.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv .. |
Dnešní pošmourný den je přímo stvořený pro dnešní pošmournou povídku. Nízká oblaka sugestivně připomínají všeničící příkrov zbraně hromadného ničení, lezavě chladný vítr krade teplo údúm a křehnou v něm prsty naposledy pobíhající po klaviatuře posledního klavíru ve městě. Dnešní den byl stvořen pro povídku Mária Lukáča Posledný prstoklad.
Hodnocení prvního kola:
Cheky: 1Hodnocení druhého kola:
Meehail: 3
Ssyx: 3
Tína: 2
Viky: 1
Průměr: 2
Cheky: 7Chekyho hodnocení:
Meehail: 7
Ssyx: 9
Tína: 8
Viky: 6
Celkem: 37
Autor: Ejw | Odesláno: 16:41, 25.1.2017 | ID: 51892c | Nahlásit Vaultmasterům |
Za mě asi nejlepší zatím zveřejněná povídka. Ač se mi občas slovenské povídky nečtou dobře, u téhle mi to vůbec nevadilo. Styl příjemný a vyrovnaný, až na pár míst dobře zvolené slovní obraty i práce s nimi. Já jako čtenář jsem byla nadmíru spokojená. Asi né každému by se bude líbit "nepřítomnost děje", ale o ten autorovi nešlo. Povídka si dobře udržuje depresivní, tísnivou atmosféru, která se k situaci v povídce hodí. Osobně mi přišel jen ten konec moc utnutý. Hlavní hrdina mohl umírat déle (z humánního hlediska to asi není nejvhodnější výrok :D). Bylo by zajímavé, kdyby místo "rychlé smrti" hrdina umíral pomaleji a byl vykreslen jako jeho fyzický, tak psychický rozklad. Tak třeba se něčeho takového ještě dočkám :D | |||
Autor: Psychotic | Odesláno: 16:55, 25.1.2017 | ID: 429576 | Nahlásit Vaultmasterům |
Ejw: Tak něco takového napiš do příštího ročníku. | |||
Autor: Ejw | Odesláno: 16:57, 25.1.2017 | ID: 51892c | Nahlásit Vaultmasterům |
Psychotic: Joo, to by mě bavilo, jen do té doby na to zapomenu :D | |||
Autor: Psychotic | Odesláno: 16:59, 25.1.2017 | ID: 429576 | Nahlásit Vaultmasterům |
Ha, tak já to řeším tím, že příspěvek do příštího ročníku píšu už teď :-) | |||
Autor: Ejw | Odesláno: 17:04, 25.1.2017 | ID: 51892c | Nahlásit Vaultmasterům |
Tak to máš můj hluboký respekt! :) Já si na takové věci většinou vzpomenu tak tejden před uzávěrkou a pak to nestihnu :D Ale je pravda, že jak tady ty povídky pročítám, tak nápadů by byly spousty. Jen si nad to sednout... A tady nastává problém :D | |||
Autor: Psychotic | Odesláno: 17:09, 25.1.2017 | ID: 429576 | Nahlásit Vaultmasterům |
S psaním pár dní před uzávěrkou mám taky problém, letos jsem to dokonce o pár hodin nestihl. A již tradičně jsem ihned přísahal, že příště už se to nestane. Kolikrát ještě budu přísahat? :-) No, holt z nás asi profesionální spisovatelé nebudou. U těch je totiž trochu problém, když se jim nechce do práce. | |||
Autor: Ejw | Odesláno: 17:23, 25.1.2017 | ID: 51892c | Nahlásit Vaultmasterům |
To máš asi pravdu :D Já teda taky výjimečně odeslala, asi dvě minutu před půlnocí. :) (zvyk ze školy, co je po půlnoci, to jako by nebylo :D) A taky jsem si říkala, příště to už neudělám, příště to odešlu týden předem, co týden, dva! :D Stejně to zas budu smolit v jedenáct večer :D Jsem si to po sobě ani pořádně nepřečetla, to mě mrzí nejvíc, našla jsem si tam nějaký chyby a zmatený formulace. Mět o hoďku víc, vypadalo by to líp. Mno co už, vytrestala jsem se sama, doteď mě to straší ve snech :/ :D | |||
Autor: Psychotic | Odesláno: 17:43, 25.1.2017 | ID: 429576 | Nahlásit Vaultmasterům |
Mně tedy určitě straší, už jsem kvůli téhle své blbosti přišel o místo ve sborníku Dračího řádu. To mě krapet nakrklo, to musím uznat. Ale ani tahle zkušenost na vyléčení nestačila. (Jestli to není tajemství) Naskytl se ti letos při psaní nějaký problém? Já třeba dva dny před uzávěrkou objevil obří logickou díru v příběhu a už jsem myslel, že nic nepošlu, protože se mi ji nedařilo opravit, aniž bych musel přepsat celou věc z gruntu. Nakonec jsem musel vystřihnout docela originální akční scénu. Budu ji muset použít někde jinde... | |||
Autor: Ejw | Odesláno: 22:35, 25.1.2017 | ID: 51892c | Nahlásit Vaultmasterům |
Ve Dračím řádu? Tak to se ti nedivím :/ :D To musí pořádně ..ehm.. naštvat :D Není to tajemství :) Já se přiznám, já jsem teď hrozně dlouho nepsala. Nastoupila jsem na výšku, dvojobor, všechen čas šel do háje a já jsem teď tři roky nenapsala ani čárku. A teď mě to zas chytlo, povzpomínala jsem, kde se dělo... A pak jsem nevěděla, co dál. A pak mi ve dvě ráno nedal spát jeden (docela blbej) nápad, tak jsem to "dílo", co jsem poslala sem, splácala za tři večery a ani si to nestihla po sobě opravit. :D Jako psalo se mi, i po té době, docela dobře. Až na to, že jsem si dodatečně vymyslela docela dobru scénu, dokonce i napsaná vypadala dobře, ale pak jsem nevěděla, co dál. Po ní, asi v půlce povídky, jsem se zasekla a prostě dál to nešlo. Postavy, které už tak jednaly docela plytce, se prostě nemohly dostat do koce, aby to bylo uvěřitelné. Prostě jsem přepisovala scénu potom, pak jsem přepisovala tu samotnou scénu, sežralo mi to celej jeden den, až jsem to vzdala a prostě jsem to smázla. Docela mě to mrzí, ale třeba ji použiju jinde. A pak teda jsem měla problém s časem :D Nestíhala jsem a konec jsem psala narychlo a je tam kvalitativní pokles :/ A pár chyb a překlepů :D | |||
Autor: Tina | Odesláno: 23:45, 25.1.2017 | ID: 430a3e | Nahlásit Vaultmasterům |
Tou inkriminovanou povidkou jsem si uz celkem jista a jsem zvedava na pripadne reakce na nase hodnoceni. Mam rada zpetnou vazbu i smerem k nam a autory, kteri diskutuji :) | |||
Autor: Cheky | Odesláno: 08:39, 26.1.2017 | ID: 7035ee | Nahlásit Vaultmasterům |
Copak, Tino, sázíš se sama se sebou, jestli poznáš autorku od autora? Nebo povídku, která byla dopsána dvě minuty před termínem? :-D | |||
Autor: Tina | Odesláno: 09:10, 26.1.2017 | ID: 430a3e | Nahlásit Vaultmasterům |
Rozpoznavam charakteristicke znamky rukopisu v komentarich autoru! Je to dulezita detektivni prace :-P |