.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Moonfear
Text: V něčem máš pravdu, a hlavně jsem se dopoledne nechal unést, chci se ti opravdu upřímně omluvit a taky poděkovat, jsi jeden z mála kdo dokáže konstruktivně (v daných mezích ;) ) debatovat.

Jinak se slovíčkařením jsi začal ty, RPG jako zbraň bylo jen zdůraznění absurdnosti lpění na zkratkách. Co se týče statistik, ano, dobré RPG se dá hrát i bez statistik (Lineage 2 jestli znáš, tak tam jsem s bandou dobrých lidí zažil kolikrát lepší roleplaying než na dračáku nebo shadowrunu), ale já statistiky beru jako něco o co se můžu opřít, poukazuješ na perky ve falloutu které nemají vliv na bojovou výkonnost postavy, můžu tě ubezpečit, že perky jako kamasutra master a jemu podobné byly jedny z prvních perků které jsem si brával, F2 jsem prošel hodněkrát, ale jen málo z těch chvílí bylo za čistě bojovou postavu (traity zásadně gifted a bloody mess, tagy na small guns, speech a science, vždy max int, a všeobecně staty spíš pro nebojové schopnosti ;) ), bohužel u falloutu 3 jsem strávil 80% času bojem, chybí tam možnost toho roleplayingu (to mi prostě nevymluvíš, už jen to, že s INT1 jsem měl stejné možnosti rozhovoru jako s INT 10????? kde je super pokec s torrem když máš int 2) questů v celém F3 sotva 40 (když to přeženu 10 hlavní linie, ale je jich asi méně, 9 questů moira, 10 nebo 11 questů vedlejších a cca 10 \"freeform\" ve výsledku jsme někde na 20 zcela samostatných questech), jedna z mála věcí co se mi na F3 líbí je právě grafika a možnost FPS pohledu. Ještě se vrátím k tvé odpovědi ohledně statistik, jak jsem psal výše, jde mi o odlišení postavy tak abych to mohl podložit, bez statistik a tabulek pak můžu vytáhnout dračáckou \"KPZ\" (hele pídžeji, mám kápézetku, vytahuju louč, granát, motorovou pilu a ochočeného párače) i roleplaying potřebuje určité hranice a ty právě zajišťují statistiky, když to vezmu do základu máme pravdu oba, jenže jak už jsem psal, pokud hraješ RPG s nezanedbatelnou bojovou částí, statistky a tabulky potřebuješ, bez nich se obejdeš v roleplaingu založeném na interakci postav (což je taky fajn :) )

Jinak s tím kdo je lepší RPG hráč jsi začal ty, tak jsem jen přijal tvou výzvu.

Prostě mě nebetyčně sere jak se bethesda chvástala tím, že udělají plnohodnotného nástupce falloutů, jenže ve trojce mám oproti předchozím dílům jen minimální šanci využít nebojové skilly, science a lockpick jsou dobré jen k získávání vybavení (celkem mi chybí holodisky popisující události v kráteru (glow), vznik a účel FEV, pozadí vaultů, všeobecně dokreslení situace), hrál jsem F3 sotva 40 hodin, z toho asi 5 hodin hlavní linii, popovídal jsem si haroldem, ze začátku super, ale při vzpomínce na rozhovory s ním v předchozích dílech mi to nakonec přišlo poněkud krátké, neosobní, možná jsem málo hledal, ale nenašel jsem ani žádné bližší iformace o oáze, historii, vstazích a podobně, a to platí i pro jiné lokace. Kdyby to tak nehypovali jako plnohodnotného nástupce tak jsem si tu hru ani nekoupil, dohrál jsem a bohužel mě tenhle díl vůbec neoslovil, bláhově jsem věřil slibům bethesdy (já vím, jsem naivní s jejich historií), teď jen doufám ve vydání CS aby začaly vznikat mody které z tohu udělají konečně hru hodnou svého názvu. Tahle hra je dobrá jenom protože herní průmysl už nemá co nabídnout, nevznikají rozsáhlé hry, nevznikají úžasné příběhy, všechno je tak nějak jednodušší. A proto budu házet konzolisty do jednoho pytle, chápu, že nejsou všichni stejní, ale podívej se tady na ty komentáře, kdokoliv řekne něco proti falloutu je taky automaticky hozen na jednu hromadu, několikrát jsem opakoval, že hra je to dobrá jen to není fallout, jenže jsem stejně hozen do stejného pytle. Víš, jak se do lesa volá, tak z lesa sekera. Podívej se na afriku, nigérii, somálsko, taky nejsou všichni stejní, ale odvážil by jsi se tam vyrazit jen tak sám ? Na druhou stranu když nad tím přemýšlím, možná nejsou na vině konzole, potažmo konzolisti, možná je na vině dnešní mladá generace hráčů kteří již nepamatují staré hry které pro mně osobně byly \"výzvou\" (kdo z nich by se dnes odvážil hrát baldury s jejich \"zastaralou grafikou\" nedejbože je dohrát s jendou postavou). Tak mě napadá, že tenhle komentář by za chvíli vydal na menší úvahu, tak toho raději nechám a pustím si staré fallouty kde je přece jenom nějaký příběh a dokreslené reálie světa.

PS když se podívám na mass effect který byl PRVNÍ a né žádné pokračování, vezmu v potaz jeho příběh a hratelnost a na jeho recenze - gamerankings.com průměr 90.6% (pc verze) a fallout 3 tamtéž (a je to třetí díl v řadě, z celé série nejslabší, když nepočítám grafiku) a má 90,4% příjde mi něco špatně. Asi prostě stárnu a měl bych s hraním seknou, možná se místo toho začnu věnovat rodině.
Kontaktní údaje