.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Kalimero
Text: valcik: já vím že mezi win7 a vistami je rozdíl :) ono zas tak naivní microsoft není, aby vydal 2 systémy pod dvěma různými názvy. dokonce i vím že je 7 lepší. sám jí používám a jsem spokojený. Jen říkám, že znám řadu lidí co spokojeně používají i visty a není problém, stejně tak jako drtivá většina uživatelů by tam ty rozdíly hledala marně, protože to jsou běžní uživatelé. vidím to všude kolem sebe.
To co jsem chtěl říct - mnoho povyku pro ne zas tak radikální věci. Rozhodně reálná situace těch systémů není taková, jak se dnes prezentuje - sedmičky lidé zbožňují a visty jsou zatracovány jako nejhorší odpad. To je směšné. O tom jsem mluvil.

JaW: to jsem nevěděl že hlasy v anketě jdou měnit. je to blueboard a tam to dykcy zahlásilo, že jsem hlasoval. já právě ještě nehlasoval, protože se necitím na to, abych hru hodnotil (což taky nedělám) a což si myslím že většina hráčů udělala. Ale pokud to jde měnit, tak v pořádku, nic se neděje. (i když by mě zajímalo jak to je z technického hlediska uděláno - pokud se to řeší přes IP, soused vám změní váš hlas, pokud přes cookie, ty jednou odejdou a váš hlas už nezměníte, takže pokud tu není systém \"příhlášení\", tak to uplně ideální nebude)

Já nemám žádné spiklenecké teorie. Pouze jsem tu napsal myšlenku, co by bylo, kdyby brahmina napsala hanlivé recenze. To je celé, za to se tu snad nemusí hned nasazovat takový přístup.

jmejki: rozhodně tu nemluvím pouze o grafickém pozlátku.
neoznačuj mě prosím za povrchního ani hlupčáka :) i kdybych byl hlupčák, povrchní rozhodně nejsem. jak jsme několikrát napsal - nehodnotím zatím FNV (přestože jsem zatím nadšen). Jen mi přijde že tu tu vždy vidíte strašně černobíle a jakákoliv myšlenka od místní dogmy se přísně trestá veřejným lynčem :) což možná trošku povrchní je.

Já jsem nemluvil o koncepci světa ale o fungování světa. Koncepci světa nemůžu hodnotit, když jsem tak v 10% hry. Fungování už z části můžu tak jsem to udělal. Přestože svět může mýt skvělý koncept, jeho realizace (fungování světa) už značně pokulhává, co jsem zatím viděl. Naprosto nereálné chování lidí ve městech, nelogické chování \"frakce vs. já\", nulová zpětná vazba postav na dění, zmatené chování při konfrontaci s hráčem a další. To jsou problémy u kterých prostě můžu říct, že fungování světa pokulhává. Samozřejmě že prostředek k dobrému fungování světa je programování, to je snad jasné, ale to tu snad nebudeme řešit. Na co mi je že \"no, on vývojář to měl jakože namyšlené dobře víš, že ty postavy budou dělat to a tohle, ale oni to bohužel nedokázali naprogramovat\". to je úsměvné. Jak psal pan Vávra - je úctyhodné, že se tvůrci zabývali logičnosti fyzického světa (pc + napájení), ale že už jim v jedné místnosti bezdůvodně chodí 10 postav dokola, to už jim asi nevadí. A to je věc co trkne do očí mnohem více, než chybějící napájení. To snad musíte souhlasit.
Já neříkám že toto ve F3 bylo vyřešeno, nebylo, ale to přeci nebudeme brát jako omluvu.
Ta postava co nereagovala na moje zabití gangstera, to byl opravdu zřejmě bug, v tom máš pravdu. To ostatní je ale už špatný návrh. A i kdyby to \"pouze nedokázali naprogramovat\", tak to nic nemění na tom, že výsledek v tomto směru není dobrý.

Závěrem abych to shrnul, protože to protahuju více, než je to mě milé.
Nehodnotím FNV, protože mám soudnost a vím že jsem ho ještě nedohrál. Nebviňujte mě tedy z toho, že vám to haním. Nehaním, jsem zatím nadšen.
Nebojím se říci narovinu o nedokonalostech té hry.
A to nejdůležitější - snažím se objektivně přisuzovat nedokonalosti FNV stejnou váhu jako F3 a v tom případě i když bude FNV mnohem lepší hrou jak F3 (klidně může být, ještě nevím, zatím to vypadá že ano), tak (a to je celá ta má pointa) myslím že situace není tak vyhrocená, aby jedna hra byla vynášena do nebes hodnocením 9/10, když druhou posíláte do pekla s 4/10 a podobně. To jsou dle mě ty vyhrocené černobílé vidění obouch táborů.

Kontaktní údaje