.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Bourne
Text: K tématu(pro SPOILERocitlivé jedince doporučuji přehlížet) : Nevim co se autorovi na questu s megatonem autorovi nelíbí. Jedná se sice o lehce neo(b)řezanej quest a určitě by jej dokázali v Bethesdě udělat lépe (souhlasím s výmluvou že Megaton je nevzhledný a proto musí pryč , když je z T.T. vidět pouze na nejvyšší grafické nastavení a to se jedná o malý flek na obzoru. Radši bych odpálil tu jeho věž , která čumí na krajinu docela z dálky) a přežití majtelky Craterside supply (Moira) která se tměř přes noc stane ghoulicí (jelikož se jedná o důležitou postavu pro questy , tak sem rád že to přežila , ikdyž v nevzhledné formě) mi přijde jako největší blbina celého questu (mutace je asi nejslabší článek výbuch atomovky , pochybuju že by netknutá přežila výbuch kterej má přímo pod nosem a ještě by si ani neumazala montérky) a její následná ifantilní přívětivost vůči vám jako by se nic nestalo... za to bych některé vývojáře šoupnul mezi obyvatele megatuny.
Ale z mého hlediska je f3 sice nelogicky ostavená hra včetně nahlavu postaveného systému ekonomiky ale jedná se o především rozlehlou hru se svobodou hraní , jakou zažijete možná jen v GTÁčkách. Radiace je konečně nedílnou součástí pustin (někde bych jí přidal , někde ubral...) což jsem oproti f1 a f2 ocenil (pokud si dobře pamatuju byla radiace jen v předem určených lokacích. V f3 ji naleznete na každém kroku). Hra na obtížnost Hard se stane opravdovou výzvou i pro ostřílené hráče a systém VATS (který sice je otravný , obzvláště máte-li pod nosem párače a VATS vám řekne že máte 0% šanci na zásah , jediné východisko je vypnout VATS a znova zapnout (na mojí mašině to je pěti vteřinový kousnutí a osmivteřinový kousnutíú jen abyste zjistili že máte šanci na zásah 14% jelikož překáží v cestě pařáta která vás prvě seká, drtí a láme a nakonec se párač schová za betonovej sloupek a vaše postava do něj(b.sloupku) ve VATS nakropí polovinu docházející munice... to naštve :) ) ale pro snipera na low-end mašině je to asi nejlepší volba (přecejenom na neviditelného nepřítele díky nízce nastavenému fade actors se blbě střílí) a není krásnější pohled než detailní slow motion záběr na projektil který letí tu dlouhou vzdálenost mezi vaší hlavní a supermutantovou hlavou která se následně rozprskne na desítky kousků (pohužel při tomto záběru , jako by střela zapomněla na balistiku a letí velice prkenně a rovně , Neo by je mohl učit :) ). No , to je vše co můžu vytknout F3 , osobně mi to přijde jako podařený následovník všech falloutů , avšak ne nejlepší.

P.S.: Bethesdě se povedly také náhodná setkání která sice jsou sem tam položená na statických místech (např. UFO s Alien Blasterem) ale např. to UFO je velice zdařené , (pochybuju že emzáci používají radiový signál :D) zachytíte nouzové vysílání Průzkumného Vozidla Theta kde je pouze nějáká hatmatilka emzácká (taky co jiného čekat od nouzového vysílání emzáků ne? :D) a uvidíte nádherný kráter ve kterém je zabořeno UFO vymodelované podle stylu 60. let (úplnej Roswell ;) ).
Dále možnost aktivovat radiostanice , tím se taky Bethesda vytáhla. Ikdyž nechytíte nic ve stylu místního GNR , zachytíte především Morseovku (pokud chcete rozluštit dané zprávy musíte umět anglicky , morseovku a rychle psát a poslouchat zároveň).
No a vtip nebyl ztracen ani v tomto díle. Doporučuji si přečíst Moiřin terminál , zájít do Girdershade a poslechnout si něco o Nuka-cole Quantum , navštívit muzeum techniky a plno dalších věcí mezi které namátkově mohu zařadit továrnu na Nuka-Colu pro cyniky . pro supermanofanatiky Canterbury Commons a pro sadisty Paradise Falls a uvítání útíkajícího otroka. Víc si najděte sami ;)

OT:Pro destrukční maniaky je asi nejlepší si sehnat Experimetnální MIRV - vylepšenej Fat Man(např. pomocí cheatů , nebo vystřílejte celý fort independence (karma -) a tam to nejdete (picklock 75%) zamčený ) který střílí osm mininuke najednou v rozptylu jako brokovnice a s HDR efekty si užijete plno legrace a loadů (vivat fallout wiki) nebo na severozápadní části mapy poblíž raven rock je sateletitní síť satcom.
Najděte si tu co se menuje Array NW-05a a vlezte dovnitř. Po menší bitce s rotařema od Téčka zabijte ghoulici (Karma -) a seberte jí holodisky. Přečtěte si na terminále dole o satelitu s volacím jménem \'\' Modrý Orel\'\' (angl. Blue Eagle) a vyběhněte si o pár pater výš (bacha na ochzu na rotaře z raketometem. Máte-li spolubojovníka pak se nemusíte bát) no a vylezte si k dalšímu terminálu.
Zde vás může překvapit rotař s plamenometem (jeho pozice je závislá na náladě vašeho PC , jestli se spawne tady nebo v satelitním talíři) a zde zadejte souřadnice pro Modrého Orla. Rychle vylezte ven na ochozy nebo do sat. talíře a sledujte krásy nukleárních hřibů (mapa se tím nezmění , spadne \'\'pouze\'\' pár hlavic okolo satcomu s efektem mininuke. Rozhodně byc ale nechtěl stát tam dole :) Ale oproti výbuchu Megatonu to neni nic...
(SPOILER:


v příběhu za dobráka si mimojiné užijete taky pěkných pár explozí , např. autodestrukce Raven Rock , pokud ukecáte PCrezidenta Edena k autodestrukci)
Kontaktní údaje