.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: rost
Text: Trochu laciné prázdninové čtení. Rusové se občas skutečně chovají jako blbci, ale když už chcete nějaké zajímavé "radioaktivní" čtení na pláž, tak si pořiďte http://www.orau.org/ptp/Library/accidents/la-13638.pdf . (Doufám, že odkaz je na správnou knihu, nemám náladu to teď kontrolovat.)

Nebudete se stačit divit co jsou schopni lidi blbě vymyslet a udělat. (V tomto žebříčku jednoznačně vládnou kanaďané.) Většinou jsou to ale skutečné osobní tragédie. V tomto smyslu si rozhodně přečtěte zprávu o události v Majaku z roku 1999. K této události vyšla zpráva od mezinárodní atomové agentury, ale ta se zaměřovala spíše na zdravotní dopady. V té odkazované knize je ale napsané co se skutečně stalo a je to neuvěřitelné. Při opakování několik desítek let starého experimentu si experimentátor spletl nulu s šestkou (těžko říct v jakém stavu byl protokol, tehdy to všechno psali rukou), takže použil o šest centimetrů tlustší neutronové zrcadlo. (Takže pokud jste studenti technického oboru a nechápete proč vás pořád buzerují se studiem protokolů, jejich přesným vypracováním a teoretickou přípravou jež MUSÍ předcházet experimentu, tak si to přečtěte a třeba vám to dojde.)

No a taky pochopíte, že nejen rusové mají máslo na hlavě. Konečně ty dvouhlavé krávy se rodily na trochu jiném kontinentu. ;)
Kontaktní údaje