.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Ratmamahatma
Text: JaW:
Nasrat JaW já neřikám, že vysvětlení který sem podal je jediný možný, ale ty tvoje \"fakta\" sou stejně tak faktický jako ty moje. Tj. nejsou to fakta, ale výklady.
Řádná kravina je nejspíš oboje, ale retro mi přijde elegantnější než stagnace. Nebavíme se tu o skutečný realističnosti, ale o, řekněme, \"komixový realitě\". Pořád je ale rozdíl mezi Supermanem a Watchmenama.
Ve Falloutu nacházim dostatek podkladů a narážek pro svoje tvrzení. Například když prozkoumáš ty halový holopáskový počítače tak ti to napíše něco v tom smyslu, jako že vypadaj moderně oproti obyčejnejm počítačům (který můžeš jinak najít v rozvalinách na stolech - ty podle mě vypadaj dost současně). Je to jedna z velkejch ironií toho světa, že to co vypadá retrofuturisticky je modernější než technika co vypadá jako současná technika. Další příklad může bejt stylovej rozdíl mezi kevlarovou zbrojí (docela moderní) a energozborjí (těžký retro), přitom energozbroj byla vyvynutá později - to samý je se zbraněma - plazmovka je víc retro než eagle. Co se týká vakuovejch elektronek tak co ty víš. Sou to skutečně elektronky jak je známe z minulosti nebo nějakej super technickej vakuovej holovypočítávátor kterej vypadá jako elektronka? Ale i pokud sou to normální elektronky, třeba je v tý době používaj kvůli odolnosti proti EMP - to by třeba dávalo jakš takš smysl pro Vault-tec. Televyze může bejt jenom otázka stylovosti (jako si dneska lidi kupujou \"secesní\" nábytek, protože vypadá snobsky).
Podtrženo sečteno, vyberte si jakou verzi chcete, ale rači se vyhněte tomu, že mi budte tvrdit, že plácám nesmysly - retro móda neni kravina, děje se to dnes a denně - ve Falloutech je to pouze komixově přehnané.
Kontaktní údaje