.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv .. |
Je to tak, po téměř 4 letech se čas Fonline 2238 naplnil. Dne 23.6.2013 padne poslední výstřel a jedna dlouhá postapo párty skončí. Developeři se rozhodli, že vzhledem k neuspokojivému vývoji a nevyhnutelně se tenčícímu počtu aktivních hráčů, vedoucímu k nedostatku financí dále již neprodloužit pronájem serveru a projekt ukončit.
Nutno dodat, že se tento krok možná dal dříve či později očekávat. Přestože poslední sezóna začala docela slibně velkými updaty a aktivitou developerského týmu, zájem postupně upadal, jak ze strany hráčů, tak i možná ze stran původních vývojářů. Možná poslední hřebík bylo spuštění serveru TLA Mk2, tentokrát kompletně v anglické verzi, který podle mnohých je skvělou alternativou a odtáhl mnoho hráčů(osobně s ním bohužel nemám zkušenosti, možná by stálo za to, aby někdo aktivní udělal newsku? ;)), i když se obávám, že to pravděpodobně pouze urychlilo nevyhnutelné.
Co bude dál? Současné fórum 2238 se má přeměnit na "FOnline developer zone". Bylo by hezké, kdyby se to podařilo, servery podle 2238 modelu (na rozdíl od TLA) žádný takovou stránku nemají, necháme se mile překvapit. Hodně lidí asi bude zajímat, jestli se zveřejní zdrojový kód pro 2238. Moje informace jsou takové, že by snad uvolněn být měl. Bylo by škoda, kdyby to obrovské množství práce přišlo nazmar, ale uvidíme. Věřme také, že se zbytek aktivní populace rozprostře mezi ostatní servery, což jim určitě neuškodí. No a v neposlední řadě možná dost hráčů oddechne, dodělá studia, nepřijde o práci a konečně si najde fešné děvče, o kterých toho tolik slyšeli.
DULEŽITÉ INFO:
23.6.2013 bude poslední sbohem. Kdo chvíli prožil v pustině 2238 sám ví, jak unikátní hra to byla, v dobrém i zlém a zaslouží si konec ve velkém stylu. Pojdmě tedy naposled nabít mikrofůzní články, osedlat brahmíny a spolu s přáteli a nepřáteli naposled navštívit pustinu, která byla pro mnohé z nás druhý domov.
Autor: myxir | Odesláno: 22:21, 9.6.2013 | ID: 41ab78 | Nahlásit Vaultmasterům |
takže se bude konat nějaká superkalba? :D | |||
Autor: chekotay | Odesláno: 21:34, 10.6.2013 | ID: 41d28a | Nahlásit Vaultmasterům |
To je smutné. CHtěl jsme si zahrát, ale pořád nebyl čas, pořád jsem to odkládal... a ani teď není čas hrát, a projekt skončí... :-( | |||
Autor: SneezeCheese | Odesláno: 10:17, 11.6.2013 | ID: 51b1ce | Nahlásit Vaultmasterům |
Vsak je The Life After, ne? Koukal sem vcera na screenshoty z toho serveru a vypada to moc hezky. | |||
Autor: VŠB Imir | Odesláno: 16:04, 11.6.2013 | ID: 60a266 | Nahlásit Vaultmasterům |
Jen přijďtě TLA MK2 zkusit rádi Vás tam uvidíme a samozřejmě pomůžeme... tak kdo váhá a je nolifer tak ať dorazí.... Na serveru jsou dva aktivní české gangy a není problém se přidat. | |||
Autor: Kocour | Odesláno: 21:42, 11.6.2013 | ID: 6fbe02 | Nahlásit Vaultmasterům |
Tož jen po pár hodinách hraní mi přijde TLA tak nějak propracovanější, než 2238 - a líbí se mi nový interface... takže král je mrtev... ;) Má TLA nějaký český webík, forum, koutek... ? | |||
Autor: SneezeCheese | Odesláno: 15:23, 12.6.2013 | ID: 51b1ce | Nahlásit Vaultmasterům |
Hraje tam nekdo (mi) znamy z 2238? Par let zpet sem tam hral ;D | |||
Autor: Mayck | Odesláno: 16:48, 12.6.2013 | ID: 607bba | Nahlásit Vaultmasterům |
Možná bych opravil... datum kdy se server vypíná je 23.6. a ne 23.7. | |||
Autor: Melichor | Odesláno: 14:24, 20.6.2013 | ID: 4309d6 | Nahlásit Vaultmasterům |
Kruci, těšil jsem se na návrat do Pustiny, ale to už se nepovede. Škoda, že už se nedovíme k čemu mohl sloužit bunkr pod HQ ve VC nebo vývojáři hru neudělali o trochu více newbie-friendly. Neříkám na úrovni Hello Kitty, ale ani zkušení loneři neměli na růžích ustláno oproti PvP týmům a nováčky asi příliš nelákalo několik hodin házet hovna v NCR a pak zakopenou 10mm SMG ztratit během nanosekund díky PK. Vážně jsem se asi nejvíce bavil v OBT1, kdy u NCR byl způsob, jak lehce získat P90 a CS(a pak podobně u Rena a na severu). Stejně si to vše pak pustina vzala zpět a PvP týmy tyhle věci nezajímaly. Bohužel griefing a grindění nebude nikdy causal hráče zajímat a vybudovat úspěšnou MMO pouze na hardcore hráčích se specializovanými buildy a tunou altů příliš nejde. Nevím proč, ale občas mi přišlo, že vývojáři si pletou principy MMO a placených her z FB např. time limity na sběr a tvorbu věcí. | |||
Autor: Armyboy | Odesláno: 20:30, 20.6.2013 | ID: 6f9816 | Nahlásit Vaultmasterům |
to Melichor: S něčím lze souhlasit, s něčím ne. Ale ohledně těch začátků a pak samotné hry bych to tak černě neviděl. Vždy jsem hrál sám a pokud se naučíš kdy a kam můžeš vlézt, tak to bylo celkem v pohodě aneb pokud vlezeš například do New Rena, tak je jasné, že moc daleko nedojdeš. Naopak například v Hubu sem dostal kill jen jednou a to byl nějaký pomatený rusák co střílel na vše co se hejbalo. jak už píšu výše, hrál jsem vždy sám a jako crafter a no problem, tedy ohledně těch PK, problém nastal kdy něajký CENSORED vymyslel Blueprints, takže i kdy měl človek maximální profesi, tak stejně nemohl téměř nic vyrobit, musel do pustiny hledat posr... Footlockery a když už je náhodou našel, tak buď nešly otevřít nebo tam byly kraviny - tohle byl podle mne hlavní průšvih ve vývoji hry. | |||
Autor: Vaultman | Odesláno: 23:34, 23.6.2013 | ID: 6fe572 | Nahlásit Vaultmasterům |
tak a je koniec, pohltila nas pustina... http://i.imgur.com/AtdAHBl.gif | |||
Autor: PaulCZ | Odesláno: 11:31, 20.7.2013 | ID: 51b0a2 | Nahlásit Vaultmasterům |
škoda, určitě to byla úžasná záležitost pro ty, kterým se nelíbí trend komerčních MMO | |||
Autor: Conysta (random survior N | Odesláno: 18:28, 25.7.2013 | ID: 5223da | Nahlásit Vaultmasterům |
dobře 2238 je u konce ale i tak určite to už nekdo ukazoval nebo to tu bylo ale mam pocit ze VaultMP (jeden peknej project) ma taky celkem potencial | |||
Autor: Erendil | Odesláno: 18:36, 25.7.2013 | ID: 4309de | Nahlásit Vaultmasterům |
Jó začátky nebyly vůbec špatné, pak byla super zlatá éra kdy se daly lootovat miniguny z karavan a člověk měl svůj kryt se strážným supermutantem... | |||
Autor: Pišta | Odesláno: 14:26, 17.8.2013 | ID: 516152 | Nahlásit Vaultmasterům |
A co je zač ten fonline 2 ? (http://forum.fonline2.com/) | |||
Autor: ATMANsk | Odesláno: 06:38, 27.10.2014 | ID: 42e45a | Nahlásit Vaultmasterům |
Projekt fonline pokračuje , dokonca je návod na wiki. Ale len v angličtine. |