Vault šílené brahmíny - největší stránka o sérii Fallout v češtině i slovenčine | Fallout 1, Fallout 2, Fallout Tactics, Fallout 3, Fallout New Vegas, FOnline, Fallout 4
... vstup do vaultu ... orientace ... vaultmasteři ... kontakt ... poslat novinku ... fórum ... archiv ..

Fallout

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
vault-boyové
holodisky
konce
texty ze hry
vychytávky
archiv zvuků
screenshoty
demo
wiki
fórum
download

Fallout 2

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
předměty
zbraně
brnění
automobil
holodisky
karmické tituly
konce
texty ze hry
kulturní odkazy
zajímavé sejvy
vychytávky
screenshoty
archiv zvuků
mapper
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout Tactics

novinky
recenze
návod
charakter
mise
náhodné lokace
zbraně
brnění
vozidla
holodisky
drogy
screenshoty
multiplayer
hrajeme po netu
tipy a triky
editing
obličeje
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout: New Vegas

novinky
recenze
hráčské recenze
návod
spolubojovníci
screenshoty
videa
zbraně
download
wiki
fórum

FOnline

novinky
faq
fórum
FOnline: 2238
status
server-boy 2238
manuál
mapy
instalace
screenshoty
gang VŠB
wiki-boy 2000
download
The Life After
status
manuál

Společné

bible
časová osa
bestiář
pitevna
traity
perky
technologie
zbraně vs. realita
bugy
tajemná tajemství
technické problémy
licence

Fallout projekty

Fallout Online (V13)
Fallout 4
Fallout 3: Van Buren

Příbuzné hry

Arcanum
AshWorld
Fallout: BOS
Fallout 3
Fallout: PNP
Fallout: Warfare
Fallout Tycoon
Lionheart
STALKER
Borderlands

Hry naživo

Fallout LARP
Fallout RP
download

Soutěže

O brahmíní vemeno
screenshot měsíce
žebříček charakterů
žebříček kr. zásahů
masový hrob
rychlonožka

Zábava

povídky
poezie
knihy
komiksy
filmy
hudba
kvízy
humor

Různé

články
rozhovory
jak přežít
wallpapery
bannery
průzkum
srazy a setkání
IRC channel
odkazy

Vault šílené brahminy - největší stránka o sérii Fallout v češtině a slovenčine.


L. LOUKOTA - 1 křížová výprava - do Necropolis

Vysoký třicátník v kožené zbroji běžel pustinou. Rychle ale potichu dorazil k vysokému plotu s cedulí “Poseidon Oil Nuclear Powerplant”, vytáhl dalekohled a tiše zahlásil “Seržante, právě vstávají. A jsou totálně nepřipraveni. Můžete vyrazit!”
Ač se to na jeho zevnějšku nezdálo, seržant Stark se upřímně zaradoval. Konečně zničí ty hnusné a nechutné ghouly co dlouho dusili jeho milované Vault city. A navíc ukořistí jadernou elektrárnu…
“Vojáci” rozkázal “vpřed a ghouly nešetřete. Jediný dobrý ghoul je mrtvý ghoul. A pozor ať nepoškodíte reaktor. Třicet mužů v lesklých metalových zbrojích svírajících Pancor Jackhamery, kulomety M60 a pušky AK 112 se sebejistě vydalo k branám Gecka.

Starý Herold tou dobou vstával. V klidu se zakousl do kusu ovoce a zalil stromeček Boba. Když ale uslyšel první výstřely okamžitě se běžel podívat co se děje a uviděl jak vojáci Vault city popravili jednu starou ghoulku přesnou ránou z Pancoru . Hned věděl co se děje a běžel k elektrárně.
Vojáci VC zatím klidně postupovali dále, vraždili ghoul a zapalovali domy. Jenom pár ghoulů se zbraněmi se usídlilo v elektrárně kam utíkali další a další neozbrojení ghoulové. Harold si vzal Desert Eagle a spolu s 20-ti člennou stráží čekal na “vrahy z Vault city”.
Ti se zastavili 200 metrů od vchodu do elektrárny aby se připravili na zteč. Seržant Stark vyhodil krátký nábojový pás z M249 a nabil. “Vojáci, je jich méně! Zteč bude rychlá a plná krve ghoulů. Ztééč!” zakřičel.
Vojáci v čele se seržantem vyrazili připraveni v pokleku. Ghoulů bylo méně a navíc měli jenom Desert Eagly, 10mm samopaly, MP5 a brokovnice…
Bitva začala. Tři vojáci Vaultu rozstřelili dva ghoul svými Jackhammery, ale ghoulové nic nedali zadarmo – jejich soustředěná palba roztrhala hrudník jednoho kulometníka. Starka to ale ještě víc naštvalo a jen zakřičel: “Palte na všechny dle libosti!” Vojáci Vault city se zastavili a všichni spustili zběsilou palbu v nichž zahynul tři ozbrojení ghoulové a 8 prchajících civilních ghoulů. Mnoho dalších ghoulů bylo zraněno.
Všichni ostatní ghoulové v panice utíkali do nitra elektrárny. Tou dobou kolem cedule “Poseidon Oil Nuclear Powerplant” projížděl ve vysoké rychlosti Highwayman. Kvůli řevu motoru ani Vyvolený, ani Cassidy se Sulikem neslyšeli střelbu z města. Přesto viděli hořící domy. Vyvolenému to začalo docházet. Cassidy za volantem hned zastavil. Všichni tři rychle běželi ke kufru auta. Sulik, který byl tradičně polonahý, se začal oblékat do energozbroje T-51, Cassidy už navlečený ve zbroji Bratrstva si vzal spolehlivý Pancor Jackhamer a Vyvolený si vzal pokročilou energozbroj a Gaussovku. Sulik si jen rychle vzal Bozar a běželo se pomoci ghoulům.
Starkova četa se zastavila před elektrárnou, ztratili 3 vojáky, ale povraždili mnoho ghoulů. Už se chtěli dostat dovnitř elektrárny, ale Cassidy se za ně proplížil a se slovy “Pár dávek do tuhých prdelí!” postřílel Pancorem tři vojáky v metalových zbrojích. Zbytek čety si toho hned všiml a začal hustě pálit na Cassidiho. Ten měl do dělat aby odskočil za roh trosek Woozovy hospody, a i tak byl zasažen do levé ruky a trupu.
Starkova četa notně zmatená útokem zezadu, se rozdělila na dvě části – osm vojáků šlo po Cassidym , zbytek šel postřílet ghouly.
Z boku četu ale napadl Vyvolený a Sulik. Sulik rozstřílel za bojovného pokřiku svého kmene “My a já mít rády vypouštění duší.” 5 vojáků a další čtyři byli tak zraněni, že upadly do bezvědomí. Vyvolený také nezahálel a dvakrát rychle přesně vystřelil ze své Gaussovy pušky a zabil dva vojáky Vault city s AK – 112.
Zbylých 14 vojáků se na Starkův rozkaz dalo na ústup. Snažili se utéct, ale v tu chvíli ozbrojení ghoulové vykoukli ze dveří elektrárny a zběsilou palbou stříleli po vojácích Vault city, taktéž zraněný Cassidy se vybelhal a dvěma dávkami střílel do “tuhých zadků!”
Vojáci Vault city umírali jeden za druhým. Sice opětovali palbu a zabili ještě jednoho ghoula, ale jinak už neměli šanci. Po ztrátě šesti dalších mužů se všichni dali na neorganizovaný panický útěk. Vyvolený je nechal, až na Starka. Na 1000 metrů mu Gaussovkou postřelil nohu a zastřelil vojáka co chtěl Starkovi pomoct. Bylo po bitvě…
Doutnající zbytky půlky Gecka, zem u barikád zabarvena do krvavá a vyděšení ghoulové. To byl obrázek dnešního Gecka…
“Suliku, Cassidy, běžte pro Starka. Musím si s ním promluvit” rozkázal Vyvolený.
“Vyvolený, co tu děláš teď, když Vault city zaútočilo?” Zeptal se Woose.
“Přijel jsem sem na dovolenou, odpočinout si od starostí z Arroya.A připomenout si staré časy...” Odpověděl.
“Tak teď jsi, Vyvolený, vyhrál cenu století pro naprosté debily-náhodou si vybrat místo dovolené , na němž se taky náhodou válčí. Hehe, rád tě vidím.” Usmál se udýchaný Harold .
“P‘ proč, pročč ‚Vau ‘ult city‘‘ty zaútoč‘ilo?” zeptal se vylekaný Lenny.
“Asi jim nestačila energie.A dám Highwaymana za to, že zaútočí znovu. Spočítejte kolik ghoulů zůstalo.” Sotva to Vyvolený dořekl Sulik a Cassidy dotáhli zakrváceného Starka…
“Ty hnusnej zrádce! Za to zaplatíš! Vault city pošle další a další vojáky!” křičel na Vyvoleného raněný Stark.
“Drž hubu! Kdo tě má poslouchat . Vault city zkrátka potřebuje novou elektrárnu. A proč ji teda nesebrat mírumilovným sousedům, že?” oponoval Starkovi Cassidy.
“Už tehdy jsem tě měl zabít, jak si byl v tom špinavým baru !” ušklíbl se Stark.
“Buďte zticha, oba dva!” zastavil hádku Vyvolený “ Vault city si dříve či později přijde znova pro elektrárnu . A Arroyu teď válku Vault city vyhlásit nemůže – nemáme až na několik komand nic , s čím bychom je zastavili! Musíme si pomoct jinak.”
“Vyvolený, co takhle skočit do Broken Hills, ještě tam pár ghoulů a supermutantů živoří. Mohli by nám pomoct, než se tu rozpadnem.” Navrhl Harold.
“To by šlo, ale musíte se tu sami ubránit.” odpověděl Vyvolený.
“Snad to zvládneme , když se tu pořádně zabarikádujeme.”
“Fajn. Musíme kolem elektrárny položit nášlapné miny a u vchodu složím jednu kulometnou samopalnou věžičku. A raněné ghouly dávejte do reaktoru, je tam plno radiace a dříve se tam uzdraví.” navrhl Cassidy.
V následujícím týdnu se ghoulové opevnili v elektrárně , kolem položili desítky min a u vchodu do elektrárny se vyjímala kulometná věž. Zatímco se ghoulové připravovali na boj, Vyvolený, Cassidy a Sulik odjeli v Highwaymanovi rychle do Broken Hills…

O dva týdny později v Broken Hills.
Poté co se Vyvolenému podařilo přimět k pomoci Gecku na 30 supermutantů a 41 ghoulů (tedy ľ zbylého obyvatelstva Broken Hills ) se dala dobrovolnická armáda na cestu . Vyvolený také zavolal z Arroya elitní Arroyské supermutantí komando Green Skin vedené Marcusem a navíc potkal po cestě 16 Rangerů NCR , jenž nemusel dlouho přemlouvat k boji proti otrokářskému Vault city.
V Gecku se zatím bojovalo. Minové pole kolem elektrárny už neexistovalo – na jeho místě ležely roztrhané mrtvoly vojáků v metalových zbrojích s emblémy Vault city. Věž strážící bránu byla také zničena. Jenom zevnitř se ozývaly elektrárny se ozývaly výstřely.
Uvnitř se schovávalo 49 civilních neozbrojených ghoulů 11 posledních ozbrojených ghoulů. Útočilo na ně 27 vojáků Vault city. Zdálo se ,že ghoulové se neudrží ,ale starý Lenny, který kdysi pomáhal Vyvolenému během jeho cesty do New Rena a později chvíli zůstal v Shady Sands , se na tu prohru nemohl dívat, vzal do kapes dvě výbušniny C4 a vplížil se kolem čety vojáků Vault city a až byl za metr za nimi … zmáčkl spoušť. Zabil 19 vojáků 5 jich zranil . Zbytek ozbrojených ghoulů vběhl do místnosti plné krve a oddělených údů a při protiútoku zahnal zbytek čety vojáků na ústup…
O pět hodin později ke zničenému Gecku dorazil naráz Vyvolený se Sulikem a Cassidym , komando Green Skin, Rangeři a dobrovolníci z Broken Hills. Ještě ten večer se civilní ghoulové dali do práce při rekonstrukci trosek města , zatímco Vyvolený a Harold předsedali poradě v útrobách poničené elektrárny.
“Za dva dny dorazí asi 200 ghoulů, kteří žili v osadách okolo Gecka a pomohou nám v znovu vybudování města a poté se vydají i do Broken Hills hledat naleziště uranu” zachraptěl Harold.
“Vyvolený” zeptal se nenápadně Marcus “ , jak dlouho tu máme hlídat?”
“Hlídat !? Musíme zaútočit na Vault city, osvobodit otroky a tím zamezit dalším útokům.” Navrhl cholerický velitel Rangerů kapitán Tommy.
“Asi máš pravdu bratře, ale jenom my sami?” zeptal se opatrně Ranger Willis.
V tu chvíli promluvil Vyvolený: “Kapitán Tommy má pravdu. Musíme napadnout Vault city. Tommy s Cassidym proniknou do Vault city dva dny před útokem. V noci vniknou do Vaultu a položí dálkové nálože u generátoru a počkají ve skrytu Vaultu než začne útok a … odpálí nálože. Tím vyřadí z provozu laserové obranné věže. Mezitím dobrovolníci z Broken Hills vniknou do předměstí vchodem hl. bránou a zlikvidují posily, které jistě přijdou skrz centrální bránu. A potom …” v tu chvíli jej přerušil jeden z Rangerů : “A co budeme dělat my?”
Vyvolený rychle odpověděl: “Rangeři spolu se mnou a Sulikem udělají díru do hradby poblíž strážnice a centra pro rozdělování služebníků a zezadu napadnou jednotky střežící bránu. Poté bránu do centra otevřou a vpustí supermutanty a ghouly. Zatímco Green Skin vnikne do Vaultu 8 a vyčistí jej, dobrovolníci a ghoulové vyčistí oblast kolem senátu. Do senátu pak vniknou Rangeři , já a ti nejlepší mutanti. Dobytím senátu bitva skočí” zasmál se vítězoslavně a trochu připitoměle Vyvolený.
“Hmm, pěkná teorie, he he ,aby to neskončilo jako v Nekropoli.” Zachrchlal Harold.
“Kdy zaútočíme, za čtyři dny?” zeptal se Cassidy.
“Ano, vyrazíte s kapitánem Tommym co nejdříve …”
Po dvou dnech dorazil Cassidy a Tommy k předměstí Vault city. Cassidy byl v otrhané staré kápi Dětí Katedrály, což odůvodnil tím, že je zohyzděný. Tommy se vydával za obchodníka s předválečnými artefakty. Oba dostali jednodenní vstupenku . Ihned po vstupu do centra se vtlačili do baru Lýdie. Ta je původně chtěla okamžitě vyhodit a ne schovat, ale po Cassidiho návrhu, že půjde za strážemi a řekne jim , aby v Lýdiině baru začali hledat pravý alkohol rychle ustoupila.
První noc probíhala dobře, ráno si Tommy připravil dálkově odpalovanou C4. S Lýdii se domluvili na tom , že večer odláká vojáky strážící vstup do Vaultu, aby oni mohli do něj rychle proniknout.
Další noc už armády ghoulů, supermutantů a Rangerů kempovali jen 15 km od Vault city . Lýdie si zatím povolila výstřih a do ruky vzala láhev umělého syntetického vína a vyšla vyzývavě směrem ke strážím u vchodu do Vaultu . Dva “nabušení” vojáci s AK 112 v rukou si ji nemohli nevšimnout a po krátké konzervaci nepohrdli pozváním na popíjení vína při svitu měsíce… Brzy se vzdálili dostatečně daleko od Vaultu, vlastně šli k Lýdií domů …
Cassidy a Tommy nehodlali čekat co se bude dít dále a přikrčeni vyrazili k Vaultu. Cassidy měl koženou zbroj, Desert Eagle a v pouzdře u nohy dvouhlavňovou upilovanou brokovnici. Tommy nesl za pasem kožené bundy dvě C4 a v ruce měl tichý bojový nůž. Oba rychle vnikli do Vaultu, proplížili se kolem spícího doktora Troye a jeli výtahem do třetího patra. Neslyšně pronikli kolem dvou vojáků až ke generátoru. Na monitoru blikal všeříkající nápis “výkon: 106%” . Tommy rychle aktivoval obě C4 a dálkový spínač si schoval do kapsy. Poté šli stejnou cestou zpět a schovali se ve druhém patře Vaultu v jednom ze skladů…
Bylo ráno , 7:15, když se zevnitř Vaultu 8 ozvala dunivá rána. Generátor byl okamžitě zničen a 3 patro zaplnil hustý dým. Světla v městě pohasla. K troskám generátoru rychle přiběhly hasičské a zdravotnické týmy, Vault obklíčilo na 20 vojáků. A obranné věže byly vyřazeny …
Hlídka u vchodu na předměstí z pustiny mezitím zahlédla první supermutanty a ghouly.Vyvolání poplachu bylo otázkou několika sekund. Když se ve městě ozvaly sirény nastal chaos mezi vojáky i civilisty. Několik vojáků na předměstí si ale zachovalo chladnou hlavu a z garáží vyjeli s dvěma Hummery .Společně s 11 vojáky rychle vybudovali provizorní pevnost mezi bývalým Cassidiho barem a obchodem Šťastného Harryho. Ghoulové zaútočili na oba domy zdálky granátomety a značně je poškodili. Supermutanti v 1.linii ztečí zaútočili na improvizovanou pevnost . Jejich i nepřátelské ztráty rychle narůstali, ale jednomu supermutantovi se podařilo Gattling Avengerem kriticky zasáhnout jeden z Hummerů, tak , že ihned explodoval. Roztrhal při tom jednoho nebohého vojáka Vault city a poškodil druhý Hummer. Zdálo se , že dobrovolníci rychle zvítězí, ale pak na předměstí přijela posila z centra v čele s dalším Hummerem. Dobrovolníci začali být rychle vytlačováni a ani přesná muška ghoulského snipera, který vyřídil zásahem do očí kapitána stráží Jamesona, syna první občanky Lynette, na tom nic nezměnila. Několik supermutantů se snažilo bitvu ještě obrátit ve svůj prospěch, ale jejich stupidní útok, při kterém šlo mj. slyšet i výkřik: “Vůdce, pomož mi!” nijak neodrazil snahu nepřátel o vytlačení útoku. Tito supermutanti byli brzy postříleni…
Mezitím se 15 Rangerů , Vyvolený a Sulik probourávali skrz vysokou zeď chránící centrum. Vyvolený a dva sapéři položili časované nálože C4 u hradby, nastavili hodiny a rychle utíkali asi 500 m daleko ke zbytku Rangerů. Po několika desítkách sekundách se konečně ozvala ohlušující exploze. Oslnivá záře zalila celou krajinu okolo města. Tlaková vlna odfoukla lehčí obyvatele a nějaký bordel daleko od města a vybila okna v celém Vault city.A v hradbě zel mohutný kráter.
“Ta nálož byla nějak silnější , že ?” křikl na jednoho ze sapérů překvapený Ranger, na což mu sapér jenom odvětil “Aspoň se dovnitř nemusíme soukat po jednom.” Rangeři , v čele se Sulikem a Vyvoleným se v pokleku pomalu blížili k troskám hradby. Jakmile se dostali dovnitř města zajali několik občanů a obsadili dva rodinné domky. Poté na překvapené stráže spustili zběsilou palbu. Vojáci Vaultu se snažili se stáhnout, ale nečekaná palba je příliš překvapila. Vyvolený jich mnoho dostal Gaussovkou, Sulik pálil Bozarem a Rangeři v rukou drželi Kalašnikovy, MP5, Berrety, granátomety a FN FALy.
Po chvíli se z domků začaly Rangeři stahovat míříce k hlavní bráně do centra města. Díky vydatné pomoci Rangerů v centru Vault city se dobrovolníkům z Broken Hills podařilo udržet se v polorozpadlé celnici u vstupu na předměstí. I přesto ale vůbec nepostupovaly podle plánů nečistily předměstí a občas i zabili nevinné občany a služebníky. Asi by to tak bylo i nadále, pokud by konečně nedorazilo komando Green Skin včele s Marcusem. Starý zelený velitel Green Skin okamžitě vytáhl svůj vylepšený Gattling Vindicator a spustil zběsilou palbu, při které zabil šest vojáků Vault city. Zbytek komanda také jen nepřihlíželo, naopak čistilo zbytek a jeden z supermutantů Green Skin přesně mířenou ranou z raketometu Rockwell Bigbazooka “Speciál Arroyo version” zničil nepřátelský Hummer.
Dobrovolničtí Ghoulové a supermutanti si vzaly z Green Skin příklad a znovu se dali do pohybu. Navíc supermutanti z Broken Hills přestaly po Marcusově domluvě , která se sestávala z vystřelení asi dvou set nábojů z jeho Vindicatoru do jednoho supermutanta z Broken Hills, který chtěl zabit bezmocného služebníka, také zabíjet civilisty. Po chvíli bojů se díky vydatné pomoci Rangerů z centra dostali k hlavní bráně do centra. Ta ale stále zůstala uzavřená…
Tou dobou se Cassidy a Tommy snažily dostat zevnitř Vaultu. Když uslyšeli dusot rychle se schovaly. Uviděli jak šest vojáků Vault city běží k východu z Vaultu. Tommy, známý cholerik si vzal Cassidiho upilovanou dvouhlavňovou brokovnici, vykoukl zpoza rohu a vyprázdnil patrony do tří vojáků Vault city. Jednoho to ihned zabilo, druhého jenom zranilo a přivedlo do bezvědomí, další byli zraněni.. Rozzuřený Cassidy sáhl po Desert Eaglu a vykoukl, ale nestihl vystřelit, jen opět zalez, jinak by schytal do hlavy několik kulek z FN FALu.
“Kurva, cos to udělal!?” Řval Cassidy na Tomyho. Tommy se zmohl jenom za pokrčení rameny a ládoval další patrony do brokovnice.
“Dej mi to a vem si pistoli” křikl Cassidy znovu na Tomyho a vyrval mu z rukou brokovnici. Cassidy znovu vykoukl ,ale tentokrát tak rychle ,že stihl vystřelit a trefit do hlavy jednoho z vojáků. Jen tak tak se stihl vyhnout spršce nábojů, které se na něho snesly.
“Tak už jsou jen tři. Dostal jsem nápad. Sleduj!” Řekl rychle Tommy načež vyskočil z rohu a vystřelil tři náboje z Desertu vedle. Zatímco Cassidy si už myslel, že Tommy to má spočítané. Ten ale skočil na zem vedle zraněného vojáka v bezvědomí, stáhl ho a strčil před sebe. Zbyli tři vojáci VC okamžitě přestali střílet a zmohli se jenom na míření.
“Odhoď zbraň, odhoď zbraň!” křičeli na sebe navzájem Tommy na vojáky a vojáci na Tommyho. Ti chvíli váhali, ale po prosřelení nohy jednoho z nich odhodili dva FN Faly a Pancor Jackhammer na zem.
Překvapený Cassidy ihned sebral Pancor a dal Tommymu FN FALL. Rychle všechny tři zamkli v jednom prázdném skladu a raněného vojáka hodili doktorovi Troyovi, ať se o něho postará. A pak konečně běželi k vchodu.
Rangeři se zatím rozdělili na dvě části. Jedna část se Sulikem se snažila beznadějně zastavit příval sil Vault city na předměstí, druhá dobývala bránu. Díky hlučnému (Gaussovka) od s ní pování tří vojáků střežících bránu se zbytek strážců vzdal a Vyvolený běžel hacknout terminál a otevřít bránu.
Supermutanti a ghoulové stroji už chvíli marně před ni byli sice z náhlého otevíraní notně vylekaní, ale rychle sklopili zbraně a v čele s Marcusem spěchali na pomoc Rangerům.
Vojáci Vault city se ale po katastrofálních ztrátách už stahovali k budově senátu a jenom několik oddaných vyjelo v posledním Hummeru na zoufalou zteč, ale bylo soustředěnou palbou 20 kulometů, Gattingů a několika raketometů okamžitě zničeno…
Po chvíli supermutantů a ghoulové obklíčili zabarikádovanou budovu senátu, zatímco Rangeři osvobozovali služebníky a vysvětlovali raněným a polekaným občanům, že “opravdu nejde o invazi Vůdce.” Šest nejlepších Rangerů, Sulik, Marcus, Vyvolený, a i nově vybavený energozbroj Tommy a Cassidy se plížením pomalu vydali ke dveřím senátů. Z oken se na ně sice spustila zběsilá palba, ale náboje se od energozbrojí a Marcusovy kůže jenom odrážely a navíc byla střelba z oken senátu okamžitě umlčela odpovědí Gattingů supermutantů.
Po chvíli se “jedenáct statečných dostalo” k vchodu do senátu. Vyvolený prohlédnuvší zámek dveří jenom suše konstatoval, že “je tam past.” Po chvíli šťourání do zámku ale vyndal Claymore minu a hodil ji na střechu senátu.
Po vhození flashbang granátu dovnitř se komando dalo na zteč. Boje vevnitř budovy chaotické a odnesl ji jeden Ranger životem, Sulikovi ustřelili nohu a všichni byli raněni. Stimpaky a Superstimpaky byly po zbraních nejužívanější. Po ukrutných jatkách (většina vojáků Vault city měla jenom lehkou metalovou zbroj) se nyní jen devítičlenná jednotka probojoval k lysnete. I přes jejich křik “Lynette, vzdej se, nemá to cenu” se občanka snažila co nejvíce klást odpor. Vytáhla Gaussovou pistoli a střílela kolem sebe Tommymu ustřelila kus nohy, Vyvolenému loket a Marcusovi prostřelila hrudník . Ranger Willis ale s Lynette rázně skoncoval: dávka z M60 Lynette prostřílela až ji to vylekalo. Po chvíli padla mrtvá na zemi…
Večer po bitvě stovky ghoulů a supermutantů v Gecku, Broken Hills nově dobytém Vaultu oslavovali. V NCR zpráva o pádu Vault city lidi překvapila, taktéž v New Renu. Zatímco doktoři dávali Vyvolenému Tomymu novou ruku (snížení CHARISMA – 1!) jednotka Rangerů poblíž New Rena zahlédla velkou ozbrojenou četu lidí mířících z New Rena do Broken Hills. Když s nimi chtěli Rangeři mluvit ,začali ihned střílet-ti nejdou do Broken Hills jenom na návštěvu… A jakmile to slyšel Vyvolený poslal Sulika s Marcusem do Shady Sands s tajnou zprávu pro Tandi , a Cassidiho do Arroya s další zprávou. A poté sám odjel do New Rena zjistit KDO to vlastně zaútočil…
Kdo útočí na Broken Hills? Obnoví ghoulové svá města dost brzy? Jakou roli v tom sehraje Arroyo, NCR a New Reno ? Jak skončil Marcusův bratr, na němž Vyvolený zkoušel anti-mutagení sérum? Ubrání se Broken Hills? A co Necropolis?
TO VŠE HLEDEJTE V DOKONČOVANÉ FREEWAROVÉ HŘE FALLOUT TYCCON KAMPANI “: 1.KŘÍŽOVÁ VÝPRAVA – DO NECROPOLIS.” UŽ BRZY…

Laďa Loukota …

Staň se pomocníkem při tvorbě, nakrm Šílenou brahmínu!:)




Stránky v EN

No Mutants Allowed
Fallout Wiki
Fallout Database

Modifikace v CZ

Fallout:Resurrection
Fallout et tu
Fallout 2 Restoration Project a neof.patch
Fallout:BGE (dead)
Fallout:Yurop (dead)

Modifikace v EN

Vault-Tec Labs
Fallout 2 Restoration Project a neof.patch
Fallout of Nevada
MIB88: Megamod
Last Hope
Fallout et tu



Sponzoři VŠB

TOPlist





.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. irc channel .. kniha hostí .. fórum .. archiv..