.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Melichor
Text: Tak předem se omlouvám jestli budu zase generalizovat... Ale slibuju, že to bude k poslednímu tématu a k novince.
Obhájci: FO3 je parádní moderní RPG a následovník F1 a F2.
Oponentura: FO3 je sh*t, máááximálně akční RPG nebo raději FPS s RPG prvky a je nám stydno, že nosí jméno kdysi hrdé jméno Falloutu.
Mám pocit, že historie se stále točí v kruhu. Kdo vzpomene na časy Albionu, Dungenon Mastera či M&M? Tehdy jsem se tetelil u svého pentia 100 a upřímě Albion jsem protrpěl od vesmírné lodi do poslední planety a upřímě z oné grafiky jsem měl smíšené pocity. Kdo vzpomene na dávné hry, si i možná vzpomene jak spekticky se dívali na RPG \"ze shora\". A hle, téměř neznámé studio dokázalo nemožné. Redefinovalo žánr CRPG. Ovšem o tom to je! Tehdy bylo jen JEDNO( úloha Biowaru byla v té době na mnoha titulech spekulativní) a přineslo nám perly, jež nikdy nepřehodíme mladistvím sviňím, protože je nestráví. Neexistovalo ekvivalentně kvalitní RPG studio.

RPG návratem k pohledu první osoby pro mě udělali krok zpět. Zjednoduššení RPG o dva kroky zpět k D1. A celkově mi vychází, že zůstalo stát jen jedno RPG studio originální, pevné v kramflecích a žalob se nebojící - Bioware. U něj mě hlavně mrzí, že si nedokázal urvat licenci pro sebe(ovšem nedokázali ani uchránit Obsidian před LA, ale kdo by to dokázal :o)).

Z toho vychází, že bohužel pokud pomineme tvorbu BIS a Biowaru, tak je sice tragické, ale Fallout 3 může být označen za RPG, protože nemá konkurenci. Ano, pak tu jsou ještě tituly jako Witcher, ale ty nemají tradici a ani dostatek pozornosti... A užasné pecky jako Gothic se taky pořádně kazí... Dvakrát bohužel.

Mojí hlavní obavou je to, že Obsidian si před penízky z Beth sedne na prdel, olízne jim jejich shnilou pařátu a bude dělat hru podle jejich přání. Až to pak vydají, tak staří FO fans na to zas plivnou a Beth řekne: ,,Vidíte ani staří tvůrci nesplnili vaše očekávání, takže už držte huby!\" To, že tak bylo zapříčiněno enginem, jejich požadavky, deadlinem atd. se nedozvíme, ale hlavně, že oni budou mít obětního beránka pro snížené prodeje(FO3 fans) i pro kritiku(F1 a F2 fans).

Jsou to jen mé vzpomínky, dedukce a spekulace, takže mi v tom klidně vyráchejte čenich.
Kontaktní údaje