.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Chekotay
Text: Není to o tom, že bychom se zlobili, spíš jsme byli zklamáni. Ale samozřejmě chápu, že vracet se k dílu již jednou napsanému je velmi těžké. Z tohohle hlediska je vlastně dobře, žes poslal tuhle osekanou povídku, aspoň jsme tě upozornili na chyby, kterých se pak můžeš v novele/románu vyvarovat a v konečném důsledku uspět, ať již u vydavatele, nebo v soutěži velkých rozsahů.
Zkusím také reagovat na jednotlivé body:
- Dobře, může být. Já bych si z vojenského útvaru takový holubník dělat nenechal, ale asi je to záležitost velitele. Nicméně: floskule "jako šafránu" znamená "velmi málo, velmi vzácně". Gram šafránu dnes stojí asi padesát korun, ale v dobách před globalizací byl výrazně dražší.
- Ne zrovna zabíjet, prostě ho seřezat. V dobách Lidové armády byly kázeňské postihy: Rajóny, zaražení vycházek, vězeňí, samotka, a za Čepičky ještě temnice. Když jde o military sci-fi, tak se vtírá film Hvězdná pěchota.
- Ne zrovna fýrera, ale prostě bych čekal, že v totalitním státě bude bujet nevraživost, nedůvěra, udávání, strohost, ne atmosféra klubová až rodinná.
--
--
--
Jo takhle! Ona mu ta Líza napsala vzkaz na kroužek už kdysi dávno, dopředu! Tak to jsem nepobral, já myslel, že ho našli, hodili na něj posměšný vzkaz a utekli. Nicméně i tak to nesedí: Pokud je ten voják skutečně tak moc cenný, možná by ho měli raději zachránit, než obětovat kvůli jedinému cíli. Leda by měli tajné rozkazy...
- No já bych se asi bál, že mi každou chvíli spadne za límec granát, nebo někdo začne střílet skrz zeď domu těžkým kulometem, nebo za mnou naběhne komando hrdlořezů.
- Mohlo tomu tak být, protože ne každý čtenář se zajímá o rozšíření kulturních plodin, ale raději bych tam dal nějaké exotické, teplomilné ovoce, když už. Ať je ten kontrast výraznější.
A nyní ilustrační fotografie: http://c8.alamy.com/comp/B8KH0C/apple-tree-in-the-himalayan-annapurna-region-nepal-B8KH0C.jpg
- OK, to je pravda. Byť realita posledních týdnů se začíná blížit těm filmům.
- Tady se naskýtá další otázka: Proč? Proč si chtěl Nick promluvit s Bleakem, a ne třeba s Lízou?
- To, že Bleakovi je Říše náhradní matkou, ale čtenář neví. Chápu, že to je daň za krátkost, ale v rozsáhlejším díle by to mělo být vysvětleno.
- Pokud Říši její největší nepřítel zná takhle dobře, pak se divím, že vůbec vydržela tak dlouho. Prostě mi to přijde divné.
Chápu, že v novele to všechno může dávat lepší smysl, nicméně hodnotili jsme to, co jsme dostali.

Mimochodem, uvozovky: Použití jednoduchých uvozovek coby druhé úrovně v rámci uvozovkami značené přímé řeči je v pořádku, avšak v češtině i slovenčine je otevírací uvozovka dole, uzavírací nahoře, ne obě dole. Nedivím se Meehailovi, že ho to zmátlo.
Tož asi tak.
Kontaktní údaje