.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: RockStar
Text: 2: JatLaham
Samozřejmě, že chci diskutovat. (Jen tak na okraj, vidím, že sis na tom posledním postu dal docela záležet, hodně cizích slov, atd. jako bys mi chtěl dát najevo svou \"nadřazenost\" a chceš mě přesvědčit o tvém vzdělání a hlavně, že opravdu studuješ psychologii:) Neboj se na internetu nevěřím lidem ani to, že umí českou gramatiku i když to je jediná věc kterou na svém oponentovi vidíš... Neber to jako útok. To je jen můj osobní pocit.)

Začněme od konce... To, že mi moje máma řekne \"no ty jsi ale umělec\", když rozleju barvu na podlahu neznamená, že jsem umělec. Umělec je podle mě ten kdo dělá něco svojí duší, svým citem, prostě když odhalí svoje nitro. Můžeš to dělit na skláře, co támhle fouká sklo ve fabrice a nebo uměleckýho skláře co si to fouká pro radost, dělá si výstavy atd. To samé je s truhlářem pokud ten truhlář dělá věci podobné těm, co dělají sochaři, tak ok je to pro mě umělec.
Tady je ta hranice, buď to děláš jako profesi nebo děláš pro radost děláš to svojí duší... Ale kravaťáci věci dělají ekonomicky ne duší. Právě tohle odosobnění v dnešních hrách, je velice poškozuje. A hry dřív dělali nadšenci. Tohle prostě nejde popřít. (Proto pro mě není Uwe Boll umělec ale příživnický \"kripl\" co parazituje na filmech. Doufám, že ho znáš, vybral jsem záměrně toho nejvíc profláknutého.) Jinak si zcela dobře řekl, že bereš názor ostatních ale to neznamená, že ho zakomponuješ do výsledného \"díla\". Sice máš pravdu když si všechno financuješ sám, děláš co sám chceš, ale když ti to platí někdo jiný tak se musíš řídit. Ale vem si, pokud ti někdo řekne (ber, že píšeš příběh) tady ať ta postava má radši jeany než kraťasy, je rozhodně lepší než když ti řekne, když bude tvoje hlavní postava žena s hezkýma modrýma očima pěkným zadkem, tak to bude velký zásah do tvojí koncepce a to už tě našte, prostě to chceš mít tak ja chceš ty, ne jak se to bude líbit tvýmu vydavateli.. A věř, že ve hrách se tohle děje ještě ve větší míře. Proto se Vávra bouří proti těm kravaťákům. A hlavně nikdo neříká, že kravaťáci mají pravdu. Věřím, že kdyby F3 vypadal jak dvojka v lepší grafice prodával by se taky dobře.

Jinak poslední dobou hraji většinou staré hry, hraju ty legendy. Třeba Planescape: Tourment o tom jsem akorát slyšel nikdy jsem to nehrál hle zkusil jsem to a je to pro mě jedno z nejlepších RPG. To samé bylo s Arcanum další špičkové RPG. Tady nejde o grafiku ale o hratelnost. Ale zas máš trochu pravdu, staré FPS mi prostě hrát nejdou, např. takový System Shock, i když obrovská legenda, prostě jsem na to neměl...

No Far Cry určitě není legenda... WoW možná ale kvůli tomu, že přitom umírají lidi nebo si tím níčí život, ať jdou radši ven mezi normální lidi nebo sportujou. Nemám rád MMO.

K tomu hernímu byznysu, je i filmový byznys (spíš průmysl) a taky se to bere jako umění. V tom určitě problém není. A určitě jsem nemyslel, že herní průmysl jde do sraček peněžně, ale HERNĚ to je to důležitý, (o tom jsem se rozepsal v druhém odstavci, to odosobnění atd) O proti tomu filmy tímhle tolik netrpí.
(Snad jsem obsáhl všechno, pokud jsem něco přehlídnul a ty jsi to bral jako stěžejní dej mi vedět)
Kontaktní údaje