.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv .. |
Neplánoval jsem hned tak prolomit své nevaultmasterství, ale story, kterou jsem dnes našel na svém Facebooku, mě ani při mé studené krvi nenechala chladným. Jedná se o popis utajovaného sovětského experimentu, kdy celkem pět "nepřátel režimu" torturizovali v experimentální komoře po dobu 15 dní bez nároku na spánek - načež se začaly dít věci. Zlatá Falloutí habaďůra s Vaulty!
Trochu jsem si zagooglil a vskutku to nevypadá na více, než na poutavé literární dílo zvrhlého ale nadaného škrabálka petruschkovského stylu. V tomto případě vlastně i doufám, že na tomto šprochu není více pravdy, než trochu:-)
Starou rzí zasviněný vaultí topinkovač, vlastně novinkovač, mi v Opeře nepovoluje žádné nástroje, takže vám odkaz musím suše strknout zde: http://svobodnenoviny.eu/rusky-experiment-ponechat-5-osob-30-dni-bez-spanku-sokujici-konec/
Good bless Russia and nuke 'em first!
Autor: Sybrakos | Odesláno: 20:59, 4.12.2013 | ID: 513c3a | Nahlásit Vaultmasterům |
Jo, už dřív jsem to četl.. Potěš koště, jestli je to pravda. Experimenty na lidech se dělají stále, jenom se zveřejňují až když jsou lidé za ně zodpovědní dávno nepostižitelní a jejich činy jsou promlčené. | |||
Autor: Melichor | Odesláno: 22:41, 4.12.2013 | ID: 337a40 | Nahlásit Vaultmasterům |
Ten pokus nebo spíše následky zmíněné ve článku jsou hoax. Protože je tam lékařský fail za failem. Ale popořadě: Lidské tělo nevydrží déle než 10 dní bez spánku, pokud je příčina patologická nemusí upadnout do spánku i celé měsíce, ale nevyhne se upadnutí do mikrospánku. Lze se to pokusit obejít amfetaminy a dalšími povzbuzujícími látkami, ale i tak nastanou v učitých intervalech útlumy(cirkadiádní rytmus hormonů) a ty lidské tělo "vypnou". Vše co je v článku z hlediska medicíny je takový bullshit až se mi chce brečet. Ale pohádka je to fajn, ale už jen věta:,,Vnitřní orgány, které se nacházely v dutině břišní pod hrudním košem, si všichni čtyři vězni vyrvali z těla. " Protože žaludek, střeva, ledviny a hlavně játra nejsou skoro vůbec bohatě cévně zásobeny a vězni měli k dispozici Galilea pro mikrochir. výkony, měli precizní znalost anatomie, fyziologie a patologie a byli ve sterilním prostředí a dokázali takhle bez inf. onemocnění přežít 10+ dní. Konec sarkasmu... Pobavilo mě EEG. Jednak umístit elektrody na nespolupracujícího pacienta, ikdyž se používá speciální "čepička", bývá značný problém. Tak hodnocení: ,,Byly v normálu více než v nenormálu, ale občas z neznámých příčin vykazovaly rovnou čáru," ty neznámé přičiny se občas stanou i v realitě - spadne elektroda. :D Jinak hodnocení EEG je jedna z nějvětších prasáren v celé historii lékařství. Je tam nutno totiž zjišťovat, kdy je signál stochastický a kdy ne a poznat to ze záznamu bez moderní výpočetní techniky býval kruci problém. | |||
Autor: Melichor | Odesláno: 22:47, 4.12.2013 | ID: 337a40 | Nahlásit Vaultmasterům |
A přesto je i tohle jen slabá sranda proti realitě toho, co se odehrávalo v japonské jednotce 731. Ale narozdíl od kompletně nesmyslných pokusů doktora Mengele, její výzkum následně využili američané i rusové v protichemické/bakteriální ochraně. | |||
Autor: JaW | Odesláno: 13:53, 5.12.2013 | ID: 51133a | Nahlásit Vaultmasterům |
Já jsem kdysi na Vranově potkal chlapa co tvrdil, že ho praštil hák jeřábu do kebule už několik měsíců nespal. Bloumal pozdě v noci po kempu až narazil na nás, upíjející se po maturitě a oblažil nás svou historkou. Popili jsme, posmáli jsme se mu, nakonec se s ním rozloučili a spokojeně jsme pak usnuli. | |||
Autor: Vic | Odesláno: 14:54, 5.12.2013 | ID: 7eb40e | Nahlásit Vaultmasterům |
Ty JaWe ta tvoje story začíná jako slibnej horor, ale utnul jsi to před tím zajímavým, takže žádnej Hook of Destiny vás nevraždil, fakt nuda :D | |||
Autor: Kharkow | Odesláno: 23:13, 9.12.2013 | ID: 618f8a | Nahlásit Vaultmasterům |
Píši si - vyhledat "Japonská jednotka 731" Jinak příběh fajn, jen mu chybí trocha té stylistické úpravy a zasazení do nějakého pěkného žánru. Docela rád bych si to přečetl v povídkové formě :) | |||
Autor: kiadorian | Odesláno: 00:28, 10.12.2013 | ID: 4295d8 | Nahlásit Vaultmasterům |
No jo, nic ve zlým, ale jen nezkušený čtenář nepozná, že je to očividný fake. Nehledě na lékařský nesmysly je text efektně uzpůsoben a pisatel si podle mě ten nepsaný zákon a styl populárního datlování ani neuvědomuje. Rádobyobjektivní pasáže se střídají s typickým, fikčněnarativním přístupem, viz např.: „I poté však pokračoval ve křiku a házel sebou po dobu dalších tří minut, napadal každého, kdo se pokusil k němu přiblížit a neustále opakoval: “VÍC!”, stále tišším a tišším hlasem, až nakonec úplně utichl.“ No LOL. Dobře napsaný výklad by se podobných scén (které nemají jiný důvod, než rychle nějakým způsobem probudit čtenářovy pocity a emoce) vystříhal a svou důvěryhodnost by vybudoval právě absencí jakýchkoliv nedůsledných interpretací a šokézních vyprávění. Fake jak bake a ještě kurevsky špatně napsaný. | |||
Autor: chekotay | Odesláno: 19:31, 22.12.2013 | ID: 7035ee | Nahlásit Vaultmasterům |
A já vůl si pořád říkám, že sem nebudu házet kdejakou volovinu, kterou najdu na Fejsíčku... lol |