.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Feidias
Text: chekotay: já už jsem na wiki jednou koukal a překvapily mě hlavně počty jaderných střel. čekal jsem maximálně několik desítek, ale ony jsou to v případě velmocí stovky a mám pocit, že v případě USA číslo překračuje 1000.
Taky bych nechtěl aby se šetřilo na jaderné elektrárně, to by asi nebylo dobrý.
Citace: Tato úvaha ovšem nebrání přehnaným reakcím, vzbuzujícím spíše veselí. Lidi si totiž vzpomněli na jakési jodové tablety a nyní začali skupovat ve velkém vše, co jodové tablety jen vzdáleně připomíná. Jenže poločas rozpadu jódu 135I je 7 hodin a poločas rozpadu 136I je 8 dnů. Takže od předevčerejška za osm dní bude ve vzduchu polovina jódu. Za šestnáct dní to bude čtvrtina. Za měsíc to bude šestnáctina množství. Jestli k nám vzdušné proudy přivanou nějaké měřitelné množství spadu z Japonska, bude to za pár měsíců a půjde nejspíš už jenom o to cesium.
Nevim jestli jsi tím chtěl říct, že jód se vstřebá za 8 dní a spad japonska přivane za čtvrt roku a nebo něco jinýho:) (hlavně asi, že je to nesmysl:), ale hlavně jsem nepochopil bude ve vzduchu polovina jódu. Představuju si teď jak se má jód užít:))), nebo nevím tohle jsem nepochopil.
Kontaktní údaje