.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Antietanol
Text: @Perry: Máš naprostou pravdu. Sice je post-apo her jako máku, ale raději pořádný RPG nebo střílečku než tohle. Však jak jsem psal už někde tady před tím: vyšel Witcher 3 a ten by mohl podle mě stanovit novodobý standard pro velká RPG. Pokud jde o post apo střílečky, tak je podle mě standardem Metro: Last Light.
Obě jmenované hry mají dobrou atmosféru, kvalitní zpracování a dospělý příběh. A obě tyto hry byli udělány menšími společnostmi než je Bethesda (i když je pravda, že Zaklínač měl o dost vyšší budget, než F3 a FNV). Jde mi o toto: hry od Bethesdy dlouhodobě stagnují, po technické, scénáristické a celkově zábavnostní stránce. Oni prostě vydávají znova a znova to samé, jen to trochu opráší a řeknou, že je to ok a have fun. Jo fun by to byl, kdyby ten bordel aspoň trochu dával smysl.

@Alfa Konstruktivní kritika F3? Můžeme začít tím, že jsou všude bouchající auta. Dále naprosto dementní rozložení světa, kde na jedné straně kopce stojí kemp přeživších osadníků, na druhé straně je bažina plná mutantů. A tak si tam spolu žijí, dokud nedorazí hráč a AI nezapracuje a nenastane mela. Dialogy, které často nedávali smysl, vedlejší úkoly naprosto debilní a takřka bez pointy. To, že by F3 měl nějakou emoční nebo nedej bože morální hloubku, se říct taky nedá. (Ale jo měl- minimálně jednou mě nasral a to u questu se starým známým Haroldem. Donutit mě, abych ho poslal na světlo boží byla pro mě poslední kapka. Dál jsem to nehrál.) Z celého F3 si pamatuji celou jednu vedlejší postavu: toho magora, co stál vedle nevybuchlé atomovky po kolena v děsně radioaktivní močůvce. Děsně mě to iritovalo.

Od F4 neočekávám nic. Teda, to bych asi lhal. Očekávám podprůměrné zpracování, fádní příběh, spoustu generického prostředí. Prostředí podle všeho přetažené duhovýma barvičkami a bujně žijící populaci. (Jestli se to odehrává nějak brzo po válce, tak tvl co to město tam. WTF?) Nízkou a jistou investici ze strany Bethesdy a relativně slušné zisky. Prostě napůl odfláklou hru, která se nikam neposunuje a přidává do hry pár prvků, s kterými přišli modeři roky před tím.
Co bych si od F4 přál by bylo asi tohle: Nějaké výrazné zlepšení enginu. Aby sehnali pořádné scénáristy a udělali slušný příběh. Aby kladli důraz na detail. Postapokalyptické prostředí, kde budou občas i hluchá místa na mapě. Protože narážet neustále na mutanty/civilisty/osady/atrakce je na hlavu. Aby to nebyl recyklát posledních dvou Falloutů. A aby to mělo nějakou šťávu. Prostě něco, co F4 asi nebude.
No, ale uvidíme, třeba se to změní.
Kontaktní údaje