.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: moonfear
Text: 1) v mém věku už označení chlapec opravdu není na místě
2) FPS je z anglického First Person Shooter, snad umíš použít aspoň slovník (nemluvě o dlouhodobě zažitém smyslu skratky jako označení akční hry, střílečky)
3) FPS nemůže být současně RPG, když už tak RPG může být současně FPS, nauč se rozeznávat význam slov a jejich spojení
4) RPG - hraní role (mimochodem, zkratka RPG znamená Rocket Propelled Grenade když už se chceš hádat, počítačové hry na hrdiny se už kdyžtak označují CRPG)
5) FPS se využívá i pro označení her viděných zpoza ramen, takže se vracíme zpět k významu FPS (a když jsme u toho, co hry kdy máš možnost přepínat pohled ?)
6) Tabulky a čísílka jsou nedílná součást roleplayingu odehrávajícího se ve světech obsahujících jakoukoliv formu boje, protože díky nim můžeš definovat a odlišit svoji postavu od ostatních, nebo ti příjde jako roleplaying když mají všichni jeden archetyp bez možnosti diverzifikace ?
7, 8, 9 et cetera....

Chceš mě poučovat o RPG ? Viděl jsi někdy pravidla dračího doupěte? držel jsi někdy v ruce české vydání pravidel shadowrunu ? Čichnul jsis někdy ke katalogu pouličního samuraje ? Znáš D20 hry ? A co ADnD (na papíře), nebo jeho české mutace ? V těhle světech jsem strávil většinu studentských let, a něco málo potom, a nepamatuju si, že by se jediná z těchto her obešla bez statistik, zato si pamatuju hromady papíru a zničených tužek, hodiny zábavy popisem našich postav, kdy každá měla svoje specifika, mám pokračovat?

Mimochodem cituji \" FPS je označení pro hry, které vidíme z prvního pohledu. Neříká to nic o náplni nebo smyslu hry.\" a následně na to napíšeš \"RPG může být klidně FPS, pokud bude obsahovat to co jsem vyjmenoval, může být klidně z třetího pohledu nebo klidně izometrického.\" udělej si v tom pořádek.

Chceš vést žabomyší války kdo zná líp RPG ? Mám ti tady vypisovat hry co jsem s chutí dohrál ? Znáš Ishary ? Co takhle black sun ? Nemám chuť ti tady vypisovat všechna dobrá RPG (a ne, diablo není RPG, diablo je výborně zpracovaný klikfest, neboj se, mám platinovou edici na polici).

A ano, pro mně je každý konzolista vezbež která ničí kdysi tak výborný svět počítačových her, nebýt konzolí tak se všechno tak nezjednodušuje, nebýt konzolí, máme epická RPG, máme pořádné hry a né tyhle multiplatformní slátaniny (apropo, vygoogluj si hru shadowrun, taky crossover a taky to se shadowrunem nemá nic společného), mrzí mě jen firmy jako square enix a jim podobné, firmy které dokážou udělat geniální hry s úchvatným příběhem, ale japonský herní trh je kapitola sama pro sebe, takže můj názor ber jako názor na evropskou herní scénu a trh. Na konzoli nikdy nebudou kvalitní tabulkové RPG protože \"konzolisti\" nezvládají složité věci. Konzole je fajn na casual gaming, ale ne když si chci zahrát hru s pořádnou hloubkou (pravda, díky crossoverům se to pomalu mění a PC hraní upadá, nemluvě o dětech co si myslí, že torrent je fajn)

A poslední věc, ano fallout je historie, ale když je to historie proč bethesda tak zarputile tvrdila, že se bude držet předlohy jak jen se dá, když z původních falloutů si vzala jen část prostředí a vaulty ? Mohli říct rovnou, sereme na vás, fallout je chcíplá mršina, teď si sedněte na prdel a hrajte oblivion v postapo podání, ušetřil bych si dva tisíce (a rozhodně bych je dokázal líp využít, třeba jeden večer v hospodě kdybych se chtěl i najíst)
Kontaktní údaje