.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Honza
Text: Dohráno NV, dohrál jsem dříve několikrát Fallout 2, Fallout 1 nehrál a Fallout 3 nedohrál, skončil před koncem.

A pro mě jsou věci v F NV lepší než ve dvojce. Např. atmosféra, zžití se s postavou. V mém případě 3D tomu velmi pomáhá. Navíc mi přijde mnohem smysluplněji využití všech dovedností, v F2, F3 mi přišly některé dovednosti mnohem důležitější než jiné. Tady bych nejraději maxoval skoro vše.

Když srovnám jen F3 a NV, tak potěšila vyšší obtížnost. Zabít rodiče Páračů dalo pěkne zabrat, vypotřeboval jsem většinu min, silných. Na druhou stranu něco nebylo příliš složité, např. Nelson jsem vyčistil aniž bych dostal úkol, taktéž jsem vybil omylem Vault s Ďábly a nesplnil úkol, nebo jsem z nudy zabil Ceasara poměrně brzy. Naopak kazadoři, párači, či i lepší ghúlové mě trápily celou hru. Pak nevím, jestli brát pozitivně, či negativně, že v NV jsem nějak ani nevěděl, co je hlavní úkol hry a co mám jako úkoly vedlejší. Co se týče frakcí, nějakou dobu jsem se úspěšně snažil zavděčit všem.

Problém se "zabitím" bratrstva jsem neměl, dohodl jsem s jejich velitelem o příměří a oni mi na oplátku pomohli na přehradě(ale tuším, že jsem četl, že příměří lze dohodnout jen pokud jim neshodíte jejich vládce) Tedy bych si na některé věci nestěžoval, nejdřív mrkněte na wiki, ale přišlo mi, že vždy bylo spoustu možností, jak nějaký úkol řešit.

Rovinatý terén v F3 mi vyhovoval, lépe řečeno netrpěl neviditelnými stěnami, které zmiňuješ. Ty mě tak iritovaly! Jsem zvyklý ze série Might and Magic, že se jde dostat kamkoli.

No a bugy některé zůstavají napříč celou sérií. Např. pro mě nepochopitelné, když se pořežou dvě frakce, tak já si můžu vesele posbírat zbraně. Díky tomu jsem především v F2 mohl získat na začátku v JZ cípu mapy velmi slušné zbraně, navíc pak šlo ukradnout snadno Gaussovku, splnit úkol s vertbirdími plány a mít nejlepší zbraň a zbroj na začátku hry a rovnou poposkákat na cca level 7, po pár desítkách minut. Další společný háček max cap. Stále nechápu jeho smysl, pochopil bych, kdyby to byla onlinovka, ale takto? Kvůli němu jsem nedohrál F3, u NV jsem si zjistil, že už nejsem tak daleko konci, tak jsem to už nějak dohrál do konce.

To je několik mých postřehů k této hře.
Kontaktní údaje