.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Carlos
Text: No tak dobře. Tak ještě napíšu...

JaW: Mně ale nejde o to říct, že warezáci jsou intergalaktičtí hrdinové létající kolem světa a přilehlých planet a zachraňují nebohé a zneužité hráče. Chci jen upozornit, že tvá generalisace je nesprávná - všichni warezáci nejsou takoví. A jejich cílem není ublížovat komukoli, může jim sice být nějaká firma trnem v oku, ale nemusí. Dovalí hru/software/hudbu nebo prakticky cokoli lidem a to, jak s tím lidé naloží, to je přece, jako ostatně všechno v životě, jen na nich.
Já chápu warez jako reklamu, Kein jako příležitost, ty jako zločin, ale je to prostě jen o tom, jak se k tomu kdo postaví. Nebýt warezu, nepřišel bych nikdy k BG a nemohl podpořit jejich autory koupí spousty dalších her, za investici mi to prostě stálo.
To, že si zahraju např. Chrome a dohraju ho, mě nedonutí koupit si originál - nestojí mi za to. Pro tebe je to krádež, pro mě vyhnutí se blbé investici.
A abych se vrátil ke knihovnické metafoře - přečtu si Petru Neomillnerovou a zaujme mě. Koupím si ji, ne tu samou knížku (leda by byla tak moc dobrá). ale nějakou jinou, popř. antologii, na níž se participuje. Přečtu si Viewegha a mám pocit, že bych mu chtěl utrhnout hlavu a pomočit hrob jeho domácího mazlíčka, nejenže si ho nekoupím, ani si ho nepůjčím. A u her to přece funguje stejně. Když mě hra chytne z warezu, ale nemám pocit, že stojí, nakolik si ji cení autoři, počkám na slevu - nevypláznu pro mě nesmyslnou částku - podobně jsem třeba číhal na Dragon Age (které jsem teda měl předtím půjčené - ejhle! Warez!) nebo třeba na Bard\'s Tale.
Kontaktní údaje