.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: heršvec
Text: Povídka se čte opravdu zle. Ale mohla by alespoň posloužit jako důkaz, že na gramatice vskutku záleží. Rozšířený názor (nejen) Internetové mládeže, totiž: \"Důležitej je obsah, woe, na překlepy se*e Dogmeat!\", se zde ukazuje v celé své nahotě. Po autorově textu oko čtenáře hladce neklouže - při současné absorbci událostí a vizualizaci scén -, ale naopak skáče z hrubky na hrubku, zakopává o obsesivně přeužívaná ukazovací zájmena a jen obtížně se soustředí na to podstatné, na obsah.

Recenzenti soutěže mají těžký úděl. Já osobně bych hodnotil jen povídky, u kterých se objeví chyby \"od stylizace výše\". Snad i ostatní uznáte, že v povídkové soutěži nemá smysl ztrácet čas s autorskými počiny, které trpí chybami \"od pravopisu níže\". Představuji si to tak, že v příštím ročníku Vemene Šílené BrahmínyTM bude trpět čtením těchhle škvárů jen jeden člověk (evidentně ten, který si vylosuje nejkratší sirku :)) a teprve povídky proseté přes naznačené síto budou nabídnuty všem recenzentům k hodnocení. Ty, které v sítu ulpí, bych navrhoval vrátit autorovi k opravě s doporučením, ať počká se spisovatelskou kariérou na druhý stupeň základní školy. Převelice tím klesne zátěž týmu hodnotících a uleví se i prostým čtenářům.

Pokud totiž bude stejně kvalitní ještě dalších několik povídek (nemyslím atmosférou, stále se točím okolo zpracování), nemá to pro mne význam dále sledovat. Snad jen kvůli hledání hraniční pozice ve výsledkové listině, od které si nebudu snažit vyškrábat oči z důlků.
Kontaktní údaje