.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: silenyhrac
Text: Smejki, dobrá recenze.

RPG skoro nehraju a tak jsem od Falloutu 3 očekával hlavně atmosférickou sandbox střílečku (jdu po rozpraskaném asfaltu, s puškou na zádech a vlčákem po boku, vstříct západu slunce). A že v té střílečce budou questy spolu s prozkoumáváním lokací sloužit coby prostředek k dosažení míst pro zastřílení si. A že bude nutné díky nepřátelské přesile taktizovat. Teprve pak jsem od F3 očekával RPG ve smyslu, že si skrze něj můžu vylepšovat postavu a výbavu - že díky chytrému výběru vlastností ze sebe udělám nepřemožitelného, který bude tvůrcům navzdory až příliš brzo překonávat všechny a všechno. Za třetí jsem od F3 jakožto RPG očekával logickou výzvu v podobě záludných questů a nutnosti uvážlivého rozdělování schopností. A za čtvrté jsem v něm doufal nalézt humor, kvůli kterému sem na web chodím.

Jenže F3 je špatná střílečka. Místo taktiky se tam jednoduše běží proti nepříteli, jehož ustřílení je jen otázkou času a stimpaků nebo se klasicky vykukuje zpoza rohu a střílí. Ke krytí sehnutím hra není uzpůsobena, dočasně zrychlení nepodoruje (když se rovnou běhá), skákat šlo blbě a při střílení u rohu jsem trefoval roh, byť jsem měl v mířidlech nepřítele... všechny pohyby byly navíc těžkopádné. Ale i tak mě to bavilo, neb modrý kamenný a tunelový svět měl svou unikátní atmosféru.

RPG tam výzvou nebylo (s výjimkou té virtuální reality) a tak jsem jen odklikával odpovědi a plnil questy, ať můžu jít střílet.

Nějaký humor tam byl... úvodní test, hlášky v terminálech, divadelní kulisy... a směju se vzpomínce, jak ke mně přišli otrhanci a řekli něco jako \"Čau, vítej... asi tě teď zabijeme\".
Kontaktní údaje