.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Chekotay
Text: Ještěre, když už jsi mu s tím pomáhala, nemohl jsi ho donutit dát tomu nějaký lepší název? Tohle si nekoupí nikdo. :-?

Powerack: Heh, dobrý trolling. Ale pro lidi, kteří mají v hlavě mozek a knižní trh je přeci jenom zajímá, dovolím si uvést pár faktů:
Knižních titulů ročně u nás vyjde na 15 000, to je asi 40 titulů denně. ( http://sckn.cz/index.php?p=fakta2010 ). E-booky tvoří asi 1,3% knižního trhu, a proto je provozují jenom velcí vydavatelé tak nějak z povinnosti - jejich vydávání není nijak zvlášť podporováno a knihy pouze v e-podobě nevycházejí.
V desetitisícových nákladech se u nás vydávají noviny (Lidovky mají 43 000 výtisků: http://www.mediaguru.cz/medialni-slovnik/naklad-prodany/ ). Za veleúspěšný bestseller je považován titul, jehož se v ČR prodá více než 500 kusů. Například Manželky 22, bestselleru loňského měsíce, bylo prodáno na 3 000 kusů a je to považováno za veliký úspěch, který umožní nakladatelství přežít rok.
Toaletní papír, za který je považován brak sci-fi, fantasy a romány pro ženy, vychází v nákladech kolem 400 - 800 výtisků.
Prodeje jsou ovšem ještě menší. Protože když týdně vyjdou dvě-tři česká sci-fi/fantasy, a přitom počet lidí, kteří tohle finančně utáhnou, klesá.
Kontaktní údaje