.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: JaW
Text: Mikoláš Tuček - Nevím čemu nebo komu vděčíme za tvoji návštěvu (že by každodennímu prohledávání Googlu se svým jménem? 8-)), ale vítej.

Nevím proč děkuješ Amarounovi (ten sice hbitě rozebere jakoukoliv kritiku k Failoutu 3, ale v lepším případě to stejně nemá ani hlavu ani patu), ale budiž.

K tvým bodům:

1) Pokud je Fo3 něčeho nástupce, tak právě akčního Oblivionu, což jsi jen potvrdil v recenzi stylem, kterým jsi ji napsal. Po celou dobu Fo3 srovnáváš s Oblivionem, jako kdyby to byl nástupce Oblivionu a ne Falloutu 2, což ti nebudu brát za zlé do té doby, než začneš tvrdit, že je to důstojný nástupce předchozích dílů. Hra nese v názvu Fallout, dokonce číslovku 3, takže i malé dítě si odvodí, kdo byl její předchůdce. Nebyl to Oblivion. To je jako kdybych měl napsat recenzi na Tetris v Gamebryo enginu a srovnával pak Tetris 3D s Falloutem 3. Buďto jsi Fallout 1/2 nehrál, a potom jsi opravdu nemohl napsat jinou recenzi nebo hrál a nenašel s předchozími díly žádnou spojitost.

Failout 3 parádní hra určitě je (určitě ne bez modifikací, bez nich je opravdu na 70%), jen je to velmi špatný Fallout. Takže kdyby se to jmenovalo Oblivion with Guns: Postapokalyptic parody, nikdo tady neřekne ani bž. Hra jako taková se mi docela líbí (hrál jsem i Morrowind a Oblivion a všechny hry mám v originále), ale když mi někdo řekne, že je to důstojný nástupce předchozích dílů, koleduje si o pravou českou přesdržku 8-)

2) Dovolit si jako otřelý recenzent říct, že když je hra rok dva \"stará\", že ji s odstupem doby vidíš jinak (a pravděpodobně bys ji teď také hodnotil jinak), je dost silné kafe. Tohle není kus masa, aby se za dva roky zkazil. Hra by měla bavit jak teď, tak i za 10 let úplně stejně, pokud tedy někdo není vysazený vyloženě na grafiku.

3) Tvrdíš, že o pozadí recenzování hry nic nevím. Jen bych chtěl připomenout, že má zkušenost není osobní a pramení z článku od jednoho amerického recenzenta, který kdysi vyšel na NMA a který se na světlo světa dostal jen díky tomu, že recenzenta šokovala cenzura Bethe$dy při recenzování Fo3. Můžeme tomu věřit a nemusíme, ale ty jsi v podstatě některé věci potvrdil. To, že Bethe$da (a v podstatě jakékoliv jiné studio) nedá recenzovat hru někomu, kdo jim předchozí hru sešlape a strhá (nepodceňuj toho \"chlápka\", přes kterého jsi výlet vyřizoval, a který se tě ptal na tvůj názor na hru. Určitě si dělají dobře poznámky. Je to jejich práce.), natož mu ještě platit výlet, je čistě logické a minimálně v US to tak zaručeně funguje.

Na FoNV se těším, ale jen proto, že se snad dočkáme kvalitních rozvětvených dialogů, jak jsme byli zvyklí u předchozích dílů, že Obsidian vrátí některé věci, které milá Bethe$da vyškrtala z původních her a že to bude konečně víc RPG než tupá akce (ještě k tomu špatně udělaná).
Kontaktní údaje