.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Kalimero
Text: 1) a není směšné chytat se za slovíčka, když je nad slunce jasné, že za klávesnicí nevím kolik ti je? určitě jsem říkal chlapče protože bych věděl něco o tvém věku. Naprosto zbytečná poznámka
2) Ale to tom se přece bavím. O tom že ty zažité výrazy jak nám škatulkují hry nejsou dobré. Ano máš pravdu, zaměnil jsem si význam FPS s First Person pohledem a Third Person pohledem. Moje chyba. Nijak to nemění fakt, že tvoje zařazení fallouta jako FPS, tedy střílečky jak jsi to správně nazval. Pokud vím, ve FPS \"většinou\" není obrovský volný svět. Pokud vím, střílečky obvykle neobshují věci jako obchodování, stovky npc, rozhovory, obchodování, různé schopnosti jako páčení zámků, opravování, atd, většinou se taky nesetkáme s vlastnostmi postavy (které jak jsem říkal provází RPG ale nejsou jeho znakem jak tvrdíš) a spoustu dalších věcí. Jak můžeš probůh označit F3 za střílečku když tak 90% času děláš tyto různé věci a 10% času strávíš bojem??? Mi mozek nebere. Měl bych proto vysvětlení, ale počítám že se začneš čertit - legendu ti přefedli do first person pohledu a hned je to pro tebe fps. proti tomu se ale určitě ohradíš

3) tím sem samozřejmě myslel že rpg může být z vlastního pohledu, jaksme si vyjasnili v předchozím bodě

4) :D:D:D to si doufám děláš srandu teď doufám. čili my se tu bavíme o hrách. bavíme se tu o stylech a žánrech a ty se budeš chytat za slovíčka, kde rpg má 2 významy - jeden zbraň (pro nás naprosto nepodstatný) a druhý to o čem mluvím? tak promiň ale buď se tu snažíme alespoň trochu o něčem koverzovat nebo tu budeme jak malé děti hledat jiné výrazy pro dané zkratky a smát se tomu druhému. haha
RPG samozřejmě v našem rozhovoru znamená Role Playing Game a ty to víš jak píšeš níže, tak prosímtě nedělej ze sebe hnidopicha. To zda hraji rpg na pc nebo jako stolní hru pro mě nemá smysl. Proč by mě mělo zajímat zda je to CRPG něco cokolivjiného? Je to prostě RPG, tak neslovíčkař. Oba víme o čem mluvím

5) vysvětleno výše
6) A to se právě mýlíš :) A velice.
Samozřejmě v drtivé většině RPG her najdeš tyto statistiky a tabulky a návody a další. Je to pro lepší podporu hratelnosti. Proto, aby na hráčových bedrech nezůstalo to pravé RPG - HRANÍ ROLE!! Hrát roli můžeš bez jakých kolik tabulek. Kolikrát jsme ve sklepě hráli odrůdu dračáku bez těchto číselných pravidel.. Jde o to jakou si vytvoříš postavu (ne číselně), jakou bude mít povahu, minulost, ambice a cíle, jaké bude mít zlozvyky a nedostatky, které ji jednoho dne zničí. TOTO JE PRAVÉ RPG!!! Pokud si myslíš že prg je o tom mít statistikami nabušenou postavu s nejlepším brněním, nejvyšším stylem na střílení, je to CHYBA.
To že někteří neumíte se do role opravdu vžít, to je vaše chyba. Ve f3 je spusta míst, kde se dá takto vyřádit, ať už se jedná o povedené questy či perky jako skautský vedoucí či zabiják žen :) to jsou věci které si lidé většinou neberou, protože oni chcou přece něco co jím zvýší staty na střílení atd atd atd. A to je právě ta chyba.
Jedna moudrá věta zní (a řekl ji shodou okolností Tedd, ale určitě i někdo předním): Hry jsou tak dobré, jak dobře je hrajete. A a otom toje.

Tím se dostávám k dalším tvým odstavcům. Jakožto očividně horlivý hráč dračáku (stejně jako kdysi já) a jiných podobných deskových her máš očividně přehled. hodně jsi toho hrál a viděl. Jak je tedy možné, že nevidíš tu pravou podstatu RPG? jde to přece o fantazii hráče a pána jeskyně, jak zajímavý svět dokáže vytvořit a jaké dobrodružství hráči projdou. Pokud jsi hrál tyto hry pouze za učelem pravidel a tabulek, je to smutné.
Nehrál jsem toho tolik (prakticky jen po večerech s kamarády dračí doupě a pak D&D ve formě Baldurs Gate série), což ale samozřejmě nedělá o nic méněceného pokud se jedná o kvalitu hraní RPG. Pokud si myslíš opak, je to rovněž smutné.

A k těm konzolistům. Samozřejě souhlasím že konzole spoustu věcí zjednodušili, protože je to jejich učel. Dotáhnout hry i pro lidi co rádí strčí médium do mechaniky a hrají. Ne všichi jsou tak zdatní aby ovládali PC. A koukni se zpětně jak jsi sobecký. Házíš všechny do jednoho pytle. NIKDY AOPAKUJI ZNOVU - NÍKDY NENÍ DOBRÉ VĚCI PAUŠALIZOVAT A HÁZET DO JEDNOHO PYTLE. Pokud jsi na toto v životě ještě nepřišel, očividně tak starý nebudeš. Majiteli konzolí může být spousta lídí, co si tvoje označení nezaslouží a je to od tebe sprosté. Vlastně je tím urážíš.

Kontaktní údaje