.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: mr.j
Text: No ja nevím. Je mi jasné, že každý člověk jakékoli podněty vnímá jinak, navíc, člověk, který hrál F1 i F2 se bude koukat na F3 jinak, než člověk, který předchozí díly nehrál. Přesto musím říct, že nesdílím názor lidí, kteří tvrdí o F3, že je to propadák a já nevím co ještě. První skutečnost je, že v dnešní době si díky internetu velká spousta lidí může hrát a také doopravdy hraje na rádoby velké kritiky, kteří svou nadřazeností a naprosto neomylným a neoddiskutovatelným názorem zdrbávají jakýkoli počinek kohokoli, ať jde již o film, o muziku nebo v našem případě o hru, nemohu si prostě odpustit poznámku, že nejprve by měl každý sám něco dokázat a teprv potom může hodnotit dílo jiných, obzvláště, když svůj často irelevantní a zcestný názor tlačí do hlav jiných lidí, právě pomocí tak dostupného média jakým je internet a nenechává si tento svůj úsudek sám pro sebe. Každý si utvoří vlastní názor, třeba na toto dílo jakým je Fallout3 a nikomu není zapotřebí, aby mu kdokoli podsouval své názory. To je základní právo každého z nás, jaký si uděláme úsudek. Někomu se F3 líbí, jinému ne, tak to prostě je. Není na tom nic složitého vytvořit si toto vlastní hodnocení. Ano, pokud by to složité bylo, rád si přečtu hodnocení odborníků, když nejsem schopen utvořit si názor vlastní, bohužel v tomto případě se složitost nekoná, tudíž není potřeba snášet útrpnou kritiku mistrů povolaných.
Dalším velikým problémem a omylem, který by si samozvaní kritici neměli dovolit, pokud chtějí působit odborným dojmem je, že nelze srovnávat věci minulé a nynější a na základě těchto srovnání hodnotit stávající. Co bylo, bylo. Pokud někdo hodnotí stávající projekt s ohledem na minulost, neustále porovnává, že tohle bylo tak a teď je to jiné, že tamto se mu líbilo víc a to jak je to nyní je špatné, vypovídá to o jeho naprosté zaujatosti, vypovídá to o tom, že takový \"kritik\" není schopen objektivní kritiky a tudíž by neměl kritizovat vůbec. Pokud by totiž Bethesda Softworks chtěla, aby bylo jejich dílo pod názvem Fallout3 pokračováním předchozích dílů, tak jak tu leckdo píše a srovnává, zcela určitě by celou věc již před vydáním F3 uvedla, jako přímé pokračování serie Fallout. To se nestalo. F3 byl uveden jako nový projekt, odlišný od předešlých dílů a jako takový se myslím velmi vyvedl.
Proto mi dovolte, abych poděkoval recenzentům a kritikům, kteří již sami zcela jistě mají na triku mnohé a mnohé úspěchy v hráčském průmyslu a zcela jistě vydali mnoho povedených a oceněných titulů a nyní proto mají právo kritizovat a hanit věci, které se jiným lidem líbí. Co na to říct? Použiji známý citát Cyrana z Bergeracu. \"Děkuji, nechci.\"
Až se budu chtít zeptat na cizí názor, když sám nebudu mít vlastní, zeptám se. Do té doby by spoustě lidí prospělo, kdyby čas, který tráví psaním neobjektivních kritik, díky kterým odradí spoustu dalších lidí např. od hraní Fallouta3, raději věnovali čtení nebo jiným bohulibým činnostem, kterým snad alespoň trochu rozumí, a v případě že ne, alespoň nenapáchají žádné škody.

mr.j
Kontaktní údaje