.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Drobek
Text: Já u hraní her postupuji metodou zahrát si a v případě zájmu koupit.
Pracuji teprve chvíli a to ještě při studiu takže žádný pracháč nejsem.

Fallouty jsem si koupil oba. Jedničku originálku v anglii, dvojku pak v Levelu. Byly to skvělé hry, které předčily svou dobu (když jsem po nějakých dvaceti hodinách hraní F3 znechucen vzdal snažení a divil se chválivým recenzím, z hecu jsem si nainstaloval F2 a hned se u něj (asi podvacáté) bavila řešil věci zase jinak.

Již delší dobu sleduji, že RPG jsou mrtvá.
Posledním dobrým počinem pro mě byl Baldurs Gate 2, posledním průměrným pak Neverwinter 2 a tím vše hasne.

Je to dáno dnešnímy masovými trendy a faktem, že RPG (kvalitní, nikoliv paskvil) není zájmem široké veřejnosti.
Široká veřejnost spotřebitelská jsou totiž průměrně inteligentní (a věřte, že to je téměř urážka) puberťáci kojení bezduchými lacinými tituly zabalenými do grafického kabátu od dětství.
Tihle hoši nikdy ani neslyšeli o tom, co je hratelnost, protože ta zemřela již dávno se starými tituly, kdy grafika stylu \"větší čtvereček zabíjí menší čtvereček\" nedávala příliš jiných možností jak učinit hru zajímavou nežli silným příběhem a skvělou hratelností.

Proto pokud hledáte kvalitní RPG, nehledejte na trhu, ten je pro menšiny (a tou hráči opravdových RPG jistě jsou) již dávno pasé (ostatně přehlednou a vyváženou trategii, která by nebyla jen klonem již vyšlé s přeplácanou grafikou sjemt aky notnou dobu neviděl).
Jestli chcete kvalitní hru, hledejte v oblasti freeware, kde působí nadšení vývojáři, kteří vše dělají s láskou a citem (a zadarmo) často mizerná grafika, skvělá hratelnost a zoufale krátká intenzivní zábava.

Osobně si raději počkám na modifikaci F2 než bych se nutil do dohrávání F3, možná to ještě jednou zkusím, ale myslím si, že to dopadne podobně jako s Tactics, kdy jsem poprvé skončil hru ve třetině, podruhé se sebezapřením dopařil do půlky apak to vzdal.
Kontaktní údaje