.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Sius
Text: známka: 3

Většina záporů se vztahuje k tomu, že jde o pokračování Falloutí ságy. Odpárat tomu tento \"detail\", tak by opadla i značná kvanta kritiky, ale hru by to určitě nezlepšilo. Hry hodnotím především po stránce zážitku jaký z nich mám a co mi jejich hraní přinese. Pokud se od hry nemůžu odtrhnout, aťuž vynikajícím zpracováním a příběhem, který mi nedá spát, dokud nerozmotám další klubko nejasností a nepoběžím dál nebo zábavou, kterou si při procházení hry užiju, tak je to obrovské plus pro ni. Ovšem u F3 jsem zapsal spíše opak, kdy se musím doslova přemáhat k jeho hraní. Hra mě už v prvotním vaultu nijak neoslnila (v porovnání s ostatními díly, kdy byly veškeré vaultovské lokace čímsi zvláštní a atmosféra v nich byla vždy perfektní) a jakožto startovací lokace, která má za úkol nastínit to copak jen může hráče dál čekat a nabudit ho k prozkoumávání okolního světa vault v F3 naprosto zklamal. Celkově pokud upustíte od hlavní linie a pokusíte se potopit hlouběji do herního světa, zjistíte, že tam dole v hlubinách je docela tma... a taky docela nuda.
Jakmile se odtrhnete od hlavní série questů, hra se zvrhne v bezduchou pobíhačku, kdy semtam pohnete tamtím šutrem a semtam vezmete tamten předmět. Prakticky po celou dobu hraní F3 jsem nikdy nezapsal, že bych se do hry zažral. Vždycky, když už se zdá být atmosféra konečně jak se patří, že kulhám s rozmlácenou hnátou, dochází mi munice a za zadnicí parta lehce nepřátelsky laděných npc, tak prakticky vždy hra vyrukuje s něčím co to všechno pošle dokytek. Buď je to debilní chyba vatsu, kdy si 3x po sobě ve freezcamu prohlédnu pozadí supermutanta nebo narazím na duchaplný rozhovor ve smyslu a) kladná odpověď, za b) neutrální odpověď, za c) negativní odpověď, za d) už musím jít... nebo jednoduše komičnost některých částí hry. Takovéto chyby pak celé hraní zhazují na úroveň Lary Croft a nedovolí hráči ponořit se do děje a vychutnat si to.

Masivní potenciál F3 tvůrci vykleštili do jednoduché a nezábavné hry, která si podle mého skromného názoru nezaslouží vyšší označení než průměr.
Kontaktní údaje