.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: TyfuZ
Text: Univezálem byl už Ještěrem zmiňovaný mad_eye, ale ten se jednoho dne prostě vypařil a od té doby sem o něm slyšel jednou, když se na jeden den zase objevil a opět zmizel:) No a pak bych řekl, že univerzální je ještě Zob (snad vše krom skriptování.. zatím). Problém ohledně skriptování je ve dvou věcech:
a) Ne každého tohle zrovna bude bavit a lákat. Upřímně, mě to kolikrát taky nebaví, když se s něčím nedaří:)
b) Ne každý na to má (když si představím jak učím Ještěra skriptovat, tak mi vstávají hrůzou vlasy na hlavě... ale pššt:). Většina lidí v týmu, kteří neskriptují, snad nikdy neprogramovali, takže to se pak těžko učí skriptovat:)

A obecně jsem u skriptaření narazil na obrovskou úmrtnost. Našlo se dost lidí, co prošlo přijímacím testem, udělali jeden dva skripty, a zmizeli v propadlišti dějin. Nedávno se přidal nový skriptař eXist, který nasadil vysoké tempo i laťku, ale bohužel je momentálně neaktivní kvůli zkouškám. Nejlepší by byla banda nudících se nezaměstnaných programátorů:)

Zpátky k \"univerzálům\", když nad tím tak uvažuju tak Ještěr je polouniverzál (design, mapy, texty + nábor a kafrání). Takže vlastně já, Zob a Ještěr máme asi nejširší záběr. Ostatní mají tu svoji jednu oblast a té se věnují.

A na závěr: Noví lidi se vždycky hodí. Čím více lidí, tím více se toho udělá (a rychleji). Takže i kdyby bylo skriptařů 10, tak bych 11. klidně bral:)
Kontaktní údaje