.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv .. |
Nejsem si jist, zda se vaše zraky upírají i mimo naše radioaktivní
končiny plné pochybných statistik a SPECIALních lidiček, ale sousední
království Adventuristán zažilo před pár týdny druhý příchod Krista. Tim
Shafer (Full Throttle, Grim Fandango, Psychonauts) založil Kickstarter
na tradiční point'n'click adventůru. Požadované částky dosáhl během pár
hodin a další dny lidé přihazovali prachy pro dobrou míru, až se dostali
na několik milionů dolarů.
Co je Kickstarter zač, ptáte se? Jedná
se o službu, skrze kterou tvůrci/spisovatelé/hudebníci/filmaři získávají
prostředky na svou tvorbu, na kterou nemohou/nechtějí sehnat peníze
klasickým způsobem. Umělec představí svůj projekt, určí požadovanou
částku a datum, do kterého se musí požadovaná částka vybrat. Pokud do
této doby projekt nedosáhne daného obnosu, i kdyby to bylo jen o dolar,
všechny peníze se vrátí přispěvatelům a padla.
Takže Tim trhl rekord
v rychlosti nabírání chechtáků a v některých hlavách to začalo bzučet a
cinkat. Obsidiáni ihned začali ihned sondovat hluboké vody svých ještě
hlubších fanoušků. InXile s Brianem Fargem v čele rovnou vytáhli
Wasteland 2 skoro jako hotovou věc.
Odkud známe Farga a InXile?
Fargo má na triku trilogii Bard's Tale (včetně nového remaku pod
hlavičkou InXile) a překvapivě i původní Wasteland. O práva na Wasteland
ale tenkrát přišel (děkujeme EA!), takže pokračování nebylo možné,
proto místo něj sfoukli Fallout. Přesně tak, teď mluvíme o tom starém a
dobrém Interplayi.
A jak ten Wasteland 2 bude vypadat, ukojím své
Bethesdí choutky? Ne, smůla, přijďte příště. W2 bude tak oldschool, že
většinu Falloutích fanoušků dožene k slzám. Pohled shora jako v
originále, tahové souboje, čtyřčlenná skupina Rangerů vytvořených hráčem
plus pár NPC postav jako koření k tomu. Žádné trapné 3D. Zní to dobře,
co?
Kde kam kdy jak, co? Zatím ještě nic. Očividně na tom solidně
makají, ale ohlášení nemůže být daleko. Nu, ještě přihodím pár linků k
Wastelandu 2.
První část rozhovoru s B. Fargem o W2 z RPGcodexu
Chris
Avellone(Obsidian) doufá v pokračování Wastelandu
Další Rozhovor s Fargem o W2 tentokráte z NMA
A jeden Fargův tweet o Marku Morganovi a jeho zapojení do W2
A
pro dobrou míru ještě Kickstarter, který to všechno způsobil
Druhá část
rozhovoru o Wastelandu 2, tentokráte odpovídal Michael A.
Stackpole
A konečně čerstvé oficiální Wasteland 2 stránky
PS: Kickstarter pro W2 začne již tento týden!
Smejki dodává: a páč jsem Bodkinovi tenhle článek opomněl zveřejnit, tak mělo být už minulý týden. Nicméně trochu se to opozdilo. Fargo včera večer tweetnul, že se začíná v úterý, tedy dnes. Hooray!
Autor: StanleyCZ | Odesláno: 10:32, 13.3.2012 | ID: 5189f8 | Nahlásit Vaultmasterům |
První díl wasteland jsem nehrál, ale zní to zajímavě. :) | |||
Autor: Maxson | Odesláno: 11:00, 13.3.2012 | ID: 32dcd4 | Nahlásit Vaultmasterům |
Čekal jsem kdy se tu k tomu konečně něco objeví... Něco už jsem o tom četl, trochu sem měl obavy že nebude tak velkej zájem (přecejen podle slibů to nebude pro masy) a nevybere se dost peněz. Ale koukám že už jsou pár kroků dál než jsem čekal... paráda. To abych si doplnil info o Kickstarteru a hned taky něčim přispěl. Na podobnou hru čekám už pěknejch pár let a původní Fallouty i Tacticse znám už nazpaměť... Představoval bych si něco s taktickými možnostmi a tvorbou týmu jako u Tacticse + volností a příběhem jako u jedničky... z toho bych snad měl orgasmus... Držim palce | |||
Autor: Pavello | Odesláno: 14:27, 13.3.2012 | ID: 4309de | Nahlásit Vaultmasterům |
už to začalo: http://www.kickstarter.com/projects/inxile/wasteland-2 | |||
Autor: Armyboy | Odesláno: 06:44, 14.3.2012 | ID: 705a3a | Nahlásit Vaultmasterům |
Vzhledem k tomu, že nemám PayPal a ani jinou možnost platby do zahraničí, je zde někdo kdo by byl ochoten, pokud mu pošlu menší obnos na jeho účet, ho dále přeposlat na tento projekt? Budu spoléhat na to, že to bude stejný nadšenec a oldschool jako já a peníze si nenechá :-). | |||
Autor: hovnojakoruka | Odesláno: 09:43, 14.3.2012 | ID: 328f80 | Nahlásit Vaultmasterům |
hlavne aby to melo maximalne 256 barev | |||
Autor: valcik | Odesláno: 13:47, 14.3.2012 | ID: 7fec2a | Nahlásit Vaultmasterům |
.. mno, jednotka bola iba šestnásťfarebná! xD | |||
Autor: smejki | Odesláno: 15:57, 14.3.2012 | ID: 513b6e | Nahlásit Vaultmasterům |
když mi slíbí, že to bude někde technologické na úrovni Fallout: Tactics, naleju do nich prachy bez váhání. | |||
Autor: Lordus | Odesláno: 20:01, 14.3.2012 | ID: 524d42 | Nahlásit Vaultmasterům |
To: Armyboy No jde o to, ze kdyz tam ty penize posles, tak si tim i predplatis tu jejich hru.. takze si nekde sezen kartu a udelej to radeji sam, P.S.: Pokud bys preci jenom chtel poslat penize, tak kdyz mi posles 10k USD, tak je tam za tebe preposlu, slibuju, vazne :) | |||
Autor: valcik | Odesláno: 20:01, 14.3.2012 | ID: 7fec2a | Nahlásit Vaultmasterům |
Naberajú súčasných grafikov, uvidíme s čím vyrukujú. | |||
Autor: Radiaw | Odesláno: 20:38, 14.3.2012 | ID: 70d09e | Nahlásit Vaultmasterům |
Ten článěk je opravdu zvláštně napsaný .. jsem nevěděl jestli se to už zaplatilo, či ne jestli se na tom už dělá či ne ... nakonec jsem to pobral. Těším se ikdyž o Wastelandu nevím skoro nic, ale pokud je to tatík Falloutu 1, tak by dvojka mohla být synek Falloutu 2 ... | |||
Autor: Radiaw | Odesláno: 21:28, 14.3.2012 | ID: 70d09e | Nahlásit Vaultmasterům |
Poslal jsem dolar, páč jsem chudý student a potřebuju na chlast.. jen me zarazilo že při vyplnovani čisla karty u VISA karty, to nechtelo čisla tři ze zadni časti karty.. ale pry vše ok | |||
Autor: Minion | Odesláno: 11:22, 15.3.2012 | ID: 6119f4 | Nahlásit Vaultmasterům |
Ve skutečnosti vybrali asi o 33.000 USD víc, než požadovali původně a to jim do uzávěrky zbývá ještě 33 dní. Takže určitě bude na co se těšit. | |||
Autor: Lordus | Odesláno: 11:46, 15.3.2012 | ID: 524d42 | Nahlásit Vaultmasterům |
No oni potrebuji minimalne 900k USD, aby ten projekt vubec vznikl. Kdyz ale ziskaji 1.3 nebo 1.5 M USD, tak slibuji tu hru udelat mnohem rozsahlejsi. Jinak tech 15 USD si myslim ze za old school RPG je hubicka. | |||
Autor: danny3 | Odesláno: 17:51, 15.3.2012 | ID: 700e16 | Nahlásit Vaultmasterům |
Zaujimalo by ma ci uz maju neake zaklady tej hry urobene? A respektive ci ten vyvoj zacne uz teraz hned od kedy maju nazbierane 900k USD alebo sa bude cakat az na uplne zatvorenie kickstarteru? Kazdopadne sa na to tesim a dufam ze sa to bude dat kupit aj normalne v predajniach :) | |||
Autor: Armyboy | Odesláno: 20:33, 15.3.2012 | ID: 33a08a | Nahlásit Vaultmasterům |
To Lordus: Díky za odpověď a za nabídku, pokusím se s tím něco udělat, pokud to neklapne tak ti pošlu na tvůj účet těch 10k USD :-). | |||
Autor: JaW | Odesláno: 22:03, 15.3.2012 | ID: 51139c | Nahlásit Vaultmasterům |
OMG, co se to děje? Že by se vracely staré dobré časy kvalitních her? http://www.baldursgate.com/news/2012/03/15/announcing-baldurs-gate-enhanced-edition/ | |||
Autor: Kocour | Odesláno: 23:03, 15.3.2012 | ID: 6f98e0 | Nahlásit Vaultmasterům |
BG2: Ne, ne, néééé... Já tolik pozitivních zpráv nezvládnu! :) | |||
Autor: Ellie | Odesláno: 00:42, 16.3.2012 | ID: 41ac42 | Nahlásit Vaultmasterům |
Ked sa pozriete pod tie moznosti dotacii, myslim od tych 15 dolarov az po tych 10.000 dolarov tak su tam rozne darcekove predmety ktore dostanete zato samozrejme este musite 15 dolarov zaplatit za shipping,. Ale hned podtym takym malickym pismom je napisane Estimated Delivery:Oct 2013. Vsimli ste si to niekto?? | |||
Autor: Luky | Odesláno: 06:26, 16.3.2012 | ID: 7edb84 | Nahlásit Vaultmasterům |
v emailu od inXile: "Through the support of our amazing fan community we will be localizing the game into French, German, Italian, Spanish, Russian, and Polish. For anyone in those territories that want to help with this, please look for information on our Forums." co vy na to? :) | |||
Autor: Pavello | Odesláno: 08:43, 16.3.2012 | ID: 4309de | Nahlásit Vaultmasterům |
To Ellie: Ano, vždyť se v popisu projektu píše, že na tom budou pracovat 18 měsíců (6 preprodukce a 12 vývoj) | |||
Autor: Uran | Odesláno: 12:40, 20.3.2012 | ID: 41f7a6 | Nahlásit Vaultmasterům |
Ted jeste drzim palce aby se dosahlo 1,5 M a udelali i verzi pro linux. | |||
Autor: valcik | Odesláno: 12:58, 23.3.2012 | ID: 7fec2a | Nahlásit Vaultmasterům |
Uran: Zabralo to, uvolni palce. xD | |||
Autor: Uran | Odesláno: 10:47, 24.3.2012 | ID: 41d1c0 | Nahlásit Vaultmasterům |
Hip, hip hura. Ted jeste kdyby byla komunita ochotna prelozit do cestiny. | |||
Autor: lobocop | Odesláno: 11:15, 28.3.2012 | ID: 61904e | Nahlásit Vaultmasterům |
co to je za sračky ten kickstarter? vypadá to jako nějaká charita. žebrání je jednoduše ostuda a to i v komunitě fanoušků! | |||
Autor: Maxson | Odesláno: 18:02, 28.3.2012 | ID: 70d034 | Nahlásit Vaultmasterům |
Žebrání? To každej kdo shání peníze od sponzorů nebo investorů je hned žebrák? Prober se! Tohle neni žebrání... Pokud se nevybere dost peněz tak se žádný nepošlou (zůstanou ti) a pokud ano budeš za to mít hru... neni to jako když dáš dvacku žebrákovi na krabicáka, za těch deset dolarů dostaneš přesně to co budeš chtít... pořádnou hru která nemusí dělat žádné kompromisy, protože její úspěch nebude závislý na tom jaké budou prodeje... Já to nepovažuju za nějakej milodar žebrákovi, ale jako investici do kvalitního oldschool RPG. Ostuda je to jak se tu veřejně prezentuješ... úplně z cesty. Evidentně o kickstarteru nic nevíš, hlavně že si chytrej a vykládáš tu o žebrání... | |||
Autor: Armyboy | Odesláno: 19:35, 28.3.2012 | ID: 41d02e | Nahlásit Vaultmasterům |
to lobocop - na tvůj štěkot do tmy lze reagovat pouze takto - změn si prosím svůj nick z lobocop na lobocop po lobotomii - evidentně jsi tímto lékařským zákrokem prošel, jiné logické vysvětlení ohledně tvého maximálně stupidního příspěvku nemám... | |||
Autor: Templayer | Odesláno: 19:39, 28.3.2012 | ID: 705d5c | Nahlásit Vaultmasterům |
Štípněte mně ! ŠTÍPNĚTE MNĚ !!!! | |||
Autor: smejki | Odesláno: 23:55, 28.3.2012 | ID: 513b6e | Nahlásit Vaultmasterům |
lobocop je zpátky, spaste duši! :D Zahájíš vypatlaný flame, budeš zabanován. Necháte se strhnout a budete pro smích, pánové. | |||
Autor: lobocopp | Odesláno: 07:01, 29.3.2012 | ID: 61904e | Nahlásit Vaultmasterům |
JJ, žádám o BAN. Stejně tu chcíp pes. | |||
Autor: neo8110 | Odesláno: 00:46, 31.3.2012 | ID: 332c82 | Nahlásit Vaultmasterům |
Ale lobocop, to vystihol, chcipl tu pes... na sector.sk a games.cz su lepsie(a aktualnejsie) novinky o fallout... ach jo, uz to neni, co to byvalo ;o( | |||
Autor: valcik | Odesláno: 21:30, 31.3.2012 | ID: 7fec2a | Nahlásit Vaultmasterům |
Skapal tu Dogmeat, zabil ho Todd! | |||
Autor: Uran | Odesláno: 09:57, 14.4.2012 | ID: 41d1c0 | Nahlásit Vaultmasterům |
Tak uz vybrali 2 500 000 $ |