.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: chekotay
Text: Tu příručku dával tuším Knecht na své Rajče.
Prosím tě, já bych potřeboval nějak řešit tu vodní zásobu bez možnosti průmyslového komplexu. Řekněme jeden 50 l sud, v němž je neustále voda, která se obměňuje jednou ročně. V těch chemikáliích se vůbec nevyznám, mohl bys to rozepsat podrobněji, prosím? Jako proč vlastně tu sodu, v jakém dávkování a podobně.

Kyslíkové bomby jsou nouzové řešení, ale používají se - třeba v tom krytu CO na Dolu Dukla (zde již několikrát zmiňovaný Archa projekt - velmi dobře vybavený objekt, dalo by se říct ukázkový, akorát stejně jako mnoho obdobných má vážné potíže se spodní vodou) je mají. Ale bojím se, že to není úplně ideální a je k tomu třeba mít sledovací přístroje. Příliš velké množství kyslíku je jedovaté. Navíc stále ve vzduchu zůstanou zplodiny dýchání, které jsou jedovaté, takže musíš udržovat parciální tlak kyslíku docela přesně.
Jo a navíc v civilu nezapomeň, že tlakové nádoby na technické plyny nesmí být (dle příslušné ČSN) skladovány ve sklepech, suterénu a pod. :)
Mysím, že problém vzduchu není až tak závažný. Termobarický účinek nadzemní exploze jaderné zbraně "odfoukne" z místa zásahu všechny plynné radioaktivní prvky a k ochraně před prachem stačí respirátor.
Kontaktní údaje