.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: JaW
Text: Keine, napřed mluvíš o tom, že si věc musíš vyzkoušet, než ji koupíš. Mafia II DEMO jsi vyzkoušel, byl jsi z něho nadšen a přesto sis stáhl plnou warez verzi. Tolik k tvému alibismu. Myslím, že už nemusíš nic dodávat a i mně se to zdá poněkud úsměvné.

Mafii I máš možná origo, ale určitě na za plnou cenu, ale někde z bazaru nebo časopisu za pár kaček. Pokud vývojáři dostanou z plné ceny hry jen 20%, kolik pak dostanou z těch třech stovek, za které sis to koupil?

A ještě jedna k tomu kradení. Tvrdíš, že ...

\"Koupí se origo hra a ta se šíří. Tím, že si tu hru stáhnu nikomu nic nekradu (naopak výrobce dostane svůj podíl za zakoupenou hru), o ušlý zisk také nemůže být řeč\"

Jen tak hypoteticky k tomu, že vlastně nikoho neokrádáš, když si něco zkopíruješ. Vezmeme si jeden originál, ze kterého se udělá desetitisíce kopií. Teď si vem, že je hra opravdu dobrá a vývojáři by si zasloužili být v balíku, jenže prodali jen jednu hru. Ty sis tu hru stáhnul, zahrál, bavil se a dohrál z kopie s tím, že nikomu neubližuješ/nekradeš...co se stane pak? Pravděpodobně se stejně vysereš na nějakou koupi, protože by ti nezůstaly prachy na hospodu, v tom lepším případě hru koupíš za pár měsíců někde ve slevně, protože si hru právě dohrál a nemáš potřebu hru kupovat hned za plnou cenu a vývojářům tak přijde 60 korun od Keina...Takže co se stane, A nebo B?

A) vývojáři si pak zajedou na Tahiti na zaslouženou dovolenou, vrátí se a budou ze všech sil pracovat na dalších pokračováních, protože byli dobře zaplaceni/ohodnoceni platícími hráči....mají dost peněz na to, aby se s dalším dílem pomazlili, protože vědí, že za to dostanou zase dobře zaplaceno.

B) vývojáři zavřou krám, i když udělali parádní hru. Prodeje nezaplatily výdaje. Nedostali totiž prachy od těch, co si to stáhli, bavili se, ale nezaplatili, protože si myslí, že nikomu nevzniká škoda, že nekradou.

Závěr: pokud bude pořád dost těch blbců, co za hry platí a ty jimi opovrhuješ a díky nim se zaplatí vývoj a ještě něco na tom vydělají, aby mělo smysl vůbec takovou práci dělat a dál pokračovat, firmy krachovat nebudou a ty budeš mít pořád co stahovat a zkoušet. Pokud se závaží převáží a lidi přestanou hry kupovat, stanou se parazity a začnou stahovat warez ve velkém, nebude pak už ani co zkoušet a už nebude ani žádný warez. Ti co stahují warez totiž vývojáře neživí, jen parazitují.
Kontaktní údaje