.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Mikolas Tucek
Text: Zdar pánové a dámy, neříkám, že v průběhu 11 let si za své články nezasloužím sem tam nasadit psí hlavu, ale zde jsem jich vyfasoval tolik, že to můj krk těžko nese.

Děkuji Amarounovi, že mi ušetřil kus práce, ale rozpitvávat každé slovíčko bych zde stejně nestíhal. Snad jen obecně:

1. Chápu, že staromilcům (a nemyslím to pejorativně) třetí díl v mnoha směrech nestačil, ale uznejme všichni, že sami autoři F1 a F2 nedokázali na první dva díly navázat. F3 i s oblivionizací je skvělá hra a důstojný nástupce, který někdy odkaz posouvá vpřed, jindy nestíhá. Dávat 70% parádní hře za to, že se nechová jako moderní klon de facto deset let nefungující značky (a teď fakt nemyslím komunitu), to dělat nebudu.

2. Srovnávání FNV a F3 vyplývá z toho, že jsem v průběhu psaní preview dohrával F3 GOTY. Ta hra je parádní (že je balení drahé a že mělo přijít o rok dříve, to je jiná kapitola). Ale JE rok a půl stará. Na některých aspektech hry to prostě je vidět (a leckdy bylo už v době vydání F3). Když se s odstupem k jakékoliv hře vrátíte, některé věci vidíte jinak.

3. Nicméně všechno doposud ok a je to věc názoru, ale \"Předplacený výlet do kanceláří Bethesdy\" a zbytek textu... Tento bod mě mrzí nejvíc a fakt ze mě nemluví uražená ješitnost, neb rozhodně netvrdím, že píšu bezchybně, a pokud deset let sledujete jen Fallout, víte toho o něm rozhodně více. Ale Vault šílené brahmíny je ultimátním zdrojem infa a zábavy pro všechny fandy Falloutu, tak se prosím vás nepouštějte do fabulací, když o pozadí věci nic nevíte.

Nehodlám se točit na tom, že jsem vlastně vůbec s nikým z Bethesdy nemluvil, neboť jsem vše řešil se zástupci Zenimaxu - konec konců patří k sobě. Skutečně jsem letěl na jejich náklady do jejich kanceláří, není to u obálkových odhalení, preview či review výjimečná praxe. Jestli byl hotel all inclusive nevím, jen jsem tam sebou jel plácnout na pár hodin do postele. Hru jsem hrál dva celé dny. Na F3 to není dostatek, ale je to mnohem víc, než se sem tam stane při podobných akcích, to jsem si ostatně vydupal dopředu, že na otočku recenzovat F3 nemá cenu.

A snad to nejdůležitější k hodnocení: Samo sebou se mě maník, s nímž jsem cestu vyřizoval, zeptal, jak se mi hra líbí, ale že by ze mě páčil nějaké hodnocení, to je absolutní nesmysl!!! Už jenom proto, že akce vůbec nešla přes lokálního distributora a zahraničním pracovníkům je vzhledem k \"síle\" našeho trhu více méně u zadku, kolik to v ČR dostane. Pro něj je, myslím, nejdůležitější fakt, že má z dalšího teritoria zařízenou obálku. I proto je opravdu naivní si myslet, že si hodnocením \"předplácíme\" další cesty. Budu rád, když mě příště ten chlapík pozná:) Natož aby si říkal, že tyhle kluci tomu dali 96%, tak to je příště vezmeme znova.

Každopádně hodně štěstí skvělému Vaultu, Fallout se s FNV vrací do rukou původním autorům, tak si držme palce, ať to dobře dopadne.
Kontaktní údaje