.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Oglaf
Text: Vzhledem k tomu, že se tu Bodkin stále povaluje, vykřikuje vulgarity a dožaduje se nové láhve rumu, nezbývá než protentokrát fungovat jako ústa Bodkinova:

1) Samozřejmě souhlasím s tím, co tu tvrdíš o \"postmoderně\", což ovšem nemění nic na tom, že ji považuju za smečku nečitelných (ve většině případů) blafů. Naštěstí nestuduji žádnou literaturu a užívám si jen četby knih, které se mi líbí, a které mi nikdo nenutí proto, že autor dostal nobela a je to \"umění.\"

2) Tento článeček byl opravdu napsán jen pro místní potřebu a kdyby se dle něj řídilo 60% autorů, co nám poslalo povídky do soutěže, pak by jsme si neměli téměř na co stěžovat.

3) Ono, \"experimenty\" jsou více než zajímavá věc, jenže psát o nich článek je nošením dříví do lesa. Ten kdo si na něco takového troufne, nepotřebuje \"rady\", které jsem zde uděloval.

4) I tak doufám, že to alespoň k něčemu bylo. Někdo si řekl: Aha, tak proto se jim to nelíbí. Příště to zkusím udělat takhle.

5) Ano, nějak se opakuji, ale to je těmi rumovými výpary kolem.

6) Věřím, že aby byla kniha považována za umění, nemusí se nutně jednat o blábol. (V malířství bych místo blábolu použil mazanici)

7) Z lepší žánrové literatury (světové) doporučuji čtvrtletník Magazín F&SF. Dost často jsou tam dílka vysoké úrovně a přesto mainstreamově podané.

Suma sumárum: Ano, máš pravdu, ale netuším, proč to tady vzpomínáš. Článek měl pomoci nahlédnout, proč jsme hodnotili tak jak jsme hodnotili. Na co jsme kladli důraz. Případně někomu začínajícímu pomoci. Rozhodně neměl účel vyvolat tuto debatu se studenty literatury, kteří už teď ví o literatuře víc, než kdy já budu.

Zdravím a opět připomínám, že na fóru se debatuje lépe. Tož tak.
Kontaktní údaje