit Vaultmasterům |
Mne prišlo hodne dobré aj toto. Vzhľadom k rozsahu popísal svet adekvátne. No napríklad také "anomálie" ktoré spomína už z úvodu by chcelo priblížiť viac. Ale príbeh a pointa (nečakaný zvrat = Ema) sa mi páčia. Zas ten nešťastný posledný náboj, ale to asi patrí holt k tomu. A ešte jedna vec - porovnajte kynologický rozmer v príbehu s tou poviedkou od Aštara Šerana - tu je vidieť že sa dá pes do príbehu vložiť aj šetrnejšou a čtivejšou metódou. | |||
Autor: Viky | Odesláno: 19:08, 12.11.2010 | ID: 32910e | Nahlásit Vaultmasterům |
Poslední náboj byl jedním ze 3 témat letošní soutěže. | |||
Autor: соф | Odesláno: 19:26, 12.11.2010 | ID: 60a39a | Nahlásit Vaultmasterům |
To viem, ale mám za to, že to bol názov kategórie a nie doslovní imperatív. Skôr som to bral metaforicky, že všetko je v prdeli a hrdina vo finále tiež - tam by spadalo aj to moje. | |||
Autor: chekotay | Odesláno: 19:39, 12.11.2010 | ID: 32910e | Nahlásit Vaultmasterům |
Ano, já to taky bral jako metaforu, ale autoři očividně mnohdy ne. A že jsou anomálie nakousnuté, to přece příběhu vůbec nevadí - pro příběh nejsou podstatné. Kdyby je tam začal autor popisovat, taky by zvýšil riziko, že se zaplete do popisů a že povídce dojde šťáva daleko před koncem. Takže autor rezignoval na popisy a zvolil rychlou, jednoduchou akční linku, a to ho vyneslo tak vysoko. Nicméně nebránil bych se dlouhé povídce plné popisů... mimo soutěž, na fóru. :-) | |||
Autor: Lmslaver | Odesláno: 22:01, 12.11.2010 | ID: 60a4c2 | Nahlásit Vaultmasterům |
Kdo zná Chekotayovi povídky o Hadovi - svět projektu CZ 2140, tak ví co mi bylo inspirací k napsaní této povídky. I když jsem vše nevysvětlil polopaticky, tak jsem předpokládal, že si i neznalec tohoto světa CZ 2140 vytvoří nějakou tu představu univerza, který předkládám, byť by byl trochu odlišný od původní předlohy. Trocha vlastní představivosti a fantazie nikoho nezabije, někdy více popisu a vysvětlování však třeba může zabít samotný příběh. Další inspirací byla služba na státní hranici a k pohraničníkovi už tak nějak ten pes patří, proto se ocitl i v mé povídce. A s gramatikou už to u mě lepší nebude, tak se radikálním češtinářům omlouvám. Porotě děkuji za laskavé ohodnocení a letošní umístění je pro mě úspěchem od loňského ročníku, kde jsem do druhého kola těsně neprošel. | |||
Autor: Paja | Odesláno: 21:35, 16.11.2010 | ID: 5161be | Nahlásit Vaultmasterům |
Krásně - měl bych-li k něčemu přirovnat, tak k Šlechtovu Pohraničí. Klobouk dolů, tohle jsem si užil. :) |