.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Kalimero
Text: Už jsem tu dlouho nepsal. Situace okolo New Vegas mi přijde strašně ironická a strašně se podobá jedné další věci.
Předně řeknu, že jsem velký fanda F1 a F2. F3 se mi z počátku hodně líbila a přestože jsem si vědom chyb co měla, dokážu ocenit její klady a nikdy bych ji nezatracoval jako tady.
New Vegas hraju nyní. Líbí se mi také, zažívám u něj nové herní zážitky, ale nejsem slepí vůči chybám. A nyní nemluvím o věcech technického rázu, které ač některé se zlepšily tak hru hodně kazí. Mluvím o to donekonečna vychvalovaném fungujícím světě. Za poměrně krátkou dobu už sem narazil na několik naprosto nelogických věcí, které věrohodnost světa naprosto podkopávají.
Jeden příklad za všechny - jakožto zachránce Goodspringu jsem nenáviděný u prašných gangsterů. Mám za úkol dostat se do jimi ovládaného nápravního zařízení (vězení). Říkám si \"oni po mě hned střílí, tam se nemůžu dostat\". Dle rad hry tedy používám jejich oblek, který sem sebral jednomu potulnému členu. Stráže na věžích po mě nestřílí, ale hlídač u dveří jak bylo avizováno mě prokoukl, což je správné. Tasím tedy zbraň a bráním se. Strážný zabit. S vědomím že se budu muset do vnitř prostřílet vkráčím vpřed. Jaké je ale moje překvapení, když nikdo nehne ani brvou, přestože metr od nich za dveřmi leží mrtvola. Procházím beztrestně v přestrojení s tím, že hra asi nebere v potaz informace z jiné lokace (mezi dveřmi byl loading). Budiž. Jdu dále a (přestože to nejde nijak poznat, kdo mě může poznat) mě v jednom bloku odhalí další člověk. Tasím tedy zbraň a zabijím ho. Když to vše ale sleduje další člen gangu a nehne ani brvou, tak to je silné kafe. Uplně ztrácím spojitost s realitou a správnými mechanikami světa. Poslední kapkou je, když se po dalším odhalení a dalším zabití najednou všichni v daném bloku zcvoknou a jdou po mě, i ti, co mě nemohli vidět. Z extrému do extrému. To že vyjdu z bloku a nikdo si mě nevšímá....to už je asi normální.
Takových věcí se mi bohužel stalo více. Ne moc, zatím nemám moc ze hry projité.

Ono přechvalování (a anketa dřív než to mohl kdokoliv dohrát) mi připomíná jednu krásnou davovou psychozu jménem Windows 7. Pamatujete si když vyšli Visty? Byla to velká změna oproti XP a všichni nadávali (tak jako Fallout 3). Poté přišli Windows 7 a kosmetické změny (posaď 10 běžných uživatelů k vistám a sedmičkám a 9 nepozná praktický rozdíl) a všici je do nebes vychvalují, přestože je to defakto ten stejný systém, jen o něco málo vylepšený (jako Vegas).
Nepopírám že má Vegas svoje kvality, hraju ho, strašně mě baví, nemůžu se od něj odtrhnout, kvality provázání světa ale poznám asi až dále. A proto ta kladná hodnocení na hru od hráčů jsou buď naprosto zcestné první dojmy nebo davová psychozá strhnutá kladnými recenzemi. Jsem si stoprocentně jistý, že kdyby madbrahmina udělala takový test a začala new vegas hanit, anketa by dopadla naprosto opačně :)

To jen takové delší zamyšlení. Důležité je, abys nás to bavilo, takže směle do hraní.
Kontaktní údaje